Stephen Hawking sairastaa lihasten toimintaa rappeuttavaa ALS-motoneuronisairautta. Kuva: Reuters
Stephen Hawking sairastaa lihasten toimintaa rappeuttavaa ALS-motoneuronisairautta. Kuva: Reuters

Fyysikko Stephen Hawking puhui ”seismisestä muutoksesta” brittitoimittaja Piers Morganin haastattelussa.

Fyysikko Stephen Hawking puhui Good Morning Britain -ohjelman tuoreessa haastattelussa tieteen sijaan tasa-arvosta.

Juontaja Piers Morgan kertoi ohjelmassa, että viisi tämän hetken vaikutusvaltaisinta brittiä ovat kaikki naisia ja kysyi Hawkingilta, onko tämä selkein tieteellinen todiste sukupuolten tasa-arvosta.

– Tasa-arvoon ei tarvita tieteellisiä todisteita, vaan yleinen hyväksyntä, että naiset ovat miesten kanssa tasa-arvoisia tai parempia, Hawking näpäytti.

– Jos otamme huomioon myös Euroopassa vallassa olevat naiset, esimerkiksi Saksan liittokanslerin Angela Merkelin, vaikuttaa siltä, että todistamme seismistä muutosta, jossa naiset naiset nousevat korkeisiin asemiin politiikassa ja yhteiskunnassa. Toivotan tervetulleeksi nämä merkit naisten vapautumisesta, mutta julkisiin virkoihin nousevien ja yksityisellä sektorilla työskentelevien naisten välillä saattaa yhä olla ero.

Piers Morgan puolestaan tunnetaan presidentti Donald Trumpin kannattajana, ja tammikuussa juontaja kritisoi Washingtonissa järjestettyä naisten marssia Daily Mailiin kirjoittamassaan artikkelissa.

Hän muun muassa kirjoitti, ettei voi sietää poptähti Madonnan kaltaisia, radikaaleja ”feminatseja” ja arvosteli tapahtumaa turhaksi. Hän on myös kertonut hyväksyvänsä sen, että joidenkin naisten on pakko pitää korkokenkiä töissä.

Katso koko haastattelu Youtubesta. Tasa-arvoa käsittelevä osuus alkaa viiden ja puolen minuutin kohdalta.

Vierailija

Tiedemies Stephen Hawking tylytti seksistisistä kommenteistaan tunnettua tv-juontajaa: ”Tasa-arvoon ei tarvita tieteellisiä todisteita”......

Eivät kaikki miehet kykene samoihin asioihin. Kaikki naisetkaan eivät ole samanlaisia. Ihmisiä ei voi sukupuolenkaan takia laittaa sellaiseen ryhmään, että kaikki voisivat tehdä kaikkea. Suurinosa naisista on heikompia kuin miehet fyysisesti. Kuitenkin on isoja vahvoja naisia jotka voivat voittaa heikon pienen miehen fyysisesti.
Lue kommentti