Vuosi 2003 oli Toni Wirtaselle (vas.) vaikeaa aikaa, eikä hän selvinnyt lavalle "ilman järjettömiä kännejä". Apulannan rumpali Sipe Santapukki  (oik.) ei tiennyt, miten huonossa kunnossa Toni oli, selviää Apulanta-kirjasta. Kuva: Lauri Rotko
Vuosi 2003 oli Toni Wirtaselle (vas.) vaikeaa aikaa, eikä hän selvinnyt lavalle "ilman järjettömiä kännejä". Apulannan rumpali Sipe Santapukki (oik.) ei tiennyt, miten huonossa kunnossa Toni oli, selviää Apulanta-kirjasta. Kuva: Lauri Rotko

Toni Wirtanen kertoi Vain elämää -jaksossa, että hänellä on ollut "syviä romahduksia". – Onneksi syvimmät henkilökohtaiset kriisit ovat olleet silloin, kun bändi on ollut kuumimmillaan.

Toni Wirtanen puhui perjantai-illan Vain elämää -jaksossa vaikeista ajoistaan. Hän sanoi vuodattaneensa aina kaikki tunteensa biiseihinsä, mikä kuului myös Paula Vesalan esittämän Pahempi toistaan -kappaleen sanoituksista.

– Biisi syntyi aika intuitiivisesti. Erotarinahan se on. Meikällä on ollut aika syviä romahduksia matkan varrella. Mutta sieltä on sitten aina noustu, napeilla tai ilman. Palasistahan sitä aina itsensä rakentaa, Toni kertoi jaksossa.

Tonin mukaan hän on aina elänyt elämäänsä pitkälti Apulannan kautta. Hän kertoi myös määrittäneensä itseään sen mukaan, miten bändillä on mennyt. Heikkoina hetkinä Apulanta on ollut hänelle turvaverkko, johon heittäytyä.

– Kun on oman elämänsä kanssa aivan palasina, pystyy kellumaan bändiveneessä vähän aikaa. Onneksi syvimmät henkilökohtaiset kriisit ovat sattuneet silloin, kun bändi on ollut kuumimmillaan. Olen pystynyt pumppaamaan oman paskan bändiin ja musaan.

"Kauheaa aikaa"

Toni on puhunut vaikeista ajoistaan ennenkin. Elokuussa ilmestyneestä Apulanta – Kaikki yhdestä pahasta -kirjassa Toni kuvailee vuotta 2003 "todella paskaksi ajaksi". Hän kertoo kärsineensa oudoista kohtauksista eikä pystynyt nousemaan lavalle "ilman järjettömiä kännejä".

– Se oli kauheaa aikaa. Pää oli niin sekaisin, että en saanut nukuttua viikkokausiin, ja erokin siinä tuli. Sain kohtauksia ja tulin luulosairaaksi. Syksyllä 2003 kävin lääkärissä 17 kertaa kuukauden sisällä. Olin varma, että mulla on joku tappava sairaus, aids tai aivokasvain, Toni kertoo Ari Väntäsen kirjoittamassa kirjassa.

Sipe Santapukki: "Tiesin, että Toni on napeilla"

Lopulta Tonille selvisi, että hän kärsi paniikkihäiriöstä ja sai siihen lääkkeitä.

– Vedin ensimmäiset lääkkeet Finnvox-studiolla. Meikäläinen makasi Opamox-koomassa studion sohvalla tai menin hämähäkkikävelyä seiniä pitkin, Toni muistelee.

Lääkitys auttoi kohtauksiin, mutta lääkkeiden lopettaminen oli taas oma juttunsa.

– Söin lääkkeitä kolme tai neljä vuotta. Niistä oli apua, mutta kun yritin lopettaa niiden käytön, sain pahoja psyykkisiä oireita. Luulotauti palasi, ja hakeuduin taas aivofilmiin täysin varmana siitä, että mulla on aivokasvain.

Apulannan rumpali, Sipe Santapukkki, ei tiennyt, miten huonossa kunnossa Toni oli.

– Tiesin, että Toni on napeilla, mutta en tiennyt, että tilanne oli niin vakava. Jos me avaudutaan toisillemme tuollaisista asioita, se tehdään usein huumorin kautta. Me halutaan suojella toisiamme kaikkein pahimmilta asioilta, ettei toinen huolestuisi, Sipe muistelee kirjassa.

Ari Väntäsen Apulanta – Kaikki yhdestä pahasta ilmestyi elokuussa 2014.

Lisää Vain elämää -juttuja:

Vain elämää -jaksossa kaikkien aikojen romahdus: "En ole kokenut mitään vastaavaa"

Näin Tuukka Temonen kommentoi Toni Wirtasen Vain elämää -paljastusta

Samuli Edelmannin väkevä Apulanta-tulkinta – katso video

Nämä biisit kuultiin Tonin päivänä

Toni Wirtanen Vain elämää -kollegasta: Onkohan se takakireä vasemmistoämmä?

Itkettääkö Vain elämää? Olet siis juntti

 

Lisää Tonista ja Sipestä:

Toni Wirtanen Sipen ja Anna Erikssonin suhteesta: Sipe oli ihan maassa

Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki: "Olemme herkkiä poikia"

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti