Kuva Jonna Öhrnberg
Kuva Jonna Öhrnberg

Kauneusalan yrittäjä Tiina Jylhä saatiin mukaan ohjelmaan väsytystaktiikalla.

Yrittäjä Tiina Jylhä kertoo miettineensä kaksi vuotta ennen kuin suostui Viidakon tähtösiin.

– Minua pyydettiin jo edelliselle tuotantokaudelle. Silloin sanoin ehdottoman ein. Minut saatiin mukaan väsytystaktiikalla – tuotantoyhtiön ja perheen painostuksella. Perhe kannusti, että ”menet nyt, olet niin hyvässä kunnossa, että pärjäät ohjelmassa hyvin”, Tiina sanoo.

Hän suostui lopulta mukaan, vaikka kisaaminen puolta nuorempia tähtösiä vastaan mietitytti.

– Tiedän, että minulla on hyvä kunto, mutta olen kuitenkin jo yli 50-vuotias. Ei ole itsestään selvää kilpailla kaksikymppisten kanssa, sillä kaikki tytöt olivat hyväkuntoisia, 51-vuotias Tiina toteaa.

Hän sopeutui kuitenkin nopeasti tyttöjen vauhdikkaaseen meininkiin.

– Olin mama-tiikeri ja tytöt olivat pentuja. Heitä piti välillä vähän kaitsea. Jännitin aluksi, että ajattelevatko muut, että mitä tuo vanhus täällä tekee, mutta ainakin minulle tuli tunne, että pääsin hyvin joukkoon mukaan. En osallistunut kissatappeluihin, en edes osaa helposti riidellä.

Tiinan mukaan elämänkokemus oli viidakossa kaksiteräinen miekka.

– Ikä auttaa suhtautumaan moniin asioihin, mutta siitä oli myös haittaa. Yön pitkinä tunteita mietin monta kertaa, että mitä kotona tapahtuu ja mitä ideaa on olla täällä myrskyn armoilla, että onko tämä nyt ihan viisasta.

Pään kasassa pitäminen oli haastavinta. Tiina on henkeen ja vereen perheihminen. Ero aviomiehestä Tape Valkosesta, Jenna-tyttärestä ja Tapen tyttäristä oli hänelle kova paikka.

– Kyyneleitä tuli vuodatettua. Olen kotona ja töissä äitihahmo: en usko, että kukaan pärjää ilman minua! Ikävä oli valtava. Jenna on jo 26-vuotias, mutta ennen viidakkoa ei ole ollut yhtään iltaa, ettemme olisi soitelleet tai lähettäneet tekstiviestiä.

– Sanoin Jennalle ennen matkaa, että joka ilta kello kymmenen Thaimaan aikaa olen hetken hiljaa ja lähetän hänelle viestin ajatuksissani. En aio enää koskaan olla näin pitkään erossa rakkaistani. Kaksi päivää on maksimi, mihin pystyn.

Lue myös:

Viidakon tähtönen Amanda Harkimo: "Kun näin tytöt, sain sokkireaktion"

Naisystävä Katja ei aio esiintyä suuremmin miehensä rinnalla julkisuudessa.

Laulaja Ressu Redford, 56, esitteli torstai-iltana uuden naisystävänsä Katjan ravintola Pincho Nationin avajaisissa Turussa.

– Hyvin menee ja kesää vietetään yhdessä. Kesän kohokohta on nyt, kun aurinko paistaa, Ressu jutteli.

Silminnähden rakastunut pariskunta on seurustellut jo jonkin aikaa. Katja on käynyt miehensä keikoilla ja myönsi ihastuneensa tämän huumorintajuun.

– Muun muassa siihen, hän virnisti.

Katja totesi myös, ettei aio esiintyä julkisuudessa isommin, vaan aikoo pysytellä yksityishenkilönä. Hän kertoi työskentelevänsä ”aivan eri alalla” kuin Ressu.

– Minä olen syntyperäinen turkulainen, ja Katja on tästä läheltä, Ressu lisäsi.

Ressu Redford oli naimisissa lähes 20 vuotta Nina Björkfeltin kanssa. Pari erosi virallisesti joulukuussa 2016. Heillä on kaksi poikaa: vuonna 1998 syntynyt Frans ja vuonna 2000 syntynyt Elliot.

Kahdeksan naista kertoo CNN:n artikkelissa Morgan Freemanin kosketelleen heitä ja kommentoineen heidän ulkonäköään. Freeman pahoittelee tapahtunutta. 

Hollywood-tähti toisensa jälkeen on syytettynä seksuaalisesta häirinnästä. Tällä kertaa epämiellyttäviä asioita kerrotaan näyttelijä Morgan Freemanista, 80. 

Kahdeksan naista kertoo uutiskanava CNN:n verkkojutussa, että Freeman on käyttäytynyt heitä kohtaan sopimattomasti tai häirinnyt heitä. CNN haastatteli myös kahdeksaa muuta ihmistä, jotka eivät ole joutuneet häiritsevän käytöksen kohteiksi, mutta ovat todistaneet sitä. 

Haastateltavien mukaan Freeman on muun muassa kosketellut heitä vastoin heidän tahtoaan, tuijottanut heitä häiritsevästi ja kommentoinut toistuvasti heidän ulkonäköään ja vaatteitaan.

Syytökset koskevat ainakin elokuvien Tyylikäs lähtö (kuvattu 2015) ja Suuri puhallus (kuvattu 2012) kuvauksia. Haastateltavat kertoivat välttäneensä esimerkiksi ihonmyötäisiä vaatteita välttyäkseen Freemanin epämiellyttävältä huomiolta. Kaikki eivät olleet kertoneet tapahtuneista asioista eteenpäin, koska pelkäsivät työnsä puolesta. 

”Se ei koskaan ollut tarkoitukseni.”

CNN:n artikkelin julkaisun jälkeen Morgan Freeman julkaisi tiedotteen, jossa pahoittelee tapahtunutta: ”Kaikki, jotka ovat työskennelleet kanssani tietävät, etten ole sellainen, että loukkaisin ketään tarkoituksella tai tietoisesti tekisin kenenkään olon epämukavaksi. Pyydän anteeksi kaikilta, jotka ovat tunteneet olonsa epämiellyttäväksi tai kokeneet tulleensa kohdelluksi epäkunnioittavasti – se ei koskaan ollut tarkoitukseni.”

Selvitys Freemanin käytöksestä sai alkunsa, kun Freeman kommentoi Tyylikäs lähtö -elokuvan mediatilaisuudessa CNN:n toimittaja Chloe Melasin raskausvatsaa muun muassa sanomalla:

– Olisinpa tuolla!

Melas halusi selvittää, olivatko hänen Freemanilta saamansa kommentit vain yksittäistapaus. Kun CNN otti yhteyttä lukuisiin ihmisiin juttua varten, osalla oli vain myönteistä sanottavaa Freemanista, ja osa tiesi heti itse nimetä Freemanin, kun toimittaja kysyi häirinnästä kuvauksissa sanomatta, kenestä on kyse.