”Tanssijoiden taso on tänä vuonna järjettömän kova”, H&M:n pastellimekossa tanssikisoja sunnuntaina tuomaroinut Kiira Korpi sanoi. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Tanssijoiden taso on tänä vuonna järjettömän kova”, H&M:n pastellimekossa tanssikisoja sunnuntaina tuomaroinut Kiira Korpi sanoi. Kuva: Jonna Öhrnberg

TTK-tanssituomari Kiira Korpi piipahti viime viikolla kotonaan New Yorkissa.

Ex-taitoluistelija Kiira Korpi on nauttinut roolistaan Tanssii tähtien kanssa -kilpailun tuomarina.

– Olen halunnut antaa rehellisiä kommentteja sillä tavalla, että se auttaisi tanssijoita, koska tiedän itse, millaista esiintyminen on. Aluksi kyllä jännitin, että onko minulla mitään järkevää sanottavaa, hän tunnusti sunnuntaisen lähetyksen jälkeen.

Kiira keksi oivan niksin jännityksensä laukaisemiseen.

–  Ajattelin, että puhun, niin kuin puhuisin parhaalle ystävälleni. Muut hoitavat kyllä lähetyksen teknisen puolen, hän selitti.

Hän on saanut tuomaroinnistaan pelkästään positiivista palautetta.

– Minulle on sanottu, että ainakin olen oma itseni. Siihen olen pyrkinytkin.

”Kävin kotona viime viikolla viiden päivän minilomalla.”

New Yorkissa asuva Kiira on viettänyt kuvausten takia alkuvuoden erossa Arthur-rakkaastaan. Koti-ikävä ei kuulemma kuitenkaan ole pahemmin vaivannut.

– Kävin kotona viime viikolla viiden päivän minilomalla. Oli hauskaa, vaikkakin noin nopea pyrähdys on myös raskas aikaeron takia, hän selitti.

Tanssikisan ohella Kiira nähdään Helsingissä ensi viikolla alkavien taitoluistelun MM-kisojen kummina. Hän kommentoi kisoja kollegansa Laura Lepistön kanssa Ylen kanavilla.

– Vapaa-ajan ongelmia ei todellakaan ole, hän naurahti.

Emilia Bottas ehti kilpailla uintiuransa aikana kolmissa olympialaisissa. ”Otan ratsastuksen kilpailu kerrallaan. Nautin, että pääsen kilpailemaan.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Vuoden alussa kilpauinnin lopettanut uimari harjoittelee nykyään tavoitteellisesti esteratsastusta.

Emilia Bottas, 25,kilpailee seuraavaksi Helsinki International Horse Show´ssa Helsingin Jäähallissa.

– Olen ollut aikaisemmin katsomassa näitä kisoja yleisössä. Onhan se vähän erilainen areena kuin kesän kilpailuissa, joihin otin osaa. Jännittää kyllä.

Emilia harjoittelee oman valmentajan kanssa Tuusulassa, josta on löytynyt sopiva talli kilpahevosille. Tällä hetkellä Emilia treenaa hevosten kanssa melkein päivittäin.

– Minulla oli uinnin aikaan terveysongelmia ja otin ratsastuksen alkuun siihen rinnalle toiseksi lajiksi. Enhän sitten osannut ottaa sitä niin kevyesti. Olen sellainen, että en voi lähteä muuten vain aamulenkille, vaan minulla pitää olla jokin tavoite.

Tavoitteellisesta harjoittelusta huolimatta Emilia arvelee, että elämä on nyt rennompaa kuin uintiuran aikaan.

– Uinti on kestävyyslaji, jossa kaikki on kiinni omasta kropasta. Ratsastuksessa myös hevosella ja ajatustyöllä on paljon merkitystä. Uinnin aikaan en voinut täyttää kalenteria ikinä liian täyteen tai tehdä vapaalla yhtään kroppaa kuormittavia juttuja. Nyt en ole esimerkiksi yöunistani niin tarkka.

Molemmilla omat kisat

Emilia asuu pääosin Helsingissä. F1-kuljettajana ajava puoliso Valtteri Bottas käy tapaamassa vaimoaan paljon Suomessa.

– Meillä on yllättävän paljon yhteistä aikaa. Meille on ollut alusta asti selvää, että menemme molemmat kohti omia tavoitteitamme. Valtteri on tukenut minua aina. Mitään perheen perustamissuunnitelmia meillä ei vielä vähään aikaan ole, Valtterinkin ura on vasta juuri päässyt kunnolla käyntiin.

Vaimonsa Horse Show -debyyttiä Valtteri ei omien kisojen vuoksi pääse katsomaan. Emiliakin ehtii kiertää miehensä mukana tänä vuonna vain neljät formulakilpailut. Seuraavaksi hän matkustaa Abu Dhabiin.

Emilia on tottunut näkemään aitiopaikalta, miten mies valmistautuu kilpailuihin.

– Osaan kyllä itse urheilijana antaa hänelle suoritusrauhan, mutta olemme välillä kisapaikoillakin tiiviisti yhdessä. Näen asiat vähän eri näkövinkkelistä kuin glamourisesta kulmasta.

Brittilehdistön mukaan prinssi Harry ja Meghan Markle saattavat tiedottaa kihlautumisestaan pian.

Prinssi Harry ja näyttelijä Meghan Markle ovat nyt edustaneet ensimmäisen kerran virallisesti yhdessä, mikä on kuninkaallisen perheen jäsenelle merkittävä askel. Brittilehdistön mukaan se on askel nimenomaan kohti avioliittoa.

Harry vahvisti suhteen Pukumiehet-sarjassa näyttelevään Meghaniin viime syksynä, joten pariskunta on pitänyt yhtä ainakin noin vuoden verran.

Tällä hetkellä pariskunta on Torontossa Kanadassa. Eilen he saapuivat edustustilaisuuteen yhdessä, käsi kädessä. Koska pyörätuolitennisturnaus oli Harryn virallinen edustustehtävä, pariskuntana näyttäytymistä voi pitää heidän yhteisenä ensiesiintymisenään julkisuudessa.

Keväällä heidät nähtiin samaan aikaan poolotapahtumassa: Uusi askel suhteessa! Prinssi Harry ja Meghan ensimmäistä kertaa yhdessä julkisessa tilaisuudessa 


Kuninkaalliset pyrkivät välttämään hellyydenosoituksia työtilaisuuksissa ollessaan, mutta koska Meghan ja Harry eivät vielä ole kihloissa, he tekivät poikkeuksen sääntöön. Kuva: Reuters
Kuninkaalliset pyrkivät välttämään hellyydenosoituksia työtilaisuuksissa ollessaan, mutta koska Meghan ja Harry eivät vielä ole kihloissa, he tekivät poikkeuksen sääntöön. Kuva: Reuters

Brittihovin tiukkojen sääntöjen mukaan vain kihlaparit saavat istua edustustilaisuuksissa vierekkäin, selittää Daily Mail, joten brittilehdistön mukaan kihlausuutisia saatetaan saada jo pian.

Kenties kaikkein vahvimmin vihjaileva merkki tulevista uutisista on kuitenkin Meghanin paita, jonka lehdet kertovat olevan suunnittelija Misha Nonoon mallistosta. Kuinka ollakaan, paidan malli on nimeltään ”The Husband”, aviomies.