Autokauppias Vera Räsänen, 47, kävi sukupuolen korjausleikkauksessa pari vuotta sitten. Naiseudessa ihmetyttää vielä moni asia, kuten meikkaaminen ja sopivien vaatteiden valinta. Apuun riensivät stylisti ja meikkaaja.

Iittiläinen autokauppias Vera Räsänen, 47, eli valtaosan elämästään Vesana, kunnes hän pari vuotta sitten kävi sukupuolen korjausleikkauksessa. Nyt hän odottaa pääsyä rintaimplanttileikkaukseen.

Naisen elämässä kysymyksiä herättää vielä moni asia, kuten korkeat korot ja äänen oikea käyttö. Tyyli- ja meikkausvinkkejä hän on saanut lähinnä teini-ikäisiltä tyttäriltään. Veran päivät kuluvat autokorjaamolla, punttisalilla ja urheilukentällä. Onhan hän myös naisten sarjassa kilpaileva painonnostaja ja kuulantyöntäjä.

–  Niistä ympyröistä on naisellisuus kaukana! Omistan vain yhden mekon, ja meikkaaminenkin alkaa yhä parranajolla, Vera tuskailee.

Oli siis aika järjestää Veralle tyylipäivä. Apuun riensivät stylisti Outi Broux ja meikkaaja Heidi Reponen

Katso videolta, miltä Vera näyttää nyt ja mikä tyylimuutoksessa arveluttaa häntä eniten. Veran koko haastattelun voit lukea Me Naisista 45/2014, joka ilmestyy 6.11.

Lue myös:

Sukupuolensa korjannut kuulantyöntäjä Vera Räsänen arvostelijoilleen: ”En koskaan ollut täysiverinen mies"

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.