Anita Korhonen (oik.) on kirjoittanut tyttärensä Tiina Korhosen (vas.) tarinasta kolme kirjaa. Molempien viesti päihderiippuvaisille ja heidän läheisilleen on selvä: aina on toivoa. Kuva Panu Pälviä
Anita Korhonen (oik.) on kirjoittanut tyttärensä Tiina Korhosen (vas.) tarinasta kolme kirjaa. Molempien viesti päihderiippuvaisille ja heidän läheisilleen on selvä: aina on toivoa. Kuva Panu Pälviä

Äiti Anita Korhonen ja tytär Tiina Korhonen kertovat torstaina 20. helmikuuta ilmestyvässä Me Naisissa Tiinan yli 20 vuotta kestäneestä huumehelvetistä.

Tiina Korhonen oli 16-vuotias, kun hän kokeili huumeita ensimmäisen kerran. Tavallinen, opiskelusta innostunut teinityttö oli alkanut seurustella huumediilerin kanssa.

– Tapasin hurmaaman pojan, joka oli hyvännäköinen. Hän käytti huumeita, joten minäkin aloitin, Tiina kertoo.

Tiinan äiti Anita Korhonen ja Tiina asuivat tuolloin Yhdysvalloissa Anitan töiden vuoksi. Biologinen isä ei ole koskaan kuulunut Tiinan elämään. Anita kasvatti tyttärensä yksinhuoltajana, kunnes nykyinen aviomies, ex-ministeri ja professori Keijo Korhonen astui kuvioon.

Teininä alkaneet kokeilut johtivat 22 vuotta kestäneeseen huumehelvettiin.Tiina yritti irrottautua koukusta ja oli Yhdysvalloissa viidesti vieroituksessa. Mutta joka kerta hän sortui huumeisiin uudestaan. Pahimpina hetkiä Tiina eli kadulla ja Amsterdamissa hän joutui vankilaan. Pisimmillään meni  kaksi vuotta niin, ettei Anita kuullut tyttärestään mitään.

– Olen käynyt läpi pelkoa, epäluuloa, kiukkua ja ääretöntä kärsimystä. Päätin silti, että tapahtukoon mitä tahansa, yritän pysyä Tiinan taistelussa mukana, Anita sanoo.

Nyt Tiina on viimein kuivilla ja valmistunut psykologian maisteriksi. Silti äiti ja tytär tietävät, että taistelu huumeita vastaa jatkuu aina.

Lue äidin ja tyttären yhteishaastattelu Me Naisten numerosta 8/2014, joka ilmestyy torstaina 20.2. Voit myös ostaa digilehden huomisesta alkaen täältä.

Jarkko Valtee juhli pyöreitä baarissa. – Laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Drag-artisti, radiojuontaja ja viihteen monitoimimies Jarkko Valtee täytti lauantaina 50 vuotta.

– Tai siis olen nyt vanha 600 kuukautta ja neljä päivää. Lapsilla ikä lasketaan aina kuukausissa, jossain vaiheessa ihminen alkaa kääntyä takaisinpäin.

Jarkko juhli pyöreitä baarissa.

– En jaksanut järjestää mitään tapahtumaa, mutta laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Edellisen kerran Jarkko juhli pyöreitä isommin, kun hän täytti 30 vuotta. Noissa juhlissa hän esiintyi ensimmäistä kertaa Osku Heiskasen kanssa Sowhat draq-duona.

”Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille.”

Nyt kaksikko rakentaa syksylle 20-vuotisjuhlakiertuetta. Mukaan lähtee 13 henkinen porukka sekä iso rekan perävaunullinen koneistoa. Kiertue kattaa maan isoimmat kulttuuritalot.

– Naurettiin Oskun kanssa, että on tämä aika hyvin kahdelle viisikymppiselle miehelle, jotka esittävät muita artisteja. Silloin kun aloitimme, drag nähtiin enemmän suttuisena yökerhoasiana. Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille. Se on edennyt marginaaliviihteestä yhdeksi isoksi teatteriviihteen alaksi.

Esiintymistä Jarkko aikoo jatkaa hamaan tulevaisuuteen. Muutenkin hän arvelee muuttuneensa ihmisenä hyvin vähän viimeisen 20 vuoden aikana.

– Rauhoittunut on väärä sana, mutta en ole enää niin ehdoton kuin aikaisemmin. Pystyn yhä vetämään kilarit aivan käsittämättömistä asioista, mutta väitän että olen ihan pikkuisen paremmin oppinut ymmärtämään, enkä suutu ihan niin herkästi, Jarkko analysoi Laura Paloheimon kirjan julkistamistilaisuudessa.

Radiopersoona Kimmo Vehviläinen poseerasi Instagram-kuvassaan ilman vihkisormusta jo huhtikussa. Nyt hän on vahvistanut, että avioliitto Johannan kanssa on päättynyt eroon. 

Kimmo Vehviläisen avioliitto vaimonsa Johanna Vehviläisen kanssa on päättynyt eroon. Pari oli yhdessä 10 vuotta. Naimisiin he menivät vuonna 2016. Jo ennen naimisiinmenoa pari erosi kahdesti. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska

Kimmo vahvistaa Me Naisille tiedon pitävän paikkansa. 

– Kyllä tieto erosta pitää paikkansa. Olen jo sanonut kaiken sanottavan, minulla ei ole enempää tästä aiheesta, Kimmo kommentoi Me Naisille. 

Seiskalle Kimmo paljasti, että pariskunta oli eronnut jo kevättalvella.

– Nyt alkukesän aikana asioita laitetaan käytäntöön, Kimmo kertoi Seiskalle. 

Kimmo oli yksi suosikeista tuoreessa Selviytyjät Suomi -julkkisversioissa. Kimmo pääsi kilpailussa finaaliin. Kun Selviytyjissä kilpailijat saivat kirjeet kotoa, Kimmo ei pystynyt tunteidensa vallassa lukemaan rakkaudentäyteistä kirjettä Johannalta.

Kimmo kertoi Seiskalle kokeneensa itsensä yksinäiseksi Selviytyjien kuvauksissa. Hän kävi kuvausten aikana puhumassa pahasta olostaan psykologi Laura Stenroosin kanssa. 

Johanna-vaimon Selviytyjät-ohjelman kuvauksiin lähetetystä kirjeestä välittyi rakkaus ja ikävä aviomiestään kohtaan.

Päivitetty 10:39 Oikea naimisiinmenoaika