Me Naiset
|
Jenni Junkala
Miia Kosusen kanssa voitosta kilpailivat Jani Klemola, Jennie Storbacka ja Jesper Anttonen. Miian mukaan hänestä ja Janista tuli hyvät ystävät, jotka antoivat toisilleen vertaistukea finaalimittelöissä. Kuva: Nelonen
Miia Kosusen kanssa voitosta kilpailivat Jani Klemola, Jennie Storbacka ja Jesper Anttonen. Miian mukaan hänestä ja Janista tuli hyvät ystävät, jotka antoivat toisilleen vertaistukea finaalimittelöissä. Kuva: Nelonen

The Voice of Finland -kilpailun voittaja Miia Kosunen sai valmentajastaan Tarja Turusesta elinikäisen ystävän. – Meillä on tosi hieno yhteys, kuin olisimme tunteneet aina.

Ennakkosuosikki Miia Kosunen, 27, voitti perjantaina The Voice of Finland -laulukilpailun. Tarja Turusen valmentama joensuulainen parturi-kampaaja sai ylivoimaiset 41,1 prosenttia katsojien äänistä. Miian laulukilpailu ei kuitenkaan huipentunut voittoon, vaan siihen, että hän pääsi esittämään dueton tähtivalmentajansa kanssa.

– Se oli elämäni kohokohta, henkilökohtainen voittoni. Duetto Tarjan kanssa on ollut suurin haaveeni, enkä koskaan tule unohtamaan sitä, Miia kertoo.

Hän kuunteli varhaisteininä Nightwish-yhtyettä, jonka ensimmäinen solisti Tarja oli, ja haaveili siitä, että pääsisi laulamaan hänen kanssaan. The Voice of Finland -voitto oli vain ”kirsikka kakun päällä”, Miia kuvailee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Voitosta tuli sellainen fiilis, että kaikella on ollut tarkoituksensa tässä elämässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Kiusaamisesta tehtiin isompi juttu kuin olisin halunnut”

Miia kertoi aiemmin Neloselle, että häntä kiusattiin ala-asteella lukihäiriön takia. Yläasteella elämä taas helpottui.

– Asiasta tehtiin mediassa vähän isompi juttu kuin olisin halunnut. Se on jo käsitelty. Kiusaamisen jälkeen elämääni on tullut paljon ihania ihmisiä ja esikuvia, joilta olen saanut voimaa. Löysin oman itseni ja tyylini. Nykyään ajattelen, että jos jotkut eivät tykkää minusta, he eivät sitten tykkää. Ihmisiä on niin paljon, ettei kaikkia voi miellyttää.

Miialle on sadellut voiton jälkeen pelkkiä onnitteluita. Menneet on annettu jo anteeksi, eikä hän voittaessaan miettinyt hetkeäkään haluavansa näyttää kiusaajilleen.

– En ole katkera tai halua kostaa. Kilpailuun osallistuessani halusin näyttää ainoastaan itselleni, että uskallan hypätä tuntemattomaan ja kokeilla, mihin minusta on.

Miia toivoo, että joku saa voimaa siitä, että hän avautui menneisyydestään.

– Kiusattuja on vielä nykyäänkin valitettavan paljon, joten ehkä tarinastani on apua jollekin. Kiusattu voi selvitä ja pärjätä elämässään. Kiusaaminen ei tarkoita, että pitäisi paeta maanrakoon.


Tarja Turunen ja The Voice of Finland -voittaja Miia Kosunen ystävystyivät laulukilpailun aikana. – Jo lapsena lauloin duettoja Tarjan kanssa. Tarja tosin lauloi silloin Nightwishin CD:llä, minä levyn päälle, Miia muistelee. Kuva: Nelonen

Paluu arkeen

Ohjelman aikana Miia sai monta uutta ystävää. Yksi uusista ystävistä on Tarja.

– Tarja ja hänen miehensä Marcelo ovat olleet tukenani. Myös Lenni-Kalle (Taipale) on sanonut, että saan ottaa milloin tahansa yhteyttä. Paolo Ribaldinista tuli kuin veli minulle. Pystyimme keskustelemaan kilpailun aikana mistä tahansa. Avin Alyasi taas oli kuin pikkusiskoni. Hän on niin kiltti, ihana ja viaton. Ja Jani Klemolakin on huipputyyppi. Annoimme vertaistukea toisillemme, Miia kehuu.

Tarja on Miian mukaan juuri sellainen kuin hän on aina kuvitellutkin.

– Meillä on Tarjan kanssa tosi hieno yhteys, kuin olisimme tunteneet aina. Hän on hirveän sydämellinen ihminen ja välittää aidosti.

Nyt Miia totuttelee taas arkeen. Maanantain hän vietti kotona kihlattunsa Henrin kanssa.

– Kun on pari viikkoa juossut muualla, pitää välillä tehdä kotihommiakin. Tänään haravoimme pihamaata mieheni kanssa. Ajatukset puhdistuivat hyvin. Normaalin arjen viettäminen teki ihan hyvää. Tiistaina palaan sitten työpaikalle.

Lue lisää Miiasta:

The Voice of Finland -finalistilla rankka lapsuus: ”Meni usko järjestelmään”

Hän voitti The Voice of Finlandin – sai ylivoimaisesti eniten ääniä

Sisältö jatkuu mainoksen alla