Toni ja Heidi Nieminen pitävät taukoa avioliitostaan. Kuva joulukuulta: Sanoma-arkisto / Ville Honkonen
Toni ja Heidi Nieminen pitävät taukoa avioliitostaan. Kuva joulukuulta: Sanoma-arkisto / Ville Honkonen

Mäkihyppääjä Toni Nieminen nähtiin Lahden MM-kisoissa ilman vihkisormusta.

Mäkihypyn olympiavoittajana tunnettu Toni Nieminen vahvisti Ilta-Sanomille Lahden MM-kisoissa, ettei liitossa Heidi Niemisen kanssa kaikki ole hyvin:

– Tässä on nyt jonkinlainen aikalisä menossa. En ole pitänyt vihkisormustani noin viikkoon, koska juuri tällä hetkellä emme ole yhdessä Heidin kanssa. 

Takana rahavaikeuksia

Niemisten yhteinen taival ei ole ollut helppo. Pari kertoi uusperheen arjen hankaluuksista Ylen Elämä pelissä -ohjelmassa viime vuonna. Päänvaivaa aiheuttivat edellisenä vuoinna myös rahavaikeudet, joista Niemiset kertoivat Me Naisten haastattelussa joulukuussa. Toni Niemisellä oli tuolloin ulosottovelkaa 70 000 euroa ja maksettavana 50 000 euron mätkyt.

Talousongelmat saivat Tonin mietteliääksi:

– Nyt on ensimmäistä kertaa elämässä tilanne, että on pakko pysähtyä ja miettiä. Ei vain jaksa, hän sanoi.

Rahavaikeuksista huolimatta pari oli toiveikas vielä joulukuisessa haastattelussa. 

– Moni voisi ajatella, että kauheaa, mikä tilanne, ja lapsetkin ympäriinsä. Mutta kun on ollut vaikeaa, on punnittu sekä arvomaailma että parisuhde. Olemme huomanneet, että kaikki on hyvin, kunhan saamme olla yhdessä. Me tykätään toisistamme, Heidi kertoi tuolloin. 

Ero ei välttämättä ole lopullinen

Toni Nieminen ei sano Ilta-Sanomien haastattelussa, päätyykö pari lopulta avioeroon.

– Meillä on nyt välirikko päällä. On paljon asioita, joista meidän on puhuttava, mutta emme MM-kiireideni vuoksi ole vielä ehtineet, hän toteaa.

Niemiset tapasivat vuonna 2014 ja menivät naimisiin syksyllä 2015. Ilta-Sanomien mukaan päätös aikalisästä oli enemmän Tonin.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.