Madonna marraskuun 2013 Harper's Bazaarin kannessa.
Madonna marraskuun 2013 Harper's Bazaarin kannessa.
Monen tyylin nainen toukokuussa 2013.
Monen tyylin nainen toukokuussa 2013.
Vuoden 2012 Golden Globe -gaala.
Vuoden 2012 Golden Globe -gaala.
Ikoninen Madonna vuosimallia 1990.
Ikoninen Madonna vuosimallia 1990.
Madonna vuoden 1985 Desperately Seeking Susan -elokuvassa. Suomeksi elokuva kuuluu: Missä olet, Susan?
Madonna vuoden 1985 Desperately Seeking Susan -elokuvassa. Suomeksi elokuva kuuluu: Missä olet, Susan?

Supertähti Madonna avautuu Harper's Bazaar -lehdessä nuoruusvuosistaan: yksinäisyydestä erilaisena nuorena, alastonmalliudesta ja raiskauksesta, josta ei ole puhunut 90-luvun jälkeen.

Poptähti Madonna, 55, avautuu elämästään marraskuun Harper's Bazaar -lehdessä. Poimimme netissä julkaistusta ennakkojutusta kiinnostavimmat kohdat tähden taipaleesta.

Karvakapinaa

Lukioikäisenä Madonna halusi kapinoida eri tavoin kuin ikätoverinsa ja jätti jalkansa ja kainalonsa ajelematta ja lopetti meikkaamisen.

– Miksei poikien pitänyt ajella karvojaan? Miksi karvaisuus oli hyväksyttyä Euroopassa, muttei Amerikassa? hän avaa tuntojaan.

Ilman ystäviä

Erilaisena kapinallisena Madonnalla ei ollut juurikaan ystäviä, häntä pidettiin liian outona. Myöhemmin tähti on huomannut tämän olleen hyvä asia, koska hän sai keskittyä tulevaisuuteensa ja pyrkiä päämääriinsä: tähteyteen.

Uhkaava uusi kaupunki

New York ei ottanut Madonnaa avosylin vastaan tämän muuttaessa Michiganista suurkaupungin humuun.

– Ensimmäisen vuoden aikana minua uhattiin aseella, minut raahattiin talon katolle veitsellä uhaten ja raiskattiin ja kotiini murtauduttiin kolmesti.

Hän kertoo pelänneensä kaduilla asuvia kodittomia ja kauhistelleensa uuden kotikaupunkinsa hajuja: oksennusta ja virtsaa.

Alastonmallina

Pyrkiessään kohti uraa ammattitanssijana, Madonna poseerasi vuokransa maksaakseen taitelijoiden alastonmallina.

– Tuijotin minua tuijottavia ihmisiä, uhmasin heitä ajattelemasta minua minään muuna kuin piirrostensa kohteena.

 

Lue myös:

Yli 90 miljoonaa vuodessa – Madonna on suurituloisin tähti

"Tiukan paikan tullen kysyn itseltäni, mitä Madonna tekisi"

Madonna: "Ilman töitäni miettisin eroani koko ajan"

Madonnan pikkutuhma esikoisohjaus

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.