Toni Wirtanen yrittää selittää Jenni Vartiaiselle seuraavassa Vain elämää -jaksossa, ettei se välttämättä ole niin katastrofaalista paljastaa sisintään. Kuvat: Sakarit Majantie
Toni Wirtanen yrittää selittää Jenni Vartiaiselle seuraavassa Vain elämää -jaksossa, ettei se välttämättä ole niin katastrofaalista paljastaa sisintään. Kuvat: Sakarit Majantie

Toni Wirtasen mielestä Jenni Vartiaisen julkisuuskuva on pidättyvä. Hän ja Samuli Edelmann yrittävätkin ensi perjantain Vain elämää -jaksossa saada Jennin raottamaan elämäänsä.

Toni Wirtanen ja Samuli Edelmann miettivät perjantain Vain elämää -jakson alussa, miten paljon Jenni Vartiainen raottaa persoonaansa ja ajatuksiansa omana päivänään.

– Mun mielestä Jennin julkisuuskuva on ollut aina pikkusen pidättyvä. Jenni on aika paljon varonut sanomasta asioita, Toni miettii ennen päivän esityksiä.

Samuli toivoo Jennin päivältä sitä, että muut artistit pääsisivät Jennin "verhon taakse".

– Jokaisellahan meistä on omat verhomme. Katotaan, kuinka paljon Jenni raottaa sitä, Samuli sanoo.

Jennille henkilökohtaisimman kappaleen esittää Paula Vesala. Hän kertoo, että yritti tuoda tulkinnassaan esiin biisin sisältämää piiloaggressiota ja surua.

– Mä oon ajatellut sen niin, että siinä on se sun suru, minkä mä tavallaan tiedän, Paula selittää kappaletta.

– Mikä suru? Samuli kysyy.

Paula puhuu Jennin puolesta ja kertoo, että origaali kappale on hyvin surullinen. Samuli ei tyydy vastaukseen, vaan tivaa uudelleen, mistä surusta Paula ja Jenni oikein puhuvat. Elastinen vihjaa, että Jenni voisi vähän raottaa päiväkirjaansa, mutta Jenni tyytyy vastaamaan ympäripyöreästi.

– Sitä kun elämässä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Mutta jo se, että toi biisi on tullut ulos, ja tekstissä on tullut paljastettua noinkin paljon omasta elämästään, on meikäläiselle iso juttu, Jenni selittää.

Toni yrittää vielä rohkaista Jenniä kertomaan itsestään ja biiseistään jotain konkreettista.

– Mä oon jotenkin vasta viime aikoina ite löytänyt sen, että suurin osa ihmisistä kuitenkin haluaa toisilleen hyvää. Se ei välttämättä oo sit kuitenkaan niin katastrofaalista, jos uskaltaa paljastaa. On siinä tietysti järjetön kynnys, Toni sanoo Jennille.

– Itse asiassa oon oppinut tota mun vaimolta. Tiedän sen ite, että sitä ei halua antaa kenellekään aseita, mutta sitten sen kerran kun on antanut, niin ne ei välttämättä oo käyttäneet niitä. Ja hienoin tunne on se, että kun näkee kuvainnolliseti toisen kädessä aseen, ja tietää, ettei se sitä käytäkään.

Vain elämää, Jennin päivä Nelosella pe 10.10. klo 20.

Lue myös:

Jenni Vartiainen: "Olen huono luottamaan"

Jenni Vartiainen: "Itsensä raippaaminen on minulle tuttua"

Lisää Vain elämää -juttuja:

Tuukka Temonen uskoo: "Armo kappale kertoo minun ja Tonin tarinan päättymisestä"

Vesa-Matti Loirin tulkinta Armo-kappaleesta pysäytti kaikki - katso koko esitys

Kaikki Vain elämää -jutut löydät täältä.

Laulaja Nina Tapio erosi Ada Forsbergin isästä tyttären ollessa yhdeksänvuotias. – Olemme aina pyrkineet puhumaan asioista lasten kanssa suoraan sillä tasolla, minkä he ymmärtävät, Nina sanoo.

Sekä Nina Tapio, 45, että tytär Ada Forsberg, 20, ovat parhaillaan unelma-ammateissaan: Nina laulajana, Ada sirkustaiteilijana. Ada kiertää Sirkus Finlandian ilma-akrobaattina ympäri Suomea. Nina laulaa Jean S. -yhtyeen toisena solistina ja valmistautuu ensi keväänä esitettävään Mamma Mia! -musikaaliin.

– Kun on kasvanut taiteilijaelämää seuraten, sitä pitää ihan tavallisena, toisen polven taiteilija Ada kertoo.

Myös hänen isoäitinsä Irma Tapio on laulaja.

Peittely on pahinta

Adan ja kolme vuotta nuoremman Elsan isä on Martti Forsberg. Nina ja Martti tutustuivat jo kymmenvuotiaina luokkakavereina ja alkoivat seurustella parikymppisinä. Suhde ei kuitenkaan kestänyt. He erosivat Adan ollessa yhdeksänvuotias.

– Kyllä minä lapsena tajusin vanhempieni välisen kitkan. Ennen eroa muistan kysyneeni äidiltä, onko kaikki hyvin? Olin jo sen ikäinen, että ymmärsin eron olleen vanhemmilleni paras ratkaisu, Ada miettii.

”Kyllä minä lapsena tajusin vanhempieni välisen kitkan.”

Nina huomauttaa, että lapset näkevät väkisinkin, mitä vanhempien välillä on meneillään.

– Peittely on pahinta, mitä heille voi tehdä. Olemme aina pyrkineet puhumaan asioista lasten kanssa suoraan sillä tasolla, minkä he ymmärtävät, Nina huomauttaa.

Sittemmin Nina avioitui pastori Reijo ”Reka” Kontion kanssa. Viisi vuotta sitten Ada sai velipuolen, Vilhon. Sisaruksilla on 15 vuotta ikäeroa.

– Kun kuulin saavani pikkuveljen, aloin itkeä ilosta. Suhde Vilhon kanssa on aina toiminut, ja olen pystynyt auttamaan äitiä lastenhoidossa. Olen vahtinut Vilhoa iltaisin ja välillä öisinkin, Ada kertoo.

Lue Ninan ja Adan koko haastattelu Me Naisten numerosta 42/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Näyttelijä Sanna Stellanin puoleentoista vuoteen on mahtunut vauva, pako hometalosta, avioero ja uusi mies. – Kaiken kokemani jälkeen en ole kyynistynyt, vaan uskallan olla onnellinen, hän sanoo.

Kesän lopussa eronnut näyttelijä Sanna Stellan, 43, on löytänyt uuden rakkauden.

– Juuri nyt olen tosi onnellinen, sillä olen tavannut uuden miehen ja olen rakastunut, hän kertoo.

Kuluneen puolentoista vuoden aikana Sannan elämässä on tapahtunut paljon: Sanna sai kolmannen lapsensa, ja samoihin aikoihin kotitalosta löytyi hometta, joka ajoi perheen pitkään evakkoon. Elokuun lopussa Sanna ilmoitti Facebookissa pitkän avioliittonsa päättyneen.

– Kaiken kokemani jälkeen en ole kyynistynyt, vaan uskallan olla onnellinen. Ikuisena romantikkona uskon rakkauteen. Ajattelen, ettei kaikkea elämässä voi selittää tieteellä, eikä varsinkaan sitä, miksi jotkut ihmiset saatetaan yhteen, hän kertoo.

Harkittu ero

Sannan ja hänen entisen miehensä avioeroon ei päädytty helposti.

– Eropäätöstä tehtiin pitkään. Teimme paljon töitä suhteemme pelastamiseksi muun muassa pariterapiassa. En missään nimessä koe epäonnistuneeni, vaikka erosin, Sanna kertoo.  

Vanhempien ero tuntuu rankalta ratkaisulta, kun nuorin lapsi on vasta vauvaikäinen. Sanna kuitenkin ajattelee, että lapset tulevat maailmaan silloin, kun niiden kuuluu.

– Vauvoja on putkahdellut maailmaan ihan kaikissa olosuhteissa. Se ei vaadi täydellistä elämäntilannetta. Meidänkin kuopus oli ehdottomasti haluttu lapsi, Sanna sanoo.

Mitä Sanna kertoo eronsa syistä? Mitä kaikkea äitiys on Sannalle opettanut? Mikä Siskonpedin hahmoista on Sannan suosikki? Lue lisää Me Naisten numerosta 42/2017.