Kuva Jonna Öhrnberg
Kuva Jonna Öhrnberg

Kauneusalan yrittäjä Tiina Jylhä saatiin mukaan ohjelmaan väsytystaktiikalla.

Yrittäjä Tiina Jylhä kertoo miettineensä kaksi vuotta ennen kuin suostui Viidakon tähtösiin.

– Minua pyydettiin jo edelliselle tuotantokaudelle. Silloin sanoin ehdottoman ein. Minut saatiin mukaan väsytystaktiikalla – tuotantoyhtiön ja perheen painostuksella. Perhe kannusti, että ”menet nyt, olet niin hyvässä kunnossa, että pärjäät ohjelmassa hyvin”, Tiina sanoo.

Hän suostui lopulta mukaan, vaikka kisaaminen puolta nuorempia tähtösiä vastaan mietitytti.

– Tiedän, että minulla on hyvä kunto, mutta olen kuitenkin jo yli 50-vuotias. Ei ole itsestään selvää kilpailla kaksikymppisten kanssa, sillä kaikki tytöt olivat hyväkuntoisia, 51-vuotias Tiina toteaa.

Hän sopeutui kuitenkin nopeasti tyttöjen vauhdikkaaseen meininkiin.

– Olin mama-tiikeri ja tytöt olivat pentuja. Heitä piti välillä vähän kaitsea. Jännitin aluksi, että ajattelevatko muut, että mitä tuo vanhus täällä tekee, mutta ainakin minulle tuli tunne, että pääsin hyvin joukkoon mukaan. En osallistunut kissatappeluihin, en edes osaa helposti riidellä.

Tiinan mukaan elämänkokemus oli viidakossa kaksiteräinen miekka.

– Ikä auttaa suhtautumaan moniin asioihin, mutta siitä oli myös haittaa. Yön pitkinä tunteita mietin monta kertaa, että mitä kotona tapahtuu ja mitä ideaa on olla täällä myrskyn armoilla, että onko tämä nyt ihan viisasta.

Pään kasassa pitäminen oli haastavinta. Tiina on henkeen ja vereen perheihminen. Ero aviomiehestä Tape Valkosesta, Jenna-tyttärestä ja Tapen tyttäristä oli hänelle kova paikka.

– Kyyneleitä tuli vuodatettua. Olen kotona ja töissä äitihahmo: en usko, että kukaan pärjää ilman minua! Ikävä oli valtava. Jenna on jo 26-vuotias, mutta ennen viidakkoa ei ole ollut yhtään iltaa, ettemme olisi soitelleet tai lähettäneet tekstiviestiä.

– Sanoin Jennalle ennen matkaa, että joka ilta kello kymmenen Thaimaan aikaa olen hetken hiljaa ja lähetän hänelle viestin ajatuksissani. En aio enää koskaan olla näin pitkään erossa rakkaistani. Kaksi päivää on maksimi, mihin pystyn.

Lue myös:

Viidakon tähtönen Amanda Harkimo: "Kun näin tytöt, sain sokkireaktion"

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.