"Siisteintä oli tutustua tyyppeihin, jotka oikeasti tietävät, mistä tässä hommassa on kyse", Toni Wirtanen kuvaa Vain elämää -ohjelman kuvauksia. Kuva: Sakari Majantie
"Siisteintä oli tutustua tyyppeihin, jotka oikeasti tietävät, mistä tässä hommassa on kyse", Toni Wirtanen kuvaa Vain elämää -ohjelman kuvauksia. Kuva: Sakari Majantie

Muusikko Toni Wirtanen nautti Vain elämää -ohjelman kuvauksissa terapeuttisista keskusteluista.

Apulanta-yhtyeen laulaja Toni Wirtanen omien sanojensa mukaan "laitostui" Vain elämää -ohjelman kuvauksissa jatkuvan yhdessäolon ja intensiivisten keskusteluiden takia. Mutta juuri niissä piili myös koko kuvausten ihanuus.

– Minulla on helvetin hyviä ystäviä, joiden kanssa voin jutella ihmissuhdeasioista, mutta en tunne juurikaan musiikkialan ihmisiä. Siksi siisteintä oli tutustua tyyppeihin, jotka oikeasti tietävät, mistä tässä hommassa on kyse. Oli ainutlaatuista ja terapeuttista saada käyttöönsä sellainen kattaus vertaistukea kymmeneksi päiväksi, Toni kertoi Me Naisille.

Ohjelman tekeminen oli myös muuten intensiivistä. Toni paljasti murtuneensa kuvauksissa.

– Meikäläinen on aika jäinen ja kivinen jätkä, mutta kyllä minut murrettiin kuvauksissa monellakin tapaa. Mutta se nähdään sitten televisiossa.

Paulasta kunnon vastus

Toni tunnetaan kärkkäänä keskustelijana, joka usein haastaa ja provosoi keskustelukumppaneitaan. Mies sai Vain elämää -ohjelman kuvauksissa vihdoin vertaisensa vastustajan PMMP-yhteestä tutusta Paula Vesalasta.

– Paula on todella kova keskustelija ja briljantti, älykäs nainen. Hänet voi haastaa mistä vain asiasta. Paula on vänkääjäluonne, joten meillä oli kuvauksissa sikahyvää vääntöä, Toni nauroi.

Mies nimitti keskusteluitaan Paulan kanssa osuvasti "verbaalisakiksi".

– Provosoin Paulaa aina jollain ja otin välillä keskusteluissamme kantoja, joiden takana en oikeasti edes seiso. Paula paljastui verbaalisakin mestariksi. Taistelin viimeiseen asti, mutta hävisin hänelle kunnialla.

Vaikka Toni ei tuntenut Paulaa entuudestaan kovin hyvin, hän on aina pitänyt Apulantaa ja PMMP:tä sukulaisbändeinä.

– Tunnen Paulaa kohtaan vahvaa sisarussuhdetta. Olen aina arvostanut hänen anarkistista otettaan musiikin tekemiseen.

Lue täältä kaikki Me Naisten jutut Vain elämää -ohjelmasta.

Lue myös:

Vain elämää -tähtien videohaastattelut

Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki: "Olemme herkkiä poikia"

Apulannan Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen paljastavat totuuksia toisistaan

Suvi ja Tyler Riggs ovat pian kahden lapsen vanhempia. 

Huippumalli Suvi Riggs (o.s. Koponen), 29, saa lapsen näyttelijä-mallipuolisonsa Tyler Riggsin, 31, kanssa. Hän kertoi perheenlisäyksestä Instagram-sivuillaan julkaisemalla kuvia neuvolasta.

 

👣♥️

Henkilön suviriggs (@suviriggs) jakama julkaisu

Lapsi on Suville ja Tylerille toinen. Heidän esikoisensa syntyi joulukuussa 2016.

Suvi ja Tyler ovat olleet yhdessä vuodesta 2009. Kihloihin he menivät tammikuussa 2012 ja naimisiin elokuussa 2012.

Suvi tuli alun perin tunnetuksi Mallikoulu-ohjelmasta, jonka hän voitti vuonna 2005. Nykyään hän on kansainvälisesti tunnetuin suomalaismalli. Häntä edustaa eri puolilla maailmaa kolmetoista mallitoimistoa. Suvi on poseerannut muun muassa usean eri maan Vogue-lehden kansissa.

Amerikkalaisnäyttelijä Alyssa Milano nosti seksuaalisen häirinnän somen ykkösaiheeksi – taustalla on tuottajamoguli Harvey Weinstein tapaus.

Parin viime viikon aikana seksuaalinen häirintä ja sen yleisyys on noussut yhdeksi suurimmista puheenaiheista Yhdysvaltojen medioissa. Kaikki alkoi pari viikkoa sitten, kun New York Times paljasti, että tunnettu elokuvatuottaja Harvey Weinstein on ahdistellut seksuaalisesti lukuisia elokuva-alalla työskenteleviä naisia.

New York Times kertoi viime viikolla, että Weinsteiniä syytetään useista ahdisteluista ja raiskauksista. Esimerkiksi Oscar-palkitut näyttelijät Gwyneth Paltrow ja Angelina Jolie ovat lehden tietojen mukaan joutuneet Weinsteinin ahdistelemiksi aloittelevina näyttelijöinä.

Weinstein on itse kiistänyt syytteet. Tuottajan vaimo Georgina Chapman ilmoitti viime viikolla hakevansa eroa miehestään. Parilla on kaksi yhteistä lasta ja he ovat olleet yhdessä yli kymmenen vuotta.

Haluatko lukea lisää Weinsteinin tapauksesta? Helsingin Sanomat julkaisi viime viikolla laajan koosteen aiheesta. Lue juttu tämän linkin kautta.

Kuluneen viikon aikana maailmantähdet kuten Meryl Streep, Judi Dench, Kate Winslet, Jennifer Lawrence ja Leonardo DiCaprio ovat tuominneet Weinsteinin teot. Myös Hillary Clinton, Barack Obama ja Michelle Obama ovat ottaneet tuikkasanaisesti kantaa aiheeseen.

Tärkeä aihe esiin

Yksi kovaäänisimmistä Weinsteinin tapausta kommentoineista julkisuuden henkilöistä on näyttelijä Alyssa Milano, 44.

Hän kirjoitti pitkässä blogitekstissään, että Weinsteinin käytös kuvottaa ja suututtaa häntä. Näyttelijä kertoi olevansa kuitenkin tyytyväinen siitä, että tapaus on nostanut esiin tärkeän yhteiskunnallisen ongelman.

– Samaan aikaan olen kuitenkin iloinen – suorastaan hurmioitunut – että tämä on avannut keskustelun naisiin kohdistuvasta seksuaalisesta häirinnästä, esineellistämisestä ja väheksynnästä, hän kirjoitti viime viikolla.

Nyt Milano jatkaa kannanottoaan. Hän julkaisi eilen seuraavan twiitin:

Vapaasti suomennettuna viestin sisältö on jokseenkin seuraava:

– Jos kaikki seksuaalisen häirinnän ja väkivallan kohteeksi joutuneet naiset kirjoittaisivat ”Minä myös” statukseensa, ihmiset saattaisivat käsittää, kuinka suuri ongelma on.

”Kuka voi sanoa Not Me?”

Tällä hetkellä #MeToo avainsanalla Twitteristä löytyy tuhansia twiittejä. Milanon twiittiin on vastattu yli 30 000 kertaa. Milano on vastannut myös itse omaan twiittiinsä sanoilla ”Me too”, minä myös.

Monet amerikkalaiset julkisuudenhenkilöt ovat twiitanneet Milanon twiittiin sanoilla ”Me too”. Suomessa esimerkiksi malli ja tv-juontaja Maryam Razavi, toimittaja Hanna Sumari, laulaja Chisu ja muusikko Paula Vesala ovat päivittäneet someen Me too -viestin. 

Monet ovat osallistuneet avainsanan avulla keskusteluun, jonka tarkoituksena on tehdä seksuaalisen häirinnän yleisyydestä näkyvämpää:

Eräs Twitter-käyttäjä huomauttaa seksuaalisen häirinnän olevan niin yleistä, että mietityttää, onko sitä kohtaamattomia ihmisiä olemassa.

Me Naisten taannoisen kyselyn mukaan 63 prosenttia lukijoistamme on joutunut seksuaalisen häirinnän kohteeksi viimeisen vuoden aikana.

Euroopan Perusoikeusviraston mukaan Suomessa 71 prosenttia naisista on kokenut seksuaalista häirintää täytettyään 15 vuotta. EU:n jäsenvaltioiden keskiarvo on 55 prosenttia.

Milanon twiittin alla on huomautettu, ettei pidä kuitenkaan luulla, että seksuaalinen häirintä ja väkivalta koskisi vain naisia. Twitterissä monet ovat kommentoineet, että myös miehet ja transsukupuoliset joutuvat kohtaamaan seksuaalista häirintää ja väkivaltaa.

Jutun otsikkoa muutettu 16.10.2017. 

Vierailija

Lukeeko somefeedissäsi #MeToo? Tempauksen tarkoituksena nostaa esiin, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on

Weinstein on kuitenkin käsittääkseni kiistänyt eikä häntä ole kaiketi tuomittu joten julkinen lynkkaus ei sovi oikeustajuuni, vaikka hän saattaa toki olla syyllinenkin. Nykyajan twitter-maailmassa saatetaan joukkohysteriassa tuhota ihmisiä jo ennen kuin oikeus on sanonut sanansa joka saattaa myös olla vapauttava jolloin vahinko on jo tapahtunut. Ennen vainottiin katkerien miesten toimesta noitia, nyt saatetaan katkerien noitien toimesta toisinaan vainota miehiä, noin hieman kärjistäen...
Lue kommentti