"Molemmat pojat käyvät täysillä aamusta asti eivätkä pysähdy kuin päiväunille. Isänsä poikia", Minka ja Tomi Björck nauravat. Kuva: Jouni Harala
"Molemmat pojat käyvät täysillä aamusta asti eivätkä pysähdy kuin päiväunille. Isänsä poikia", Minka ja Tomi Björck nauravat. Kuva: Jouni Harala

Huippukokki Tomi Björck ja vaimo Minka kuulivat viime keväänä sen, mitä kaikki vanhemmat pelkäävät: "Lapsi ei ole ihan terve."

Tomi ja Minka Björck kertovat raskaasta vuodestaan tänään ilmestyvässä Me Naisissa. Raskaimman hetken he kokivat viime keväänä, kun yksityisen lääkärin 4D-ultrassa selvisi, että Oliver-vauvalla on laaja suulaki- ja huulihalkio. Julkisen puolen ultraäänissä kehityshäiriötä ei ollut huomattu.

– Tieto halkiovauvasta oli sokki, koska luulimme kaiken olevan hyvin. Toisaalta se samanaikaisesti herätti entistä enemmän rakkautta sisälläni kasvavaa pientä ihmistä kohtaan, Minka kuvailee.

Oliver-vauva pääsee syyskuun lopussa ensimmäiseen leikkaukseensa. Perhe haluaa suhtautua halkioon realistisesti ja avoimesti. 

– Emme halua voivotella, surkutella ja pelätä pahinta, sillä todellisuus voi osoittautua odotuksiamme helpommaksi.

Rentoutumista reissun päällä

Perheen ja viiden ravintolan pyöritys vaatii jatkuvaa aikatauluttamista. Minka ei ehdi viettää äitiyslomaa, sillä hän vastaa perheen BW Restaurants -yrityksen hallinnollisesta puolesta. Oliveria hoitaa kotona hoitaja, Joakim on päiväkodissa. Tomi myöntää, ettei juuri ole ehtinyt olla mukana vauva-arjessa.

– Minka pyörittää kotihommia ja on se liima, joka pitää kaiken kasassa.

Kiireisen elämän vastapainoksi perhe satsaa matkusteluun. Muutaman kerran vuodessa pari pakkaa tavarat ja lapset ja lähtee pidemmälle lomalle ulkomaille. Matkustelu on yrittäjälle ainoa keino irrottautua töistä. 

– Hemmottelemme paitsi itseämme, myös läheisiämme matkoilla. Joskus lennätämme sukulaisiamme sinne, missä milloinkin olemme.

Aina pariskunnalla ei kuitenkaan ole ollut varaa tällaiseen elämään.

– Niukimpina aikoina meille jäi vuokran jälkeen käteen 20 euroa, Tomi kertoo.

Millaista Björckien arki on ja miten he yhdistävät ravintolabisneksen ja perhe-elämän? Lue lisää Me Naisten numerosta 37/2014.

Katso myös video:

Mikä toisessa ärsyttää, Tomi ja Minka Björck?

Aiemmat jutut:

Tomi Björck sai toisen lapsen: "Olemme ikionnellisia, joskaan lapsi ei ole täysin terve"

Tomi Björck: "Aivan kuin hakemalla haettaisiin epäonnistumisiani"

Näin kokkaa huippukokin vaimo: katso reseptit

Tomi Björck

■  34-vuotias kokki syntyi Raumalla. Asuu Helsingin Eiranrannassa.
■ Komentaa Helsingissä neljää ravintolaa: Farangia, Gaijinia, Boulevard Socialia ja Brondaa. Viides ravintola sijaitsee Tukholmassa.
■ Yksi MasterChef Suomi -kokkikisan päätuomareista.
■ Tomi ja julkkikset perustavat 24 tunnissa pop up -ravintolan sarjassa Ravintola X, joka alkaa 9.10. Nelosella.

Minka Björck

■ 31-vuotias liiketoiminnanjohtaja perheen BW Restaurants -yrityksessä.
■ Minkalla ja Tomilla on pojat Joakim, 1 v 9 kk, ja Oliver, 3 kk.

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

– Olen kokenut epäasiallisia tilanteita, Miss Universum -kisoihin valmistautuva Michaela Söderholm toteaa.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levinnyt Me too -kampanja on saanut naisia tuomaan esille heihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. 

Myös tuore Miss Suomi Michaela Söderholm, 25, pitää kampanjaa herättävänä.

– Olen kokenut elämässäni tilanteita, jotka mielestäni eivät ei ole olleet asiallisia. Miss Suomena tilanteet ovat olleet lähinnä yhteiskuvatilanteissa, jossa ihailijan käsi on saattanut mennä liian alas tai puristaa liian kovaa. Olen selvinnyt näistä huomauttamalla napakasti asiasta.

– Pitää muistaa, että myös miehet voivat kokea tällaisia tilanteita. Olen lukenut viikon aikana paljon kertomuksia asian ympäriltä. Niihin verrattuna olen päässyt elämässä aika vähällä.

Stoppi suhdehuhuille

Tämän viikon 7 päivää -lehdessä kerrotiin huhuista, joiden mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmasta suljetulla Tomi Metsäkedolla, 47, ja Michaelalla olisi orastava suhde.

Michaela kumoaa väitteet.

– Olin viime sunnuntaina Tähdet tähdet -ohjelmassa Marko Björsin kutsumana. Ohjelman jälkeen menimme koko ryhmän kanssa ulos syömään. Samassa pöydässä istui muitakin ohjelman tähtiä, kuten Erja Lyytinen. Jostain syystä se, että istuimme samassa pöydässä isommassa porukassa, nousi uutiseksi. Minä en ole saanut Tomilta mitään viestejä.

Tällä hetkellä Michaela keskittyy Miss Universum -kilpailuihin, jonne hän lähtee jo reilun kahden viikon kuluttua. Treffailulle ei ole tällä hetkellä aikaa.

– On minulle tullut jonkun verran viestejä miehiltä, mutta keskitytään nyt Universumeihin. Katsotaan sen jälkeen, onko aikaa nähdä ihmisiä.

”Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia.”

Personal trainerin avulla kisoihin

Käytännössä valmistautuminen alkoi jo maaliskuussa. Michaelan jalkapöytä murtui vuoden alussa, mutta hän halusi pitää kroppansa tanssikisoja varten muuten kunnossa. Siksi Michaela palkkasi personal trainerin.

Saman valmentajan kanssa hän on valmistautunut Universumeihin.

– Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia. Treenien lisäksi käyn hypoxissa ja yritän varata aikaa unelle ja palautumiselle.

Lue myös: Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera testasi, onko hypoxista hyötyä, jos ei laihduta