MN 2/2008: Katri Helenaan yhdistetty rockmanageri Tommi Liimatainen liputtaa kypsien naisten puolesta avoimesti. – Heissä naisellisuus korostuu.

Musiikkialan yrittäjä Tommi Liimatainen, 30, on aina mieltynyt häntä vanhempiin naisiin. Hän harmittelee, etteivät nuoret miehet uskalla puhua ihastuksestaan iäkkäämpiin naisiin.

– Tai ehkä he eivät uskalla heittäytyä haasteelliseen suhteeseen. Kokeneelle naiselle ei riitä, kun lyöt kaljabaarissa pullon tiskiin ja sanot, että lähdetäänkö meille, rockmanageri tokaisee.

Jotkut taas eivät kestä lähipiirin keskustelua, onko suhde vanhempaan naiseen sovelias.

– Vaikka eihän siinä ole mitään perverssiä. Kumpi on terveempää: se, että kaljamahainen köntys raahaa parikymppistä tyttöä perässään, vai se, että nuoren miehen
käsikynkässä kulkee vanhempi nainen? Miten vanhan miehen ja
nuoremman naisen suhde voisi olla moraalisesti hyväksyttävämpi?

On Tommilla kokemusta ikäisistäänkin tyttöystävistä. Poikasena
hän asui avoliitossa vuotta nuoremman tytön kanssa, suhde kesti kuusi ja puoli vuotta. Sittemmin naisystävät ovat olleet vähintään 15 vuotta Tommia vanhempia.

Tommi ei ole kuullut ihmettelyjä suhteistaan, ja vaikka olisikin, se ei vaikuttaisi hänen tekemisiinsä. Hän toteaa olevansa omanlaisensa kulkija ja ”varmaan monen mielestä muutenkin outo tyyppi”.

Ainakin elämäntarina on erikoinen. Vanhempien alkoholismin vuoksi Tommin lapsuus jäi lyhyeksi. Hän huolehti pikkuveljistään
Jonne Aaronista ja Villestä, perheen laskuista ja ruuasta. Vanhempien erottua pojat kasvoivat lastenkodissa, ja isoveli
oli pienemmille tuki ja auktoriteetti. Hän tottui viettämään aikaa
vanhempien ihmisten seurassa.

– En silti etsi suhteissani äidinkorviketta tai naista tietystä ikähaitarista. Miksi suurelle ikäerolle pitää aina löytää jokin erityinen selitys? Eikö riitä, että kaksi ihmistä tykkäävät toisistaan? Ikä on vain numeroita. Suhteessa on tärkeintä, että ihmiset tulevat toimeen keskenään.

Kypsä osaa käsitellä

Nuorempien tyttöystävien kanssa Tommi kyllästyi kinaamaan
tiskeistä ja imuroinnista.

– Kypsän naisen kanssa arki on tasaisempaa. Pikkuasioista, kuten pyykeistä, ei tule nihkeilyä.

Nyt Tommi on suhteessa häntä vanhemman naisen kanssa. Molemmilla on omaa tilaa, ja Tommi sanoo olevansa onnellinen. Vielä hän ei pystyisi asettumaan tai perustamaan perhettä, sillä työt vaativat jatkuvaa lentämistä ympäriinsä.

Tommin mielestä aikuinen nainen on viekas ja saa, mitä haluaa.

– Hän on jo oppinut, ettei miestä kannata yrittää muuttaa
käskemällä. Hän osaa käsitellä ja manipuloida miestä niin, että
tämä toimii naisen haluamalla tavalla – ja on vielä tyytyväinen.

Omapäinen oinasmies ei toimi käskystä. Tiskauskomento ei saa vipinää Tommin punttiin. Kokenut nainen osaakin ensin kehua miestä ja sitten vasta pyytää. Näin mieheltä hoituvat vaikka naapurinkin tiskit.

Tommi tuntee kolme naistyyppiä, jotka ovat kiinnostuneet nuorista miehistä.

– Ensimmäinen on täydellinen kieltäytyjä: hän kauhistelee ikäeroa tyyliin ”voisin olla äitisi”. Kuitenkin mies kiinnostaa. Toinen on utelias pupu, joka on tylsistynyt kotioloihin. Kolmas on baarissa metsästävä haukka, jolta tulevat suorimmat ehdotukset. Haukalla on yleensä aviomies, joka huolehtii autostaan paremmin kuin vaimostaan.

Tommi on rauhoittunut ajoista, jolloin hän törmäsi mainittuihin naistyyppeihin baareissa. Hän lopetti alkoholin käytön kolmisen vuotta sitten, ja villi elämä vaihtui kokonaisvaltaiseen työlle omistautumiseen. Nyt hän johtaa omaa Hype Productions/Records -yhtiötään.

Seksuaalisesti sopivat

Tommi ei usko, että nainen haluaa nuoremman miehen vain seksin takia. Tosin kolmekymppinen mies ja viisikymppinen nainen ovat Tommin mielestä hyvä yhdistelmä, koska nainen
saavuttaa seksuaalisen huippunsa miestä myöhemmin. Keski-ikäinen mies hiipuu jo sohvaperunaksi, kun nainen vasta alkaa kukoistaa.

– En halua väheksyä nuoren naisen seksuaalisuutta mitenkään. En vain tajua, mihin ikääntyvän naisen arvottomuus mediassa rakentuu. Hänelle tulee ryppyjä, mitä sitten? Ei hän ole silti ruma.

Tommin mielestä nuoruusiän kauneus on vain kuorta. Nuorina
naiset ovat epävarmimmillaan. Tommia taas viehättävät älykkyys, itsevarmuus ja tyylikkyys. Nämä ominaisuudet korostuvat vanhemmissa naisissa. Jos kadulla kävelevät äiti ja tytär, Tommi kiinnittää huomionsa mieluummin äitiin.

– Joskus tekee mieli sanoa pvc-mekossa keikistelevälle tyttärelle, että siirry sinä syrjään ja anna tuon todellisen kaunottaren näkyä.

Aikuinen nainen tietää, mitä haluaa ja on kaikin puolin sinut itsensä kanssa. Tommin mielestä se tekee naisesta kauniin. Vaikka naisella ja miehellä olisi keskenään suurikin ikäero, he voivat pysyä yhdessä vaikka hautaan asti.

– Toinen ehkä kuuntelee Beatlesia ja toinen Negativea, mutta ei
ikäerosta tarvitse tulla ongelma. Kunhan kumpikin säilyttää avarakatseisuutensa.

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti