Jarkko Tammisen tv-show Big Bang alkaa tänään. Mutta kuka on tämä monia kymmeniä ihmisiä imitoiva näyttelijä?

Jarkko Tamminen, 39, osaa imitoida lähes sataa ihmistä, mutta hänestä itsestään tiedetään kovin vähän. Uudessa Koomikot-sarjassa yritettiin ottaa selvää, kuka Jarkko oikein on. Nämä faktat tulivat selväksi:

1. Jarkko innostui imitoinnista jo tarhaikäisenä.

”Muistan kun menin liukumäen alle ja matkin siellä tarhanopettajia ja -kavereita”, Jarkko muisteli Koomikot-jaksossa.

Imitaattori Joonas Myllyveräjän mukaan Jarkosta näki jo lapsena, että tällä on erityinen puherytmi ja kyky luoda hahmo myös miimisesti.

2. Näyttelijäkollegoidensa mukaan Jarkko on työssään lähes neuroottisen pikkutarkka, järjestelmällinen ja kiihkeä. Jarkko tietää itsekin, että voisi joskus ottaa vähän rennommin.

3. Jarkon ala-asteen opettajan mukaan Jarkko oli lapsena ujo poika, joka mieluummin tarkkaili kuin oli huomion keskipisteenä. Ujoudesta huolimatta kympin oppilas käsikirjoitti koulun juhlat ja veti niissä pääroolit.

4. Jarkko vetää imitointishow’llaan salit täyteen, mutta hän on tehnyt myös lukuisia äänirooleja animaatioelokuvissa ja -sarjoissa. Peter Panin ääniroolin hän teki vain 15-vuotiaana. Vuonna 1998 Jarkko ohjasi Pienen merenneidon ja oli täten nuorin Disneyn hyväksymä ohjaaja.

5. Jarkko soitti viulua 15-vuotiaaksi asti. Sen lisäksi hän oli – ja on edelleen – haka petanquessa.

6. Suosittua Stars-show’taan varten Jarkko haki inspiraatio Jenkeistä. Vuonna 2011 hän kävi katsomassa yli 80 show’ta.

7. Jarkko asuu Helsingissä Sanna-vaimonsa ja alle kouluikäisen Elsa-tyttärensä kanssa. Jarkon mukaan hänessä on työnarkomaanin vikaa ja hänellä on petrattavaa siinä, että olisi isänä enemmän läsnä.

8. Jarkolla on herkkä kaasujalka. ”Yhden ylinopeussakon olen saanut. Mutta joka kerta tulee ajettua muutaman kilsan yli rajoitusten.”

Big Bang alkaa Nelosella pe 24.4. klo 20.00. Lue arvio ohjelmasta täältä.

Katso videolta, mitä neuvoja Paula Koivuniemi on antanut Jarkolle Paula-imitaatioon.

2042668

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.