Laulaja Jannika B ja muusikko Toni Wirtanen sinetöivät suhteensa uudenvuodenaattona. – Avioliitto on tapa kertoa koko maailmalle, että kuulumme yhteen, olemme perhe ja tuemme toisiamme kaikessa.

Kun laulaja Jannika B, siviilissä Jannika Wirtanen, 29, tassuttelee pitkin helsinkiläisen äänistudion kuunteluhuonetta, näyttää siltä, etteivät hänen tennarinsa hetkeen kosketa lattiaa ollenkaan. Muovirasiassa kulkenut evässalaattikin jää puolinirhityksi, kuka tässä nyt malttaisi syödä. Vain hetkeä aiemmin Jannika on saanut hyppysiinsä uunituoreen albuminsa, uransa toisen soololevyn.

Tulevan Šiva-albumin viralliset kansilehdet ovat vielä painossa, ja Jannika saa ensimmäisen oman kopionsa vaaleassa pahvikuoressa. Hän nappaa siitä heti kuvan Facebook-seinälleen ja muiskauttaa suukon levynkuoreen.

Musiikin parista löytyi myös sielunkumppani, paras ystävä ja vastavihitty aviopuoliso Toni Wirtanen, jota Jannika haastatteli blogiinsa vuonna 2011. Laulaja ottaa iloisena vastaan onnittelut joulukuisesta naimisiinmenosta.

– Voin suositella lämpimästi!

Jannika suhtautuu avioliittoon vakavasti. Hänen vanhempiensa liitto on kestänyt 35 vuotta.

– Avioliitolla on minulle iso arvo. Se on henkisellä tasolla syvintä sitoutumista toiseen ihmiseen. Se on myös tapa kertoa koko maailmalle, että kuulumme yhteen, olemme perhe ja tuemme toisiamme kaikessa. Naimisiinmeno on tuonut tasapainoa elämään.

Jannika vertaa asennettaan parisuhdetta kohtaan samanlaiseksi kuin asennettaan taloudenpyörittäjänä.

– Asioita pitää vaalia, jotta ne kestävät. Ja jos johonkin tulee särö, se pitää mieluummin korjata kuin vaihtaa tilalle uutta. Minusta sama pätee ihmisiin, suhteet eivät ole kertakäyttötavaraa.

Lahden ainoa suomenruotsalainen

Pari perusti yhteisen kodin Lahteen keväällä 2012. Jannika uskoisi kotiutuvansa pienempiinkin neliöihin Helsinkiin, mutta miehen harrastukset kuulemma vaativat tilaa. Ja on se oma piha kiva juttu perheen kahdelle koirallekin.

– Olen kotiutunut Lahteen ihan hyvin, vaikka puheliaisuuttani katsotaan joskus vähän vinoon, kun pölisen tuntemattomille kuntosalilla tai vaateliikkeen kassalla. Taidan myös olla Lahden ainoa suomenruotsalainen – vain kerran olen kuullut puhuttavan ruotsia siellä.

Suhteessa täytyy uskaltaa riidellä

Jannika on perinyt äidiltään huumorinsa ja lapsenmielisyytensä, jotka näkyvät jekkuiluna ja hauskanpitona keskellä arkea.

– Minusta on ollut ihana seurata vanhempiani, jotka nauravat paljon yhdessä. Äidillä on taito tehdä arjesta värikästä, ja se on varmasti yksi pitkän liiton salaisuuksia. Sitten pitää osata myös puhua ja uskaltaa riidellä, Jannika listaa.

– Ja taistella. Mitä tahansa elämässä tulee vastaan, koskaan ei pidä lyödä hanskoja tiskiin. Niin kirjoitin levyllekin: "Tän kaiken vuoksi kotkan lailla taistelen, vuoksi meidän huomisen."

Miten lause "Jos tämä olis iltani viimeinen, osasinko olla onnellinen?" Jannikan kappaleesta liittyy hänen elämäänsä? Kuka on Pappa B? Miten 2500 euroa auttoi Jannikan alkuun urallaan? Lue koko Jannika B:n haastattelu Me Naiset 10/2014 -lehdestä. Joka päivä -tilaajana voit lukea sen täältä.

Täältä voit ostaa uusimman lehden myös suoraan iPadillesi

Jannika B kertoi Me Naisille tyylistään. Katso videohaastattelu täältä!

X

Jannika Wirtanen

  • Jannika B -nimellä esiintyvä laulaja, lauluntekijä, yrittäjä syntyi 28.3.1985 Tammisaaressa ja vietti lapsuutensa Kokkolassa.
  • Naimisissa Apulanta-muusikko Toni Wirtasen kanssa, tyttönimeltään Bergroth.
  • Isä ja kaksi isoveljeä ovat diplomi-insinöörejä, äiti terveydenhuollon johtotehtävissä. Jannika on gradua vaille valmis kauppatieteiden maisteri (MBA). Johtaa omaa levy-yhtiötään Onaa.
  • Toinen levy Šiva ilmestyy 28. maaliskuuta.

 

Lue lisää Jannikasta:

Laulaja Jannika B:llä oli vainoaja useita vuosia

Jannika B ja Toni Wirtanen julkaisivat hääkuvansa

Toni Wirtanen ja Jannika B naimisiin

Jannika B: "Tulen paremmin toimeen jätkien kanssa"

Olli Lindholm kertoo elämäkerrassaan, että isä katosi hänen elämästään kokonaan 80-luvun puolivälissä. – Ihan hyvä, että lähti, Olli sanoo.

Yö-muusikko Olli Lindholm, 53, kertoo vaikeasta isäsuhteestaan tuoreessa elämäkerrassaan Olli – Yhden miehen varietee (Docendo).

– Olen siitä erikoinen lapsi, että mulla on kantapäässä jännä viilto. Se kertoo, että isyystesti on tehty. Isä ei halunnut tunnustaa, että olen sen lapsi, Olli kertoo Arno Kotron kirjoittamassa kirjassa.

”Ihan hyvä, että lähti.”

Ainoana lapsena Olli eli käytännössä kahden äitinsä kanssa, sillä isä oli paljon pois kotoa töiden takia. 80-luvun puolivälissä isä katosi Ollin elämästä kokonaan.

– Ihan hyvä, että lähti, Olli toteaa kirjassa. 

Ollin mukaan hänen isänsä oli ”ihan siedettävä silloin, kun joi, muuten ei”. Hän muistelee kirjassa erästä joulua, jolloin isällä ja pojalla tuli riita.

– Muistojen äärellä saa toisaalta aina miettiä, mikä on totta ja mikä ei – mikä on jälkeenpäin lisättyä. Muisti on petollinen kapistus. Itse
muistan, että joskus murrosikäisenä tulee isän kanssa riita joulutähden asennosta tai jostain, haen kirveen ja yritän lyödä sillä isää, Olli kertoo kirjassa.

Ollin mukaan hänen äitinsä ei muista kyseistä välikohtausta.

– Mutta oikeastaanhan se on toisarvoista, oliko mukana kirves vai ei. Ilmapiiri oli joka tapauksessa tuo.

Ei tiedä, minne haudattu

Olli on aikaisemminkin puhunut vaikeasta isäsuhteestaan. Viime vuonna hän kertoi Vain elämää -ohjelmassa, ettei tiedä, minne isä on haudattu.

– Mä olin hänen ainoa läheinen, ja mulle tuli 1998 syksyllä soitto Satakunnan keskussairaalasta, että isänne on aivokuollut. Menin hänen luo, sanoin isälle, että kaikki on ok, että kyllä mä sua ymmärrän, että näin on käynyt. Sitten ne otti piuhat irti. Mä en edes tiedä, minne hänet on haudattu. Hän testamenttasi ruumiinsa ja hänet polttohaudattiin, Olli kertoi ohjelmassa.

Tuolloin Olli kertoi myös pelänneensä isäänsä aina.

– Sitä aina odotti kädet ristissä, että voi kun isä olisi kännissä, niin se olisi mukavampi. Meillä oli todella huonot välit, ja pelkäsin häntä helvetisti.

Arno Kotro, Olli Lindholm: Olli – Yhden miehen varietee on juuri ilmestynyt.

 

”Olen omasta puolestani todella pahoillani tästä kaikesta”, laulaja Tomi Metsäketo kirjoittaa Facebookissa.

Laulaja Tomi Metsäketo on julkaissut Facebookissa pitkän kirjoituksen, johon sisältyy myös anteeksipyyntö.

Metsäkedon kirjoitus koskee tuoreen Seiska-lehden uutista, jossa viisi naista kertoo laulajan käyttäytyneen heitä kohtaan sopimattomalla tavalla. Yksi naisista esiintyy jutussa koko nimellään, yksi etunimellään ja kolme nimettömänä. Jutussa haastateltu tarjoilija muun muassa kertoo tapauksesta, jossa hotellin tarjoilijat joutuivat huomauttamaan Metsäkedolle, ettei työntekijöihin saa koskea.

Metsäketo haluaa kertoa asiasta oman näkemyksensä Facebookissa. 

– Julkisuuden henkilönä olen tottunut, että meistä kirjoitetaan monenlaista ja sen kyllä kestän, myös ne negatiiviset, mutta raja menee, kun aletaan syyttää rikolliseksi tai asioista, joita ei ole tapahtunutkaan, Metsäketo puolustautuu Facebookissa.

– On ikävää, että nykyään raja varsinkin somessa levittää pahaa tietoa ihmisistä on surullisen alhainen. Ajatusmaailmat eivät vain kaikkien kanssa kohtaa ja nyt näiden kyseisten someryhmien ihmisten kanssa ei ole kohdannut. Olen omasta puolestani todella pahoillani tästä kaikesta, anteeksi, hän kirjoittaa.

Tekstistä ei käy selkeästi ilmi, mistä Metsäketo on pahoillaan. Hän kirjoittaa myös, että keskusteluryhmästä ja kirjoittajista on tehty rikosilmoitus.

Metsäketo nähdään parhaillaan Tähdet, tähdet -ohjelmassa, jota esitetään MTV3:lla.

Totaalinen epäonnistuminen

Naiset syyttävät Tomi Metsäketoa Seiskassa asiattomasta käytöksestä, laulaja pyytää anteeksi Facebookissa – mutta mitä?

Jos ja kun tunteen pakonomaisen tarpeen alkaa tekemään kriisiviestintää somessa, niin pitää olla valmis myös kritiikkiin eikä pönkitää omaa egoaan kertomalla tv-nauhoituksista ja rikosilmoituksilla uhkaamisesta. "Ylläpitäjän" toimesta tehtyjen kommenttien poistaminen ei auta lainkaan asiaa.
Lue kommentti