Laulaja Jannika B ja muusikko Toni Wirtanen sinetöivät suhteensa uudenvuodenaattona. – Avioliitto on tapa kertoa koko maailmalle, että kuulumme yhteen, olemme perhe ja tuemme toisiamme kaikessa.

Kun laulaja Jannika B, siviilissä Jannika Wirtanen, 29, tassuttelee pitkin helsinkiläisen äänistudion kuunteluhuonetta, näyttää siltä, etteivät hänen tennarinsa hetkeen kosketa lattiaa ollenkaan. Muovirasiassa kulkenut evässalaattikin jää puolinirhityksi, kuka tässä nyt malttaisi syödä. Vain hetkeä aiemmin Jannika on saanut hyppysiinsä uunituoreen albuminsa, uransa toisen soololevyn.

Tulevan Šiva-albumin viralliset kansilehdet ovat vielä painossa, ja Jannika saa ensimmäisen oman kopionsa vaaleassa pahvikuoressa. Hän nappaa siitä heti kuvan Facebook-seinälleen ja muiskauttaa suukon levynkuoreen.

Musiikin parista löytyi myös sielunkumppani, paras ystävä ja vastavihitty aviopuoliso Toni Wirtanen, jota Jannika haastatteli blogiinsa vuonna 2011. Laulaja ottaa iloisena vastaan onnittelut joulukuisesta naimisiinmenosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Voin suositella lämpimästi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jannika suhtautuu avioliittoon vakavasti. Hänen vanhempiensa liitto on kestänyt 35 vuotta.

– Avioliitolla on minulle iso arvo. Se on henkisellä tasolla syvintä sitoutumista toiseen ihmiseen. Se on myös tapa kertoa koko maailmalle, että kuulumme yhteen, olemme perhe ja tuemme toisiamme kaikessa. Naimisiinmeno on tuonut tasapainoa elämään.

Jannika vertaa asennettaan parisuhdetta kohtaan samanlaiseksi kuin asennettaan taloudenpyörittäjänä.

– Asioita pitää vaalia, jotta ne kestävät. Ja jos johonkin tulee särö, se pitää mieluummin korjata kuin vaihtaa tilalle uutta. Minusta sama pätee ihmisiin, suhteet eivät ole kertakäyttötavaraa.

Lahden ainoa suomenruotsalainen

Pari perusti yhteisen kodin Lahteen keväällä 2012. Jannika uskoisi kotiutuvansa pienempiinkin neliöihin Helsinkiin, mutta miehen harrastukset kuulemma vaativat tilaa. Ja on se oma piha kiva juttu perheen kahdelle koirallekin.

– Olen kotiutunut Lahteen ihan hyvin, vaikka puheliaisuuttani katsotaan joskus vähän vinoon, kun pölisen tuntemattomille kuntosalilla tai vaateliikkeen kassalla. Taidan myös olla Lahden ainoa suomenruotsalainen – vain kerran olen kuullut puhuttavan ruotsia siellä.

Suhteessa täytyy uskaltaa riidellä

Jannika on perinyt äidiltään huumorinsa ja lapsenmielisyytensä, jotka näkyvät jekkuiluna ja hauskanpitona keskellä arkea.

– Minusta on ollut ihana seurata vanhempiani, jotka nauravat paljon yhdessä. Äidillä on taito tehdä arjesta värikästä, ja se on varmasti yksi pitkän liiton salaisuuksia. Sitten pitää osata myös puhua ja uskaltaa riidellä, Jannika listaa.

– Ja taistella. Mitä tahansa elämässä tulee vastaan, koskaan ei pidä lyödä hanskoja tiskiin. Niin kirjoitin levyllekin: "Tän kaiken vuoksi kotkan lailla taistelen, vuoksi meidän huomisen."

Miten lause "Jos tämä olis iltani viimeinen, osasinko olla onnellinen?" Jannikan kappaleesta liittyy hänen elämäänsä? Kuka on Pappa B? Miten 2500 euroa auttoi Jannikan alkuun urallaan? Lue koko Jannika B:n haastattelu Me Naiset 10/2014 -lehdestä. Joka päivä -tilaajana voit lukea sen täältä.

Täältä voit ostaa uusimman lehden myös suoraan iPadillesi

Jannika B kertoi Me Naisille tyylistään. Katso videohaastattelu täältä!

X

Jannika Wirtanen

  • Jannika B -nimellä esiintyvä laulaja, lauluntekijä, yrittäjä syntyi 28.3.1985 Tammisaaressa ja vietti lapsuutensa Kokkolassa.
  • Naimisissa Apulanta-muusikko Toni Wirtasen kanssa, tyttönimeltään Bergroth.
  • Isä ja kaksi isoveljeä ovat diplomi-insinöörejä, äiti terveydenhuollon johtotehtävissä. Jannika on gradua vaille valmis kauppatieteiden maisteri (MBA). Johtaa omaa levy-yhtiötään Onaa.
  • Toinen levy Šiva ilmestyy 28. maaliskuuta.

 

Lue lisää Jannikasta:

Laulaja Jannika B:llä oli vainoaja useita vuosia

Jannika B ja Toni Wirtanen julkaisivat hääkuvansa

Toni Wirtanen ja Jannika B naimisiin

Jannika B: "Tulen paremmin toimeen jätkien kanssa"

Sisältö jatkuu mainoksen alla