Roope Salminen toivoo, että hänen biologinen äitinsä kuulisi uuden kappaleen. Kuva: Sanoma-arkisto
Roope Salminen toivoo, että hänen biologinen äitinsä kuulisi uuden kappaleen. Kuva: Sanoma-arkisto

– En odottanut tällaista palautevyöryä, sanoo Roope Salminen uudesta kappaleestaan.

”Mä lasken päivii, et tulisit takas ja tänne jäisit.
Se tapahtuu ihan pian, niinhän sä väitit.
Ja äijilkin on välil ikävä äitii.”

Roope Salminen & koirat -yhtye julkaisi perjantaina uuden kappaleen Sinulle mutsi. Biisi kertoo Roope Salmisen suhteesta hänen biologiseen äitiinsä Minna Turuseen.

– Tällä kertaa kyseessä on biisi, jonka julkaiseminen oikeasti vähän pelottaa, Roope Salminen kirjoitti sosiaalisessa mediassa julkaisun aikoihin.

Fanit innostuivat heti kappaleesta, joka on Salmisen mukaan hänen henkilökohtaisin biisi koskaan. Sinulle mutsi on kerännyt kehuja sosiaalisessa mediassa ja sitä on myös kuunneltu paljon. Kappale on tämän jutun kirjoitushetkellä lauantai-iltapäivänä sijalla kaksi Spotifyn Suomen Top 50 -listalla.

– Tosi hieno ja koskettava biisi. Rohkeus kannattaa, kirjoittaa yhtyeen fani Instagramissa.

– Tää on vaan koskettava. Tulee tippa linssiin, kun kuuntelee, hehkuttaa toinen fani Twitterissä.

Myöhemmin Salminen julkaisi itse somepäivityksen, jossa hän kiitteli kaikkia kappalettaan ”jakaneita ja luukuttaneita”.

– En odottanut tällaista palautevyöryä näin henkilökohtaiselle biisille. On ollut aidosti väkevä kokemus lukea Snapchattiin tulleita tarinoita ympäri Suomea ihmisiltä, jotka pystyvät samaistumaan tekstiin, Salminen sanoi Instagramissa.

Salminen kertoi aiemmin Ilta-Sanomissa, että yritti teininä pitkään pelastaa äitinsä. Hän laulaa kappaleessaan muun muassa, että ettei ole nähnyt äitiään viiteen vuoteen ja pyytää, voisiko tämä soittaa, kun kuulee kappaleen. Hän oli vuoden vanha, kun hänen isänsä, Eppu Salminen ja Minna Turunen erosivat.

Lue myös! Eppu Salminen ja poika Roope: "Emme ole koskaan nähneet toisiamme humalassa"

– Uskon, että Minna kuulee tämän kappaleen. Emme ole olleet yhteyksissä. Olen ilmoittanut hänelle parhaani mukaan semmoisia reittejä, jotka tiedän, että tällainen biisi on tulossa. En ole saanut mitään vastausta. Saa nähdä, mitä tapahtuu, Salminen sanoi Ilta-Sanomille.

Joko sinä olet kuunnellut uuden Sinulle mutsi -biisin? Millaisia ajatuksia ja tunteita se herättää sinussa? Kerro ja keskustele aiheesta alla olevassa kommentointikentässä.  

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos

Toni Wirtanen kertoo tällä viikolla tv:ssä syyttävänsä vaimonsa masennuksesta musabisnestä. ”Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi.”

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 42, ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B, 32, nähdään tämän viikon torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Jaksossa Maria Veitola vierailee Tonin ja Jannikan kesämökillä Lahden kupeessa, Hollolassa. Pariskunta keskustelee Marian kanssa rakkaudestaan, perhe-elämästään ja kamppailuistaan mielenterveyden kanssa. Kumpikin pariskunnasta on puhunut avoimesti sairastaneensa masennusta.

Toni kertoo Marialle elämänsä vaikeimmaksi paikaksi sen, kun vuonna 2003 alkoi kärsiä paniikkihäiriöstä ja ahdistuksesta.

– Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha. Siinä oli elämässä vähän kaikenlaista ja sitten tuli paniikkihäiriöshow’t ja ahdistuskysymys siihen perään, Toni sanoo.

– Se veti todella synkkyyteen. Se oli pahinta.

Tonin mukaan mielenterveyden kanssa painiskelu on musiikkialalla yleistä.

”Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha.”

– Meidän alalla ei ole ketään, joka vetäisi ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myöhemmin Marian yökyläilyn aikana pariskunta kertoo myös Jannikan uupumuksesta ja masennuksesta, johon hän sairastui pari vuotta sitten. Jannikan mukaan hänen tilanteensa johtui monesta tekijästä. Yksi syistä oli se, että hän on painanut töitä 15-vuotiaasta saakka ilman kesälomia: kiireinen elämä ajoi siihen, ettei Jannika ehtinyt käsitellä vaikeuksiaan.

Toni toteaa, että hänen mielestään yksi syy Jannikan sairastumiseen löytyy musabisneksestä:

– Mä syytän tätä hiton musabisnestä. Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi. Jannika on tehnyt aina helvetisti töitä ja uskonut siihen, että mitä enemmän tekee, niin se myös palkitaan. Mutta musa-ala ei toimi niin.

Rakkaus otti aikansa

Jannika ja Toni tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun Jannika lähestyi Tonia saadakseen apua artistinuralleen. Jannikan mukaan heidän ensimmäinen tapaaminen ei ollut erityisen innostava.

– Täytyy sanoa, etten ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä. Toni sanoi, että älä jätä työtäsi, älä tule alalle, tämä on perseala, Jannika kertoo.

Rakkaus ei syttynyt Jannikan mukaan todellakaan ensisilmäyksellä. Pariskunta tapasi kuitenkin uudelleen ja uudelleen yhteisten tuttujen kautta, ja lopulta se oli menoa.

”En ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä kuin Toni.”

– En tiedä miten, mutta tässä sitä ollaan. Olen sanonut kaikille, ettei koskaan kannata ensimmäisen hetken perusteella tehdä päätelmää ihmisestä. Rakastan tuota miestä joka päivä enemmän, Jannika kertoo.

Haastattelimme Jannikaa viime kesänä, kun hän oli toipumisprosessinsa alussa. Lue juttu tästä: