Piian ja Jeffreyn koko kahdeksanhenkinen perhe ja Toisenlaiset äidit -ohjelman juontaja Piritta Hagman.
Piian ja Jeffreyn koko kahdeksanhenkinen perhe ja Toisenlaiset äidit -ohjelman juontaja Piritta Hagman.

Toisenlaiset äidit -sarjan toisessa jaksossa esiintynyt Piia ei aio lukea kuumana käyvää nettikeskustelua itsestään.

Liv-kanavan Toisenlaiset äidit -sarjan toinen jakso on herättänyt paljon keskustelua esimerkiksi Hommaforumilla ja Vauvan keskustelupalastalla. Jaksossa viiden lapsen äiti ja kuudetta lastaan odottava Piia, 32, kertoo, ettei tapaile enää suomalaisia miehiä. Piian mielestä monikulttuurisuus rikastuttaa hänen perhettään.

– En saa suomalaisista miehistä ja kulttuurista sitä, mitä kaipaan. Afrikkalaisesta kulttuurista löytyy paljon sellaisia arvoja, jotka ovat katoamassa Suomesta. Siellä ollaan paljon värikkäämpiä ja arvostetaan lapsia ja perhettä. Se on hienoa, Piia kertoo jaksossa.

Piia nettikeskusteluiden kommentit eivät hetkauta.

– En ole lukenut keskustelupalstoja. Tiedän, millaista palautetta sieltä tulee. On parempi olla lukematta niitä, Piia sanoo Me Naisille.

Hän ei odottanut, että jakso olisi herättänyt näin paljon keskustelua. Oman jakson näyttäminen televisiossa jännitti etukäteen vähän.

Henkilökohtaisesti Piia on saanut vain positiivista palautetta.

– Palautteen antajat ovat tunteneet minut pitkään ja tietävät, millainen olen. Ohjelma antaa vain pintaraapaisun elämäämme. Minusta tuntuu, että nettikeskusteluissa kommenttiini afrikkalaisista miehistä on keskitytty liikaa. Osaan vain kuvitella, millaisia kommentit ovat. Olen tyytyväinen, etten lue niitä, koska osa on varmasti rasistisia, Piia pohtii.

– Toiset haluavat koulutetun miehen, minä pidän afrikkalaisista, Piia toteaa.

Afrikkalaisissa miehissä Piia arvostaa kulttuuria ja perhekeskeistä arvomaailmaa.

Piian kuudennen lapsen isä on nigerialainen Jeffrey, 34, johon hän tutustui netissä. Jeffrey on auttanut Piiaa monikulttuurisen suurperheen pyörittämisessä, vaikka jaksossa syntyvä lapsi onkin hänelle ensimmäinen oma.

Koko Toisenlaiset äidit -jakson, jossa Piia ja Jeffrey kertovat elämästään, voit katsoa Ruudussa.

Jakson aikana käy ilmi, ettei Jeffreyllä ole oleskelulupaa Suomeen. Saiko hän sellaisen lapsen syntymän jälkeen? Katso video.

Saiko Toisenlaiset äidit -Piian nigerialainen mies jäädä Suomeen?

Kolmisen vuotta sitten naimisiin mennyt Laura Lepistö haluaa jossain vaiheessa lapsia, mutta keskittyy juuri nyt uran luomiseen.

Yksinluistelussa Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija Laura Lepistö, 30, vetää nykyisin kahden yhtiökumppaninsa kanssa puolitoista vuotta sitten perustettua Snou Creative -markkinointitoimistoa.

– Teemme töitä urheilun parissa toimivien brändien ja urheilua sponsoroivien yritysten kanssa. Tuotamme sisältöä, teemme sponsoroinnin erilaisia toteutuksia ja manageroimme muutamaa urheilijaa. Suunnittelen, konseptoin, myyn ja teen uusasiakkuushankintaa. Teen kaikkea muuta, paitsi kuvaan kameran varressa, Laura kertoo.

”En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä.”

– Etsin kauppakorkeakoulun jälkeen pitkään omaa tapaa tehdä töitä. Nyt yrittämisestä on tullut uusi intohimo luistelu-uran jälkeen.

Vaikka Laura on lopettanut kilpauran, hän on edelleen aktiivinen luistelun parissa. Hän istuu esimerkiksi Taitoluisteluliiton hallituksessa, pitää luisteluleirejä ja kommentoi luistelukilpailuja Ylellä.

– En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä, hän kertoo.

– Tykkään edelleen esiintyä. Siksi haluan pitää oman uran yrityksen pyörittämisen rinnalla. Olin esimerkiksi puolitoista vuotta sitten Uuden iloisen teatterin revyyssä esiintymässä, mikä oli hauskaa. Olen keskittynyt urheilubisnekseen, mutta on kiva tehdä välillä pieniä syrjähyppyjä.

Huonot läpät yhdistää

Laura kertoo, että myös yksityiselämään kuuluu hyvää. Hän meni vajaat kolme vuotta sitten naimisiin miesystävänsä Tommi Huovisen kanssa, jonka hän tapasi yli kymmenen vuotta sitten lukiossa.

– Häät olivat kivat bileet, mutta mikään ei hirveästi muuttunut, koska olimme olleet yhdessä jo niin pitkään, Laura kertoo.

– Nautimme arjesta. Meillä on hauskaa keskenämme. Molemmilla on yhtä huonot läpät. Parisuhteessamme toisen huomioiminen on helppoa, koska tunnemme toisemme niin hyvin.

”Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta.”

Laura haaveilee lapsista, mutta niiden aika ei ole vielä.

– Nyt olemme olleet uraorientoituneita ja nauttineet elämänvaiheesta, kun koulut on juuri käyty, Laura sanoo Sportyfeel Helsinki City Run ja Helsinki City Marathonin VIP-tilaisuudessa.

– Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta. Toivottavasti niitä jossain vaiheessa kuitenkin siunaantuisi. Pari lasta riittäisi.

Luistelu-uralta tarttui mukaan myös monta ystävää. Laura pitää yhteyttä moneen nuoruuden luisteluseuralaiseen ja kilpakumppaniin.

– Olin Kiira Korven häissä kuukausi takaperin. Hän asuu Nykissä, joten emme näe enää kovin usein. Meitä yritetiin aina asetella vastakkain, mutta me vain pyörittelimme sellaiselle silmiä, Laura nauraa.

Tilaajille
Marjo Vilkko myöntää, että avoin suhde ei ole hänelle helppo. ”Mutta minun asemani on varmasti helpompi kuin sen, joka tulisi kuvioomme uutena”, hän sanoo. Kuva: Juha Salminen
Marjo Vilkko myöntää, että avoin suhde ei ole hänelle helppo. ”Mutta minun asemani on varmasti helpompi kuin sen, joka tulisi kuvioomme uutena”, hän sanoo. Kuva: Juha Salminen

Marjo Vilkko, 52, rakastui itseään 11 vuotta nuorempaan mieheen ja elää nyt avoimessa liitossa. Koska Marjo ei voi saada enää lapsia, hän antoi miehelleen luvan perustaa perheen toisen naisen kanssa.

Kun kirjailija Marjo Vilkko, 52, oli lapsi, hän ahmi tyttökirjoja ja haaveili rakkaudesta, joka olisi yhtä suuri kuin Vihervaaran Annan rakkaus Gilbertiä kohtaan.

Nuorena aikuisena hän kuunteli postpunkia, kieriskeli melodramaattisten sointukuvioiden syövereissä ja...