Me Naiset
|
Inka Simola
Vuosi 2003 oli Toni Wirtaselle (vas.) vaikeaa aikaa, eikä hän selvinnyt lavalle "ilman järjettömiä kännejä". Apulannan rumpali Sipe Santapukki  (oik.) ei tiennyt, miten huonossa kunnossa Toni oli, selviää Apulanta-kirjasta. Kuva: Lauri Rotko
Vuosi 2003 oli Toni Wirtaselle (vas.) vaikeaa aikaa, eikä hän selvinnyt lavalle "ilman järjettömiä kännejä". Apulannan rumpali Sipe Santapukki (oik.) ei tiennyt, miten huonossa kunnossa Toni oli, selviää Apulanta-kirjasta. Kuva: Lauri Rotko

Toni Wirtanen kertoi Vain elämää -jaksossa, että hänellä on ollut "syviä romahduksia". – Onneksi syvimmät henkilökohtaiset kriisit ovat olleet silloin, kun bändi on ollut kuumimmillaan.

Toni Wirtanen puhui perjantai-illan Vain elämää -jaksossa vaikeista ajoistaan. Hän sanoi vuodattaneensa aina kaikki tunteensa biiseihinsä, mikä kuului myös Paula Vesalan esittämän Pahempi toistaan -kappaleen sanoituksista.

– Biisi syntyi aika intuitiivisesti. Erotarinahan se on. Meikällä on ollut aika syviä romahduksia matkan varrella. Mutta sieltä on sitten aina noustu, napeilla tai ilman. Palasistahan sitä aina itsensä rakentaa, Toni kertoi jaksossa.

Tonin mukaan hän on aina elänyt elämäänsä pitkälti Apulannan kautta. Hän kertoi myös määrittäneensä itseään sen mukaan, miten bändillä on mennyt. Heikkoina hetkinä Apulanta on ollut hänelle turvaverkko, johon heittäytyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kun on oman elämänsä kanssa aivan palasina, pystyy kellumaan bändiveneessä vähän aikaa. Onneksi syvimmät henkilökohtaiset kriisit ovat sattuneet silloin, kun bändi on ollut kuumimmillaan. Olen pystynyt pumppaamaan oman paskan bändiin ja musaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Kauheaa aikaa"

Toni on puhunut vaikeista ajoistaan ennenkin. Elokuussa ilmestyneestä Apulanta – Kaikki yhdestä pahasta -kirjassa Toni kuvailee vuotta 2003 "todella paskaksi ajaksi". Hän kertoo kärsineensa oudoista kohtauksista eikä pystynyt nousemaan lavalle "ilman järjettömiä kännejä".

– Se oli kauheaa aikaa. Pää oli niin sekaisin, että en saanut nukuttua viikkokausiin, ja erokin siinä tuli. Sain kohtauksia ja tulin luulosairaaksi. Syksyllä 2003 kävin lääkärissä 17 kertaa kuukauden sisällä. Olin varma, että mulla on joku tappava sairaus, aids tai aivokasvain, Toni kertoo Ari Väntäsen kirjoittamassa kirjassa.

Sipe Santapukki: "Tiesin, että Toni on napeilla"

Lopulta Tonille selvisi, että hän kärsi paniikkihäiriöstä ja sai siihen lääkkeitä.

– Vedin ensimmäiset lääkkeet Finnvox-studiolla. Meikäläinen makasi Opamox-koomassa studion sohvalla tai menin hämähäkkikävelyä seiniä pitkin, Toni muistelee.

Lääkitys auttoi kohtauksiin, mutta lääkkeiden lopettaminen oli taas oma juttunsa.

– Söin lääkkeitä kolme tai neljä vuotta. Niistä oli apua, mutta kun yritin lopettaa niiden käytön, sain pahoja psyykkisiä oireita. Luulotauti palasi, ja hakeuduin taas aivofilmiin täysin varmana siitä, että mulla on aivokasvain.

Apulannan rumpali, Sipe Santapukkki, ei tiennyt, miten huonossa kunnossa Toni oli.

– Tiesin, että Toni on napeilla, mutta en tiennyt, että tilanne oli niin vakava. Jos me avaudutaan toisillemme tuollaisista asioita, se tehdään usein huumorin kautta. Me halutaan suojella toisiamme kaikkein pahimmilta asioilta, ettei toinen huolestuisi, Sipe muistelee kirjassa.

Ari Väntäsen Apulanta – Kaikki yhdestä pahasta ilmestyi elokuussa 2014.

Lisää Vain elämää -juttuja:

Vain elämää -jaksossa kaikkien aikojen romahdus: "En ole kokenut mitään vastaavaa"

Näin Tuukka Temonen kommentoi Toni Wirtasen Vain elämää -paljastusta

Samuli Edelmannin väkevä Apulanta-tulkinta – katso video

Nämä biisit kuultiin Tonin päivänä

Toni Wirtanen Vain elämää -kollegasta: Onkohan se takakireä vasemmistoämmä?

Itkettääkö Vain elämää? Olet siis juntti

 

Lisää Tonista ja Sipestä:

Toni Wirtanen Sipen ja Anna Erikssonin suhteesta: Sipe oli ihan maassa

Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki: "Olemme herkkiä poikia"

Sisältö jatkuu mainoksen alla