Me Naiset
|
Jenni Junkala
Entisenä poliisina Veera Ruoho on tottunut vaikka mihin. Kuva: Sanoma-arkisto
Entisenä poliisina Veera Ruoho on tottunut vaikka mihin. Kuva: Sanoma-arkisto

Perussuomalaisten kansanedustaja Veera Ruoho ei laske hänelle lähetettyjä seksiviestejä seksuaaliseksi häirinnäksi. – Olen oppinut, että kun suomalaisille kertoo, että he menevät liian pitkälle, he usein lopettavat, hän sanoo.

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari, 32, ja perussuomalaisten Veera Ruoho, 46, kertoivat tänään Ilta-Sanomissa, kuinka saavat jatkuvasti häirikköviestejä sähköpostilla, Facebookissa ja tekstiviesteinä.

– Kysytään, mikä on kuppikoko, onko silikonirintoja ja myynkö seksiä netissä tai livenä. Sukkahousuja haluttaisiin ostaa. Pyydetään, etten heittäisi roskiin rikkinäisiä sukkahousuja vaan myisin ne, Ruoho kertoo saamistaan viesteistä IS:lle. Hänelle on lähetetty myös sukupuolielinten kuvia.

Perussuomalaisten kansanedustaja toteaa jutussa, ettei hän pidä viestejä seksuaalisena häirintänä. Mitä ihmettä, Veera Ruoho?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kaikkein olennaisinta on, miten ihminen itse kokee viestit. Jos hän kokee ne seksuaalisena häirintänä, ne ovat sitä, Ruoho sanoo Me Naisille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Olen entinen huippu-urheilija (taekwondon MM- ja EM-mitalisti) ja poliisi ja olen saanut aina vaikka minkälaisia viestejä. Olen oppinut, että kun suomalaisille kertoo, että he menevät liian pitkälle, he usein lopettavat. Eivät kaikki viestejä lähettelevät ole pelkkiä perverssejä, he voivat olla myös yksinäisiä. Joistakin viesteistä näen selvästi, että lähettäjä on yksinäinen, surullinen tapaus. Yritän kohdella kaikkia heidän asennoitumisesta huolimatta asiallisesti.

Joillekin törkyviestittelijöille Ruoho saattaa vastatakin.

– Joillekin olen vastannut tiukasti, että ehdotuksesi ei käy. Niille, jotka käyttävät törkeää kieltä, esimerkiksi huorittelevat minua, tai lähettelevät kuvia varustuksestaan, en vastaa. Yksinäisille olen vastannut, että älä hyvä mies tuhlaa rahojasi maksulliseen seksiin, vaan osta niillä vaikkapa seuranhakuilmoitus. Suomessa yksinäisyys on iso ongelma.

Osa viestittelijöistä on pyytänyt kansanedustajalta anteeksi.

"Tee näin, jos saat törkyviestejä"

Ruohon kommenteista voisi päätellä, että hänen mielestään seksiviestin lähettäminen tuntemattomalle on ihan okei. Hyväksyykö hän siis häirikköviestit?

"Ehkä olen tottunut liikaakin tällaisiin kommentteihin."

– Mikä sitten on törkyviesti ja mikä ei? hän kysyy.

– Joku voi kokea loukkaavaksi sellaisen, että kysellään vaikkapa kuppikokoa. Toiset pitävät sitä naisten alistamisena. Minä olen isorintaista sukua. Siskoni ja kolme tätiäni ovat käyneet rintojenpienennyksessä, ja minullakin oli sellaiseen mahdollisuus, mutta en päässyt käyttämään sitä, koska isäni oli silloin saattohoidossa ja äitini sairas. Olen tottunut siihen, että ihmiset kyselevät kuppikokoani. Heille, jotka kysyvät, olenko ottanut silikonit, vastaan varmasti, että en ole.

– Ehkä olen tottunut liikaakin tällaisiin kommentteihin, hän myöntää.

Ruoho kertoo, että hänen ollessaan YK:n kriisinhallintatehtävissä Sudanin Darfurissa poliisikomentajana hänen kimppuunsa hyökättiin.

– En suostunut humalaisten miesten pyyntöihin, ja he suuttuivat siitä ja hyökkäsivät myöhemmin kimppuuni pimeällä. Minut hakattiin aseenperällä. Kun on kokenut fyysisen käsiksi käymisen, Suomessa saadut viestit tuntuvat pieneltä. Suoraan sanottuna osa niistä naurattaa minua, hän toteaa.

– Tärkeintä on kuitenkin se, miltä viestit tuntuvat itsestä. Kenenkään ei pidä ajatella, koska tuo Ruoho on niin parkkiintunut ja elämässä nähnyt, minunkin pitäisi olla samanlainen. Jos sinua ahdistellaan, ilmoita asiasta heti eteenpäin, ensimmäisenä sille henkilölle, joka viestejä lähettää. Kerro, ettet siedä sellaista ja pyydä lopettamaan.

jury

Miksi alennut kertomaan rinnoistasi ?  Mitä niiden koko kenellekään kuuluu ?  Jos yksinäiset miehet lähettävät törkyviestejä, syy ei ole yksinäisyydessä, vaan siinä, että he ovat perverssejä aivokääpiöitä ja ovat juuri sitä syystä yksin.  Kyllä kuvaamasi viestit ovat seksuaalista häirintää, sanot mitä tahansa.  Ei niihin kannata vastata.  Jos vastaa, viestien lähettäjä on päässyt päämääräänsä. Ikävää, että tällaiset asenteet antavat luvan häiritä naisia. Jotain rajaa !

nih

mieluummin mäki luen jotain viestejä koska ne voin poistaa ja unohtaa.

fyysistä päällekäyntiä en voi unohtaa ikinä, enkä sitä joka sen teki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla