"Mitä koulutetumpi ja näkyvämpi nainen on, sen vaikeampi hänen on löytää puolisoa. Yksin elämiseen liittyy myös häpeää, sillä sinkkuuteen etsitään aina syytä naisesta", Mia Halonen sanoo. Kuva: Jouni Harala
"Mitä koulutetumpi ja näkyvämpi nainen on, sen vaikeampi hänen on löytää puolisoa. Yksin elämiseen liittyy myös häpeää, sillä sinkkuuteen etsitään aina syytä naisesta", Mia Halonen sanoo. Kuva: Jouni Harala

Rakkausvalmentaja Mia Halonen, 49, ei ole yrityksistään huolimatta löytänyt rinnalleen miestä. – Olen kateellinen parisuhteissa eläville jatkuvuudesta ja turvasta, hän sanoo.

– Nainen saisi aina seksiä, mutta minä kaipaan rakastelua, ja sitä ei voi olla kuin rakkaan ihmisen kanssa. Kun seksiä ei ole näköpiirissä, sitä ei myöskään ajattele, sanoo toimittaja ja rakkausvalmentaja Mia Halonen,49.

Mia on haaveillut koko elämänsä miehestä ja omasta perheestä. Nyt hän on lapseton ja asuu yksin.

Passiivisuudesta Miaa ei voi syyttää. Toimittajan, juontajan sekä dokumentaristin töitä tekevä nainen liikkuu paljon ja tapaa tuhansia ihmisiä vuodessa. Mia on myös etsinyt seuraa kansainvälisistä netti-deittipalveluista.

– Viime aikoina on deittailun suhteen ollut hiljaisempaa. Välillä tuntuu, että suomalaiset miehet lähettävät iän kaiken silmäniskuja ja flirttejä, mutta eivät saa kysyttyä kahville. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän jaksan perässävedettäviä nahjuksia.

Amerikkalainen unelmamies

Mia on tavannut kymmeniä miehiä, joskus Amerikassa ja Hongkongissa asti ja elänyt neljä kertaa vakavassa suhteessa saman katon alla.

Mia on huomannut, että fiksut ja tasa-arvoiset suomalaiset ”laatumiehet” eivät kauaa pörrää vapaina, koska he tajuavat panostaa parisuhteeseen.

– Tapaan harvoin ketään kiinnostavaa miestä tai jos tapaan, hän tuskin on vapaa.   

Niinpä kansainvälinen Mia pystyy hyvin kuvittelemaan elävänsä ulkomailla.

– Jos en löydä sopivaa kumppania ja merkityksellistä työtä Suomesta, minun täytyy laajentaa näköaloja. Minulle on ehkä paremmat markkinat ulkomailla. Euroopassa asuva amerikkalainen olisi ihannemieheni. Kukaan amerikkalainen ei ole koskaan sanonut mulle, että olen liian sosiaalinen, Mia nauraa.

Rakastelun kaipuu

Vaikka elämä ei ole mennyt niin kuin nuorena kuvitteli, Mia toivoo silti löytävänsä rinnalleen ihmisen, jonka kanssa voisi jakaa arkea ja juhlaa.  

– Olen yleisoptimisti ja pyrin siihen, etten sulkisi sydäntäni. Jos en ole kenenkään äiti, vaimo tai mummo, niin kuka minua tarvitsee? Saada rakastaa on vielä tärkeämpää kuin tulla rakastetuksi, palvella tärkeämpää kuin tulla palvelluksi.

Aina joskus Mia tuntee itsensä yksinäiseksi. Hän myöntää kaipaavansa fyysistä läheisyyttä. Kenen tahansa kaljanhuuruisen miehen kanssa Mian ei tulisi mieleenkään hypätä sänkyyn. Hyvää seksiä ei voi olla, jos toista ei arvosta.

– Haluaisin nukahtaa toisen syliin ja herätä vierestä. Kaipaan syvää fyysistä intiimiyttä ja kumppanuutta, jossa voisi yhdessä kasvaa moneen suuntaan niin älyllisesti, tunnetasolla kuin seksuaalisesti. Olen kateellinen parisuhteessa eläville ihmisille jatkuvuudesta ja turvasta.

Millä kaikilla tavoin Mia on yrittänyt saada perhettä? Mikä suomalaisten rakkauskäsityksessä on hänen mielestään pielessä? Lue lisää Me Naisten numerosta 45/2014.

Lue lisää:

Rakkausvalmentaja Mia Halonen: "Sänkyyn ei kannata mennä ekoilla treffeillä"

Suvi ja Tyler Riggs ovat pian kahden lapsen vanhempia. 

Huippumalli Suvi Riggs (o.s. Koponen), 29, saa lapsen näyttelijä-mallipuolisonsa Tyler Riggsin, 31, kanssa. Hän kertoi perheenlisäyksestä Instagram-sivuillaan julkaisemalla kuvia neuvolasta.

 

👣♥️

Henkilön suviriggs (@suviriggs) jakama julkaisu

Lapsi on Suville ja Tylerille toinen. Heidän esikoisensa syntyi joulukuussa 2016.

Suvi ja Tyler ovat olleet yhdessä vuodesta 2009. Kihloihin he menivät tammikuussa 2012 ja naimisiin elokuussa 2012.

Suvi tuli alun perin tunnetuksi Mallikoulu-ohjelmasta, jonka hän voitti vuonna 2005. Nykyään hän on kansainvälisesti tunnetuin suomalaismalli. Häntä edustaa eri puolilla maailmaa kolmetoista mallitoimistoa. Suvi on poseerannut muun muassa usean eri maan Vogue-lehden kansissa.

Amerikkalaisnäyttelijä Alyssa Milano nosti seksuaalisen häirinnän somen ykkösaiheeksi – taustalla on tuottajamoguli Harvey Weinstein tapaus.

Parin viime viikon aikana seksuaalinen häirintä ja sen yleisyys on noussut yhdeksi suurimmista puheenaiheista Yhdysvaltojen medioissa. Kaikki alkoi pari viikkoa sitten, kun New York Times paljasti, että tunnettu elokuvatuottaja Harvey Weinstein on ahdistellut seksuaalisesti lukuisia elokuva-alalla työskenteleviä naisia.

New York Times kertoi viime viikolla, että Weinsteiniä syytetään useista ahdisteluista ja raiskauksista. Esimerkiksi Oscar-palkitut näyttelijät Gwyneth Paltrow ja Angelina Jolie ovat lehden tietojen mukaan joutuneet Weinsteinin ahdistelemiksi aloittelevina näyttelijöinä.

Weinstein on itse kiistänyt syytteet. Tuottajan vaimo Georgina Chapman ilmoitti viime viikolla hakevansa eroa miehestään. Parilla on kaksi yhteistä lasta ja he ovat olleet yhdessä yli kymmenen vuotta.

Haluatko lukea lisää Weinsteinin tapauksesta? Helsingin Sanomat julkaisi viime viikolla laajan koosteen aiheesta. Lue juttu tämän linkin kautta.

Kuluneen viikon aikana maailmantähdet kuten Meryl Streep, Judi Dench, Kate Winslet, Jennifer Lawrence ja Leonardo DiCaprio ovat tuominneet Weinsteinin teot. Myös Hillary Clinton, Barack Obama ja Michelle Obama ovat ottaneet tuikkasanaisesti kantaa aiheeseen.

Tärkeä aihe esiin

Yksi kovaäänisimmistä Weinsteinin tapausta kommentoineista julkisuuden henkilöistä on näyttelijä Alyssa Milano, 44.

Hän kirjoitti pitkässä blogitekstissään, että Weinsteinin käytös kuvottaa ja suututtaa häntä. Näyttelijä kertoi olevansa kuitenkin tyytyväinen siitä, että tapaus on nostanut esiin tärkeän yhteiskunnallisen ongelman.

– Samaan aikaan olen kuitenkin iloinen – suorastaan hurmioitunut – että tämä on avannut keskustelun naisiin kohdistuvasta seksuaalisesta häirinnästä, esineellistämisestä ja väheksynnästä, hän kirjoitti viime viikolla.

Nyt Milano jatkaa kannanottoaan. Hän julkaisi eilen seuraavan twiitin:

Vapaasti suomennettuna viestin sisältö on jokseenkin seuraava:

– Jos kaikki seksuaalisen häirinnän ja väkivallan kohteeksi joutuneet naiset kirjoittaisivat ”Minä myös” statukseensa, ihmiset saattaisivat käsittää, kuinka suuri ongelma on.

”Kuka voi sanoa Not Me?”

Tällä hetkellä #MeToo avainsanalla Twitteristä löytyy tuhansia twiittejä. Milanon twiittiin on vastattu yli 30 000 kertaa. Milano on vastannut myös itse omaan twiittiinsä sanoilla ”Me too”, minä myös.

Monet amerikkalaiset julkisuudenhenkilöt ovat twiitanneet Milanon twiittiin sanoilla ”Me too”. Suomessa esimerkiksi malli ja tv-juontaja Maryam Razavi, toimittaja Hanna Sumari, laulaja Chisu ja muusikko Paula Vesala ovat päivittäneet someen Me too -viestin. 

Monet ovat osallistuneet avainsanan avulla keskusteluun, jonka tarkoituksena on tehdä seksuaalisen häirinnän yleisyydestä näkyvämpää:

Eräs Twitter-käyttäjä huomauttaa seksuaalisen häirinnän olevan niin yleistä, että mietityttää, onko sitä kohtaamattomia ihmisiä olemassa.

Me Naisten taannoisen kyselyn mukaan 63 prosenttia lukijoistamme on joutunut seksuaalisen häirinnän kohteeksi viimeisen vuoden aikana.

Euroopan Perusoikeusviraston mukaan Suomessa 71 prosenttia naisista on kokenut seksuaalista häirintää täytettyään 15 vuotta. EU:n jäsenvaltioiden keskiarvo on 55 prosenttia.

Milanon twiittin alla on huomautettu, ettei pidä kuitenkaan luulla, että seksuaalinen häirintä ja väkivalta koskisi vain naisia. Twitterissä monet ovat kommentoineet, että myös miehet ja transsukupuoliset joutuvat kohtaamaan seksuaalista häirintää ja väkivaltaa.

Jutun otsikkoa muutettu 16.10.2017. 

Vierailija

Lukeeko somefeedissäsi #MeToo? Tempauksen tarkoituksena nostaa esiin, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on

Weinstein on kuitenkin käsittääkseni kiistänyt eikä häntä ole kaiketi tuomittu joten julkinen lynkkaus ei sovi oikeustajuuni, vaikka hän saattaa toki olla syyllinenkin. Nykyajan twitter-maailmassa saatetaan joukkohysteriassa tuhota ihmisiä jo ennen kuin oikeus on sanonut sanansa joka saattaa myös olla vapauttava jolloin vahinko on jo tapahtunut. Ennen vainottiin katkerien miesten toimesta noitia, nyt saatetaan katkerien noitien toimesta toisinaan vainota miehiä, noin hieman kärjistäen...
Lue kommentti