Piian ja Jeffreyn koko kahdeksanhenkinen perhe ja Toisenlaiset äidit -ohjelman juontaja Piritta Hagman.
Piian ja Jeffreyn koko kahdeksanhenkinen perhe ja Toisenlaiset äidit -ohjelman juontaja Piritta Hagman.

Toisenlaiset äidit -sarjan toisessa jaksossa esiintynyt Piia ei aio lukea kuumana käyvää nettikeskustelua itsestään.

Liv-kanavan Toisenlaiset äidit -sarjan toinen jakso on herättänyt paljon keskustelua esimerkiksi Hommaforumilla ja Vauvan keskustelupalastalla. Jaksossa viiden lapsen äiti ja kuudetta lastaan odottava Piia, 32, kertoo, ettei tapaile enää suomalaisia miehiä. Piian mielestä monikulttuurisuus rikastuttaa hänen perhettään.

– En saa suomalaisista miehistä ja kulttuurista sitä, mitä kaipaan. Afrikkalaisesta kulttuurista löytyy paljon sellaisia arvoja, jotka ovat katoamassa Suomesta. Siellä ollaan paljon värikkäämpiä ja arvostetaan lapsia ja perhettä. Se on hienoa, Piia kertoo jaksossa.

Piia nettikeskusteluiden kommentit eivät hetkauta.

– En ole lukenut keskustelupalstoja. Tiedän, millaista palautetta sieltä tulee. On parempi olla lukematta niitä, Piia sanoo Me Naisille.

Hän ei odottanut, että jakso olisi herättänyt näin paljon keskustelua. Oman jakson näyttäminen televisiossa jännitti etukäteen vähän.

Henkilökohtaisesti Piia on saanut vain positiivista palautetta.

– Palautteen antajat ovat tunteneet minut pitkään ja tietävät, millainen olen. Ohjelma antaa vain pintaraapaisun elämäämme. Minusta tuntuu, että nettikeskusteluissa kommenttiini afrikkalaisista miehistä on keskitytty liikaa. Osaan vain kuvitella, millaisia kommentit ovat. Olen tyytyväinen, etten lue niitä, koska osa on varmasti rasistisia, Piia pohtii.

– Toiset haluavat koulutetun miehen, minä pidän afrikkalaisista, Piia toteaa.

Afrikkalaisissa miehissä Piia arvostaa kulttuuria ja perhekeskeistä arvomaailmaa.

Piian kuudennen lapsen isä on nigerialainen Jeffrey, 34, johon hän tutustui netissä. Jeffrey on auttanut Piiaa monikulttuurisen suurperheen pyörittämisessä, vaikka jaksossa syntyvä lapsi onkin hänelle ensimmäinen oma.

Koko Toisenlaiset äidit -jakson, jossa Piia ja Jeffrey kertovat elämästään, voit katsoa Ruudussa.

Jakson aikana käy ilmi, ettei Jeffreyllä ole oleskelulupaa Suomeen. Saiko hän sellaisen lapsen syntymän jälkeen? Katso video.

Saiko Toisenlaiset äidit -Piian nigerialainen mies jäädä Suomeen?

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!