Ravintoloitsija Tomi Björck selitteli Nelosen viihdeuutisille Twitter-kohua ja käyttäytymistään sosiaalisessa mediassa.

Kokki ja MasterChef-ohjelman tuomari Tomi Björckin Twitter-käyttäytymisestä nousi alkuviikosta kohu. Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä oli perjantaina Björckin Bronda-ravintolasta kriittinen arvostelu, joka suututti ravintoloitsijan.

Björck ilmaisi suuttumuksensa Twitterissä ja haistatteli kriitikolle käyttämällä hashtageja eli aihetunnisteita #Fuckyougranny ja #loskatsuuhun. Myöhemmin Björck poisti päivityksensä.

– Lähetin henkilökohtaisesti pahoittelut ja kerroin, mikä tilanne on. En oo halunnut lähteä mediassa liikaa ruotimaan tätä. Tässä on lähtenyt pieni ajojahti päälle, mä oon huumori-ihminen ja heitän aika paljon läppää ja mun hashtagit on välillä aika villejä, Björck selitti Twitter-käyttäytymistään Nelosen viihdeuutisille.

Twiitin aiheuttamasta kohusta huolimatta Björck ei aio mennä some-lakkoon, vaikkakin harkitsee hashtageja jatkossa tarkemmin.

– Missään nimessä tämä ei ollut mitään henkilökohtaista. Virhe tapahtui mielijohteesta, ja myönnän täysin virheeni. Olen erittäin pahoillani. Täytyy ottaa vähän iisimmin noiden hashtagien kanssa tulevaisuudessa. Ronski huumori ei ehkä sovi joka tilanteeseen, Björck sanoi.

Kuuntele Björckin haastattelu videolta. Voit katsoa sen myös Nelosen sivuilta.

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!