"Rakastan joulua ja matkustan perheen luo Iisalmeen jouluksi", juontaja Tuija Pehkonen kertoi. Uusi vuosi vaihtuu kaveriporukassa Itävallan Alpeilla. Hän aloitti hiljattain blogin pitämisen kotisivuillaan. Kuva: Jonna Öhrnberg
"Rakastan joulua ja matkustan perheen luo Iisalmeen jouluksi", juontaja Tuija Pehkonen kertoi. Uusi vuosi vaihtuu kaveriporukassa Itävallan Alpeilla. Hän aloitti hiljattain blogin pitämisen kotisivuillaan. Kuva: Jonna Öhrnberg

Hääohjelman juontaja viettää joulua perheen luona Iisalmessa ja uutta vuotta kaveriporukalla Itävallassa.

Suomen ihanimmat häät -ohjelmaa juontava Tuija Pehkonen on unelmapestissään. Uutuusohjelma pyörähtää ruutuihin maaliskuussa.

– Olen aina toivonut pääseväni juontamaan hääohjelmaa, ja kun soitto tuli, olin ihan, että jes jes jes! hän huudahti MTV3-kanavan kevään 2016 uutuusohjelmien lanseeraustilaisuudessa.

Tuija mietti suostumistaan lähinnä aikataulusyistä, mutta tunnin pohdinnan jälkeen päätös oli myönteinen.

Ohjelmassa nähtävät häät kuvattiin viime kesänä ja morsiusraadin studio-osuudet purkitettiin syksyn aikana. Kahdentoista erilaisen hääjuhlan valmistelua seuratessaan Tuija huomasi potevansa hää-ähkyä. Samalla hän tuli miettineeksi omia mahdollisia häitään.

– Olemme seurustelleet poikaystäväni kanssa puoli vuotta, joten omat häät eivät todellakaan ole vielä ajankohtaiset. Hänelle ei ollut helppoa katsoa vierestä, kun intoilin erilaisista häistä. Olen helposti innostuvaa sorttia ja jouduin välillä hillitsemään itseäni, Tuija kertoi nauraen.

Hän antaa kiitosta poikaystävälleen pitkäpinnaisuudesta.

– Hän joutui koville, mutta tosi hyvin hän otti häähössötykseni.

Tuijalle tärkeintä omissa häissä olisi lämmin tunnelma ja läheiset ihmiset.

– Haluaisin järjestää hyvät bileet ystävilleni. Ideoita on miljoona maan ja taivaan väliltä. Syyshäät olisivat ideaalit, hän fiilisteli.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Juttua muokattu 19.1.2018 klo 8.28: Korjattu sitaattia, jossa Niklas puhuu flimmeristä.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...