Me Naiset
|
Jenni Junkala
Piian ja Jeffreyn koko kahdeksanhenkinen perhe ja Toisenlaiset äidit -ohjelman juontaja Piritta Hagman.
Piian ja Jeffreyn koko kahdeksanhenkinen perhe ja Toisenlaiset äidit -ohjelman juontaja Piritta Hagman.

Toisenlaiset äidit -sarjan toisessa jaksossa esiintynyt Piia ei aio lukea kuumana käyvää nettikeskustelua itsestään.

Liv-kanavan Toisenlaiset äidit -sarjan toinen jakso on herättänyt paljon keskustelua esimerkiksi Hommaforumilla ja Vauvan keskustelupalastalla. Jaksossa viiden lapsen äiti ja kuudetta lastaan odottava Piia, 32, kertoo, ettei tapaile enää suomalaisia miehiä. Piian mielestä monikulttuurisuus rikastuttaa hänen perhettään.

– En saa suomalaisista miehistä ja kulttuurista sitä, mitä kaipaan. Afrikkalaisesta kulttuurista löytyy paljon sellaisia arvoja, jotka ovat katoamassa Suomesta. Siellä ollaan paljon värikkäämpiä ja arvostetaan lapsia ja perhettä. Se on hienoa, Piia kertoo jaksossa.

Piia nettikeskusteluiden kommentit eivät hetkauta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– En ole lukenut keskustelupalstoja. Tiedän, millaista palautetta sieltä tulee. On parempi olla lukematta niitä, Piia sanoo Me Naisille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hän ei odottanut, että jakso olisi herättänyt näin paljon keskustelua. Oman jakson näyttäminen televisiossa jännitti etukäteen vähän.

Henkilökohtaisesti Piia on saanut vain positiivista palautetta.

– Palautteen antajat ovat tunteneet minut pitkään ja tietävät, millainen olen. Ohjelma antaa vain pintaraapaisun elämäämme. Minusta tuntuu, että nettikeskusteluissa kommenttiini afrikkalaisista miehistä on keskitytty liikaa. Osaan vain kuvitella, millaisia kommentit ovat. Olen tyytyväinen, etten lue niitä, koska osa on varmasti rasistisia, Piia pohtii.

– Toiset haluavat koulutetun miehen, minä pidän afrikkalaisista, Piia toteaa.

Afrikkalaisissa miehissä Piia arvostaa kulttuuria ja perhekeskeistä arvomaailmaa.

Piian kuudennen lapsen isä on nigerialainen Jeffrey, 34, johon hän tutustui netissä. Jeffrey on auttanut Piiaa monikulttuurisen suurperheen pyörittämisessä, vaikka jaksossa syntyvä lapsi onkin hänelle ensimmäinen oma.

Koko Toisenlaiset äidit -jakson, jossa Piia ja Jeffrey kertovat elämästään, voit katsoa Ruudussa.

Jakson aikana käy ilmi, ettei Jeffreyllä ole oleskelulupaa Suomeen. Saiko hän sellaisen lapsen syntymän jälkeen? Katso video.

Saiko Toisenlaiset äidit -Piian nigerialainen mies jäädä Suomeen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla