Me Naiset
|
Rosanna Marila
"Molemmat pojat käyvät täysillä aamusta asti eivätkä pysähdy kuin päiväunille. Isänsä poikia", Minka ja Tomi Björck nauravat. Kuva: Jouni Harala
"Molemmat pojat käyvät täysillä aamusta asti eivätkä pysähdy kuin päiväunille. Isänsä poikia", Minka ja Tomi Björck nauravat. Kuva: Jouni Harala

Huippukokki Tomi Björck ja vaimo Minka kuulivat viime keväänä sen, mitä kaikki vanhemmat pelkäävät: "Lapsi ei ole ihan terve."

Tomi ja Minka Björck kertovat raskaasta vuodestaan tänään ilmestyvässä Me Naisissa. Raskaimman hetken he kokivat viime keväänä, kun yksityisen lääkärin 4D-ultrassa selvisi, että Oliver-vauvalla on laaja suulaki- ja huulihalkio. Julkisen puolen ultraäänissä kehityshäiriötä ei ollut huomattu.

– Tieto halkiovauvasta oli sokki, koska luulimme kaiken olevan hyvin. Toisaalta se samanaikaisesti herätti entistä enemmän rakkautta sisälläni kasvavaa pientä ihmistä kohtaan, Minka kuvailee.

Oliver-vauva pääsee syyskuun lopussa ensimmäiseen leikkaukseensa. Perhe haluaa suhtautua halkioon realistisesti ja avoimesti. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Emme halua voivotella, surkutella ja pelätä pahinta, sillä todellisuus voi osoittautua odotuksiamme helpommaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rentoutumista reissun päällä

Perheen ja viiden ravintolan pyöritys vaatii jatkuvaa aikatauluttamista. Minka ei ehdi viettää äitiyslomaa, sillä hän vastaa perheen BW Restaurants -yrityksen hallinnollisesta puolesta. Oliveria hoitaa kotona hoitaja, Joakim on päiväkodissa. Tomi myöntää, ettei juuri ole ehtinyt olla mukana vauva-arjessa.

– Minka pyörittää kotihommia ja on se liima, joka pitää kaiken kasassa.

Kiireisen elämän vastapainoksi perhe satsaa matkusteluun. Muutaman kerran vuodessa pari pakkaa tavarat ja lapset ja lähtee pidemmälle lomalle ulkomaille. Matkustelu on yrittäjälle ainoa keino irrottautua töistä. 

– Hemmottelemme paitsi itseämme, myös läheisiämme matkoilla. Joskus lennätämme sukulaisiamme sinne, missä milloinkin olemme.

Aina pariskunnalla ei kuitenkaan ole ollut varaa tällaiseen elämään.

– Niukimpina aikoina meille jäi vuokran jälkeen käteen 20 euroa, Tomi kertoo.

Millaista Björckien arki on ja miten he yhdistävät ravintolabisneksen ja perhe-elämän? Lue lisää Me Naisten numerosta 37/2014.

Katso myös video:

Mikä toisessa ärsyttää, Tomi ja Minka Björck?

Aiemmat jutut:

Tomi Björck sai toisen lapsen: "Olemme ikionnellisia, joskaan lapsi ei ole täysin terve"

Tomi Björck: "Aivan kuin hakemalla haettaisiin epäonnistumisiani"

Näin kokkaa huippukokin vaimo: katso reseptit

Tomi Björck

■  34-vuotias kokki syntyi Raumalla. Asuu Helsingin Eiranrannassa.
■ Komentaa Helsingissä neljää ravintolaa: Farangia, Gaijinia, Boulevard Socialia ja Brondaa. Viides ravintola sijaitsee Tukholmassa.
■ Yksi MasterChef Suomi -kokkikisan päätuomareista.
■ Tomi ja julkkikset perustavat 24 tunnissa pop up -ravintolan sarjassa Ravintola X, joka alkaa 9.10. Nelosella.

Minka Björck

■ 31-vuotias liiketoiminnanjohtaja perheen BW Restaurants -yrityksessä.
■ Minkalla ja Tomilla on pojat Joakim, 1 v 9 kk, ja Oliver, 3 kk.

Sisältö jatkuu mainoksen alla