Sipe Santapukki (vas.), Toni Wirtanen ja Ville Peltonen odottavat ensimmäistä Apulanta-vauvaa innolla. Kuva: Sakari Majantie
Sipe Santapukki (vas.), Toni Wirtanen ja Ville Peltonen odottavat ensimmäistä Apulanta-vauvaa innolla. Kuva: Sakari Majantie

Tuleva isyys on saanut Apulannan Toni Wirtasen pohtimaan syntyjä syviä.

– Kiire on kuin Elastisella, Apulannan Toni Wirtanen tiivistää kesäkuulumisensa.

Tonin ja laulajavaimo Jannika B:n esikoisen syntymä lähestyy, ja samalla yhtye keikkailee ja työstää uutta albumiaan, joka julkaistaan syksyllä.

Toni on valmistautunut tulevaan isyyteen myös yllättävässä paikassa: kangaskaupoilla.

– Raskausaika on mennyt tasaisesti ja hyvin. Rouva ompelee kiihkeästi erittäin pienikokoisia vaatteita, mikä taitaa kuulua pesänrakennusviettyyn. Olemme ostaneet kangasta pakkatolkulla, Toni kertoi.

Vauvauutinen vaikutti koko bändiin

Pitkäaikainen bändikaveri Sipe Santapukki kertoo, että vauvauutinen oli hänellekin iso juttu.

– Olin 13-vuotias, kun tapasimme Tontsan kanssa. On hieno juttu, että takana on tällainen yhteinen elämänmittainen reissu, Sipe kuvailee.

Keikkakalenteriin on raivattu tilaa ennen ja jälkeen lasketun ajan, jotta Toni voi keskittyä uuteen pestiinsä isänä.

– Kymmeneen vuoteen elämässäni ei ole tapahtunut mitään merkittävää. Siksi odotan isyyttä innolla.

Filosofinen Toni uskoo, että lapsen syntymä antaa ajallekin uuden merkityksen. Nyt hänestä on tuntunut siltä, että keikat ja vuodet vain vilisevät silmien ohi.

– Skidille vuosi on massiivinen ajanjatko. Lapsen kautta on kivempi seurata ajan kulumista kuin jostain eturauhasongelman kehittymisestä, hän nauraa.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...