Timo Hännikäinen tunnetaan erityisesti seksinpuutetta kuvailleesta teoksestaan. Kuva: Sanoma-arkisto / Markus Jokela
Timo Hännikäinen tunnetaan erityisesti seksinpuutetta kuvailleesta teoksestaan. Kuva: Sanoma-arkisto / Markus Jokela

Kirjailija Timo Hännikäinen päätti sittenkin pyytää anteeksi humalassa kirjoittamiaan asiattomia viestejä.

Kirjailija Timo Hännikäinen, 35, julkaisi juhannuksena törkyviestejä esimerkiksi Naisasialiitto Unionin ja väkivallan uhreille suunnatun Naisten linjan Facebook-sivuilla. Miehen seksistiset ja rasistiset viestit herättivät hämmästystä ja ihmetystä sosiaalisessa mediassa.

Omien sanojensa mukaan Hännikäinen lähetti viestejä häntä solvanneille tahoille, mutta tänään esimerkiksi Naisasialiitto Unioni otti Facebookissa kantaa kirjoitteluun ja totesi, ettei ole kirjoittanut Timo Hännikäisestä aiemmin sanaakaan.

Vielä juhannuspäivänä Hännikäinen kirjoitti Facebookissa, että viestit olivat seurausta siitä, että "kevään paskamyrskyn mittaan kertynyt v***tus saavutti saturaatiopisteen". Hän ei kuitenkaan suostunut puolustelemaan tekojaan tai pyytämään anteeksi.

Tänään ääni kellossa muuttui, ja iltapäivällä mies esitti anteeksipyyntönsä Naisten Linjan Facebook-sivujen viestiketjussa.

– Kirjoitin tälle seinälle juhannusyönä epäasiallisia ja loukkaavia kommentteja. Olin ilmeisesti vahvassa humalatilassa luullut tätä organisaatiota toisenlaiseksi ja jonkun toisen ylläpitämäksi. –– Minulla ei ole mitään halua loukata seksuaalisen väkivallan uhreiksi joutuneita eikä heitä auttavia. Ymmärrän jos kommenttini suututtivat ihmisiä, ja pyydän anteeksi toimiani, hän viestitti.

 

Hyvät ihmiset. Naisten Linjan FB sivujen kaikille avoimissa osiossa julkaistiin juhannusaamuna uhkailua, rasismia ja...

Posted by Naisten Linja on Sunday, 21 June 2015

Myös aiemmin tänään julkaistussa Nyt.fi:n haastattelussa mies vetosi klassisesti humalatilaan ja siihen, että joku muu aloitti.

– Se meni nyt jotenkin yli. Suoraan sanoen kun mä heräsin seuraavana päivänä, en muistanut juuri mitään, mitä olin kirjoittanut, hän kertoo Nytille. Musta on kirjoitettu kaikenlaisia törkeyksiä sosiaalisessa mediassa kuluneen vuoden aikana. Vahvassa humalassa tuli ajatus, että vastaan samalla mitalla, hän selitteli.

Haastattelussa hän ei suostunut myöntämään, että olisi se, joka aloitti kähinän sosiaalisen median hiekkalaatikolla, vaan muistutti useampaan kertaan joutuneensa itsekin pilkan kohteeksi.

– Olen käyttäytynyt huonosti, mutta mä katson, että se on ollut omalta puoleltani lähinnä reagointia siihen ärsytykseen, mitä muhun kohdistettu henkilökohtainen kirjoittelu netissä on aiheuttanut.

Nainen1

Törkyviestejä kirjoitellut Timo Hännikäinen pyysi sittenkin anteeksi

Vieläkö kirjailija-Timo luulee kaiken tämän jälkeen, että hänellä on kirjailijan ammatti ja lukijakunta tässä maassa! Järkyttäviä viestejä kirjoittanut tyyppi voisi nyt muuttaa pois maasta ja hankkia itselleen jonkun muun ammatin. Päivät julkaisevana kirjailijana ovat varmasti nyt ohi. Tai ainakin toivotaan niin. Toivottavasti kustantajakin 'erottaa' hänet pikaisesti. Olen surullinen naisena ja äitinä kaikesta hirveästä mitä hän on aivoistaan suoltanut, humalassa. Eli sinä todellisena...
Lue kommentti

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.