Me Naiset
|
Saara Pakarinen

MN 2/2008: Katri Helenaan yhdistetty rockmanageri Tommi Liimatainen liputtaa kypsien naisten puolesta avoimesti. – Heissä naisellisuus korostuu.

Musiikkialan yrittäjä Tommi Liimatainen, 30, on aina mieltynyt häntä vanhempiin naisiin. Hän harmittelee, etteivät nuoret miehet uskalla puhua ihastuksestaan iäkkäämpiin naisiin.

– Tai ehkä he eivät uskalla heittäytyä haasteelliseen suhteeseen. Kokeneelle naiselle ei riitä, kun lyöt kaljabaarissa pullon tiskiin ja sanot, että lähdetäänkö meille, rockmanageri tokaisee.

Jotkut taas eivät kestä lähipiirin keskustelua, onko suhde vanhempaan naiseen sovelias.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Vaikka eihän siinä ole mitään perverssiä. Kumpi on terveempää: se, että kaljamahainen köntys raahaa parikymppistä tyttöä perässään, vai se, että nuoren miehen
käsikynkässä kulkee vanhempi nainen? Miten vanhan miehen ja
nuoremman naisen suhde voisi olla moraalisesti hyväksyttävämpi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

On Tommilla kokemusta ikäisistäänkin tyttöystävistä. Poikasena
hän asui avoliitossa vuotta nuoremman tytön kanssa, suhde kesti kuusi ja puoli vuotta. Sittemmin naisystävät ovat olleet vähintään 15 vuotta Tommia vanhempia.

Tommi ei ole kuullut ihmettelyjä suhteistaan, ja vaikka olisikin, se ei vaikuttaisi hänen tekemisiinsä. Hän toteaa olevansa omanlaisensa kulkija ja ”varmaan monen mielestä muutenkin outo tyyppi”.

Ainakin elämäntarina on erikoinen. Vanhempien alkoholismin vuoksi Tommin lapsuus jäi lyhyeksi. Hän huolehti pikkuveljistään
Jonne Aaronista ja Villestä, perheen laskuista ja ruuasta. Vanhempien erottua pojat kasvoivat lastenkodissa, ja isoveli
oli pienemmille tuki ja auktoriteetti. Hän tottui viettämään aikaa
vanhempien ihmisten seurassa.

– En silti etsi suhteissani äidinkorviketta tai naista tietystä ikähaitarista. Miksi suurelle ikäerolle pitää aina löytää jokin erityinen selitys? Eikö riitä, että kaksi ihmistä tykkäävät toisistaan? Ikä on vain numeroita. Suhteessa on tärkeintä, että ihmiset tulevat toimeen keskenään.

Kypsä osaa käsitellä

Nuorempien tyttöystävien kanssa Tommi kyllästyi kinaamaan
tiskeistä ja imuroinnista.

– Kypsän naisen kanssa arki on tasaisempaa. Pikkuasioista, kuten pyykeistä, ei tule nihkeilyä.

Nyt Tommi on suhteessa häntä vanhemman naisen kanssa. Molemmilla on omaa tilaa, ja Tommi sanoo olevansa onnellinen. Vielä hän ei pystyisi asettumaan tai perustamaan perhettä, sillä työt vaativat jatkuvaa lentämistä ympäriinsä.

Tommin mielestä aikuinen nainen on viekas ja saa, mitä haluaa.

– Hän on jo oppinut, ettei miestä kannata yrittää muuttaa
käskemällä. Hän osaa käsitellä ja manipuloida miestä niin, että
tämä toimii naisen haluamalla tavalla – ja on vielä tyytyväinen.

Omapäinen oinasmies ei toimi käskystä. Tiskauskomento ei saa vipinää Tommin punttiin. Kokenut nainen osaakin ensin kehua miestä ja sitten vasta pyytää. Näin mieheltä hoituvat vaikka naapurinkin tiskit.

Tommi tuntee kolme naistyyppiä, jotka ovat kiinnostuneet nuorista miehistä.

– Ensimmäinen on täydellinen kieltäytyjä: hän kauhistelee ikäeroa tyyliin ”voisin olla äitisi”. Kuitenkin mies kiinnostaa. Toinen on utelias pupu, joka on tylsistynyt kotioloihin. Kolmas on baarissa metsästävä haukka, jolta tulevat suorimmat ehdotukset. Haukalla on yleensä aviomies, joka huolehtii autostaan paremmin kuin vaimostaan.

Tommi on rauhoittunut ajoista, jolloin hän törmäsi mainittuihin naistyyppeihin baareissa. Hän lopetti alkoholin käytön kolmisen vuotta sitten, ja villi elämä vaihtui kokonaisvaltaiseen työlle omistautumiseen. Nyt hän johtaa omaa Hype Productions/Records -yhtiötään.

Seksuaalisesti sopivat

Tommi ei usko, että nainen haluaa nuoremman miehen vain seksin takia. Tosin kolmekymppinen mies ja viisikymppinen nainen ovat Tommin mielestä hyvä yhdistelmä, koska nainen
saavuttaa seksuaalisen huippunsa miestä myöhemmin. Keski-ikäinen mies hiipuu jo sohvaperunaksi, kun nainen vasta alkaa kukoistaa.

– En halua väheksyä nuoren naisen seksuaalisuutta mitenkään. En vain tajua, mihin ikääntyvän naisen arvottomuus mediassa rakentuu. Hänelle tulee ryppyjä, mitä sitten? Ei hän ole silti ruma.

Tommin mielestä nuoruusiän kauneus on vain kuorta. Nuorina
naiset ovat epävarmimmillaan. Tommia taas viehättävät älykkyys, itsevarmuus ja tyylikkyys. Nämä ominaisuudet korostuvat vanhemmissa naisissa. Jos kadulla kävelevät äiti ja tytär, Tommi kiinnittää huomionsa mieluummin äitiin.

– Joskus tekee mieli sanoa pvc-mekossa keikistelevälle tyttärelle, että siirry sinä syrjään ja anna tuon todellisen kaunottaren näkyä.

Aikuinen nainen tietää, mitä haluaa ja on kaikin puolin sinut itsensä kanssa. Tommin mielestä se tekee naisesta kauniin. Vaikka naisella ja miehellä olisi keskenään suurikin ikäero, he voivat pysyä yhdessä vaikka hautaan asti.

– Toinen ehkä kuuntelee Beatlesia ja toinen Negativea, mutta ei
ikäerosta tarvitse tulla ongelma. Kunhan kumpikin säilyttää avarakatseisuutensa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla