MN 2/2008: Katri Helenaan yhdistetty rockmanageri Tommi Liimatainen liputtaa kypsien naisten puolesta avoimesti. – Heissä naisellisuus korostuu.

Musiikkialan yrittäjä Tommi Liimatainen, 30, on aina mieltynyt häntä vanhempiin naisiin. Hän harmittelee, etteivät nuoret miehet uskalla puhua ihastuksestaan iäkkäämpiin naisiin.

– Tai ehkä he eivät uskalla heittäytyä haasteelliseen suhteeseen. Kokeneelle naiselle ei riitä, kun lyöt kaljabaarissa pullon tiskiin ja sanot, että lähdetäänkö meille, rockmanageri tokaisee.

Jotkut taas eivät kestä lähipiirin keskustelua, onko suhde vanhempaan naiseen sovelias.

– Vaikka eihän siinä ole mitään perverssiä. Kumpi on terveempää: se, että kaljamahainen köntys raahaa parikymppistä tyttöä perässään, vai se, että nuoren miehen
käsikynkässä kulkee vanhempi nainen? Miten vanhan miehen ja
nuoremman naisen suhde voisi olla moraalisesti hyväksyttävämpi?

On Tommilla kokemusta ikäisistäänkin tyttöystävistä. Poikasena
hän asui avoliitossa vuotta nuoremman tytön kanssa, suhde kesti kuusi ja puoli vuotta. Sittemmin naisystävät ovat olleet vähintään 15 vuotta Tommia vanhempia.

Tommi ei ole kuullut ihmettelyjä suhteistaan, ja vaikka olisikin, se ei vaikuttaisi hänen tekemisiinsä. Hän toteaa olevansa omanlaisensa kulkija ja ”varmaan monen mielestä muutenkin outo tyyppi”.

Ainakin elämäntarina on erikoinen. Vanhempien alkoholismin vuoksi Tommin lapsuus jäi lyhyeksi. Hän huolehti pikkuveljistään
Jonne Aaronista ja Villestä, perheen laskuista ja ruuasta. Vanhempien erottua pojat kasvoivat lastenkodissa, ja isoveli
oli pienemmille tuki ja auktoriteetti. Hän tottui viettämään aikaa
vanhempien ihmisten seurassa.

– En silti etsi suhteissani äidinkorviketta tai naista tietystä ikähaitarista. Miksi suurelle ikäerolle pitää aina löytää jokin erityinen selitys? Eikö riitä, että kaksi ihmistä tykkäävät toisistaan? Ikä on vain numeroita. Suhteessa on tärkeintä, että ihmiset tulevat toimeen keskenään.

Kypsä osaa käsitellä

Nuorempien tyttöystävien kanssa Tommi kyllästyi kinaamaan
tiskeistä ja imuroinnista.

– Kypsän naisen kanssa arki on tasaisempaa. Pikkuasioista, kuten pyykeistä, ei tule nihkeilyä.

Nyt Tommi on suhteessa häntä vanhemman naisen kanssa. Molemmilla on omaa tilaa, ja Tommi sanoo olevansa onnellinen. Vielä hän ei pystyisi asettumaan tai perustamaan perhettä, sillä työt vaativat jatkuvaa lentämistä ympäriinsä.

Tommin mielestä aikuinen nainen on viekas ja saa, mitä haluaa.

– Hän on jo oppinut, ettei miestä kannata yrittää muuttaa
käskemällä. Hän osaa käsitellä ja manipuloida miestä niin, että
tämä toimii naisen haluamalla tavalla – ja on vielä tyytyväinen.

Omapäinen oinasmies ei toimi käskystä. Tiskauskomento ei saa vipinää Tommin punttiin. Kokenut nainen osaakin ensin kehua miestä ja sitten vasta pyytää. Näin mieheltä hoituvat vaikka naapurinkin tiskit.

Tommi tuntee kolme naistyyppiä, jotka ovat kiinnostuneet nuorista miehistä.

– Ensimmäinen on täydellinen kieltäytyjä: hän kauhistelee ikäeroa tyyliin ”voisin olla äitisi”. Kuitenkin mies kiinnostaa. Toinen on utelias pupu, joka on tylsistynyt kotioloihin. Kolmas on baarissa metsästävä haukka, jolta tulevat suorimmat ehdotukset. Haukalla on yleensä aviomies, joka huolehtii autostaan paremmin kuin vaimostaan.

Tommi on rauhoittunut ajoista, jolloin hän törmäsi mainittuihin naistyyppeihin baareissa. Hän lopetti alkoholin käytön kolmisen vuotta sitten, ja villi elämä vaihtui kokonaisvaltaiseen työlle omistautumiseen. Nyt hän johtaa omaa Hype Productions/Records -yhtiötään.

Seksuaalisesti sopivat

Tommi ei usko, että nainen haluaa nuoremman miehen vain seksin takia. Tosin kolmekymppinen mies ja viisikymppinen nainen ovat Tommin mielestä hyvä yhdistelmä, koska nainen
saavuttaa seksuaalisen huippunsa miestä myöhemmin. Keski-ikäinen mies hiipuu jo sohvaperunaksi, kun nainen vasta alkaa kukoistaa.

– En halua väheksyä nuoren naisen seksuaalisuutta mitenkään. En vain tajua, mihin ikääntyvän naisen arvottomuus mediassa rakentuu. Hänelle tulee ryppyjä, mitä sitten? Ei hän ole silti ruma.

Tommin mielestä nuoruusiän kauneus on vain kuorta. Nuorina
naiset ovat epävarmimmillaan. Tommia taas viehättävät älykkyys, itsevarmuus ja tyylikkyys. Nämä ominaisuudet korostuvat vanhemmissa naisissa. Jos kadulla kävelevät äiti ja tytär, Tommi kiinnittää huomionsa mieluummin äitiin.

– Joskus tekee mieli sanoa pvc-mekossa keikistelevälle tyttärelle, että siirry sinä syrjään ja anna tuon todellisen kaunottaren näkyä.

Aikuinen nainen tietää, mitä haluaa ja on kaikin puolin sinut itsensä kanssa. Tommin mielestä se tekee naisesta kauniin. Vaikka naisella ja miehellä olisi keskenään suurikin ikäero, he voivat pysyä yhdessä vaikka hautaan asti.

– Toinen ehkä kuuntelee Beatlesia ja toinen Negativea, mutta ei
ikäerosta tarvitse tulla ongelma. Kunhan kumpikin säilyttää avarakatseisuutensa.

Hanna-Maria ja Anssi ovat tehneet häiden jälkeen myös avioehdon.

Entinen MM-kilpauimari Hanna-Maria Seppälä, 33, on avioitunut pitkäaikaisen kumppaninsa, liikemies Anssi Hintsan, 56, kanssa. Hanna-Maria vahvistaa asian Me Naisille puhelimitse.

– Pitää paikkansa, olemme menneet vuoden alussa naimisiin, Hanna-Maria kertoo.

Sen enempää yksityiskohtia häistä Hanna-Maria ei halua paljastaa. Hän haluaa pitää häiden kokoon ja järjestämispaikkaan liittyvät asiat vain lähipiirinsä tiedossa.

Hanna-Marian ja Anssin avioitumisesta kertoi ensimmäisenä Seiska. Lehden maistraatilta saamien tietojen mukaan pariskunta on tehnyt häiden jälkeen avioehdon, joka on rekisteröity maistraattiin elokuun lopulla. Asia vahvistetaan maistraatista myös Me Naisille. Sopimuksen mukaan pariskunta asteli avioon tammikuun 31. päivä.

Pariskunta kihlautui vuonna 2016 Havajilla. He asuvat yhdessä Helsingissä.

Hanna-Marialla ja Anssilla on 23 vuotta ikäeroa. Vuonna 2016 Hanna-Maria kertoi Eeva-lehdelle, että hänen ja Anssin suhde aiheutti aikoinaan monenlaisia reaktioita.

– Ymmärrän, että suhteemme oli monelle yllätys. Itselleni asia on ollut alusta saakka aivan luonnollinen juttu, sillä mielestäni rakkaudessa ikäerolla ei ole merkitystä. Tärkeintä on se, mitä löytyy korvien välistä ja mitä tuntee sydämessään, Hanna-Maria kertoi haastattelussa.

Anssilla on viisi lasta edellisestä liitostaan. Hän on viime vuonna menehtyneen urheilu- ja F1-lääkäri Aki Hintsan veli.

Käyttäjä4631
Seuraa 
Liittynyt31.8.2016

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Itselläni 25 vuotta nuorempi mies. Olen 57-vuotias nuorekas nainen. Olen ollut myös 10 vuotta itseäni 18 vuotta vanhemman miehen kanssa. Olin tuolloin 27 ja mies 45 kun tutustuimme. Oli mies parhaassa iässä ja tietysti hänen itsevarmuutensa iski. Valitettavasti vuosien saatossa hänestä tuli vanha ukko. Itse olin nainen parhaassa iässä. Ero tuli!
Lue kommentti
Anneliga

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Mitä ihmeellistä tässä on. Jos naisella sattuu olemaan nuorenpi mies, pidetään sitä kummajaisena naista puumana, mutta kun miehellä on puolet nuorenpi vaimo, niin sehän onkin hyväksyttävää. Treffisivustot on täynnä ukonrahjuksia, joiden mielestä heillä on velvollisuus hakea nuorta, vaikka omat edelletykset ei ole edes itseä vanhenpaan.
Lue kommentti

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, ahdistuu tilanteissa, joissa ympärillä on paljon vieraita ihmisiä, joiden kanssa pitäisi small talkata.

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, oli varsinkin uransa alussa niin sisäänpäinkääntynyt, että räppäsi lavalla selkä yleisöön päin.

– Vaimokin on sanonut, että olen haastavin hänen tuntemistaan ihmisistä, mutta toisaalta minun kanssani ei ole kuulemma koskaan tylsää.

Mikko on yksi tämän syksyn Vain elämää -tähdistä. Ennen kuvausten alkamista uran alkuajoilta tutut tuntemukset ja jännitys nousivat pintaan.

– Ahdistus tai jännitys eivät liity enää esiintymiseen, vaan ennemmin uusiin sosiaalisiin tilanteisiin. Minulle isot tilaisuudet, joissa pitää moikkailla puolituntemattomia ihmisiä ja käyttäytyä tiettyjen sosiaalisten normien mukaisesti ovat ahdistavia, päivätyönään levy-yhtiön tuotantopäällikkönä työskentelevä Mikko selvittää.

Nuoruudessa ahdistuskohtaukset tuntuivat fyysisinä. Pahimmillaan Mikko pelkäsi saavansa sydänkohtauksen.

– Yritin rauhoittaa mieltä, mutta en saanut fyysisiä oireita kuriin.

Myöhemmin kivikasvoisuudesta ja introverttiydestä on tullut Pyhimyksen tavaramerkkejä. Mikko on pystynyt pysymään tinkimättömänä siinä, että hän pyrkii aina olemaan oma itsensä, vaikka ympäristö asettaisi paineita olla sosiaalinen ja hymyilevä.

– En ole lähtenyt tekemään kaupallista menestyäkseni, enkä esittelemään lavalla itseäni. Kerron tarinoita.

Mies arvelee, että introverttiydestä ei ole ollut läheisimmissä ihmissuhteissa haittaa.

– Olen hyvä ihmistuntija, ja tunnistan kyllä ihmiset, joiden kanssa voin olla oma itseni.

Millainen oli Mikon lapsuus helsinkiläisessä lähiössä? Miten Mikko selätti ahdistuksensa ja miten hän hallitsee sitä nykyään? Mitä Mikko ajattelee isyydestä? Lue Mikon haastattelu kokonaisuudessaan tämän linkin kautta. Voit lukea jutun myös Me Naisten uusimmasta numerosta 38/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.