Miia Kosusen kanssa voitosta kilpailivat Jani Klemola, Jennie Storbacka ja Jesper Anttonen. Miian mukaan hänestä ja Janista tuli hyvät ystävät, jotka antoivat toisilleen vertaistukea finaalimittelöissä. Kuva: Nelonen
Miia Kosusen kanssa voitosta kilpailivat Jani Klemola, Jennie Storbacka ja Jesper Anttonen. Miian mukaan hänestä ja Janista tuli hyvät ystävät, jotka antoivat toisilleen vertaistukea finaalimittelöissä. Kuva: Nelonen

The Voice of Finland -kilpailun voittaja Miia Kosunen sai valmentajastaan Tarja Turusesta elinikäisen ystävän. – Meillä on tosi hieno yhteys, kuin olisimme tunteneet aina.

Ennakkosuosikki Miia Kosunen, 27, voitti perjantaina The Voice of Finland -laulukilpailun. Tarja Turusen valmentama joensuulainen parturi-kampaaja sai ylivoimaiset 41,1 prosenttia katsojien äänistä. Miian laulukilpailu ei kuitenkaan huipentunut voittoon, vaan siihen, että hän pääsi esittämään dueton tähtivalmentajansa kanssa.

– Se oli elämäni kohokohta, henkilökohtainen voittoni. Duetto Tarjan kanssa on ollut suurin haaveeni, enkä koskaan tule unohtamaan sitä, Miia kertoo.

Hän kuunteli varhaisteininä Nightwish-yhtyettä, jonka ensimmäinen solisti Tarja oli, ja haaveili siitä, että pääsisi laulamaan hänen kanssaan. The Voice of Finland -voitto oli vain ”kirsikka kakun päällä”, Miia kuvailee.

– Voitosta tuli sellainen fiilis, että kaikella on ollut tarkoituksensa tässä elämässä.

”Kiusaamisesta tehtiin isompi juttu kuin olisin halunnut”

Miia kertoi aiemmin Neloselle, että häntä kiusattiin ala-asteella lukihäiriön takia. Yläasteella elämä taas helpottui.

– Asiasta tehtiin mediassa vähän isompi juttu kuin olisin halunnut. Se on jo käsitelty. Kiusaamisen jälkeen elämääni on tullut paljon ihania ihmisiä ja esikuvia, joilta olen saanut voimaa. Löysin oman itseni ja tyylini. Nykyään ajattelen, että jos jotkut eivät tykkää minusta, he eivät sitten tykkää. Ihmisiä on niin paljon, ettei kaikkia voi miellyttää.

Miialle on sadellut voiton jälkeen pelkkiä onnitteluita. Menneet on annettu jo anteeksi, eikä hän voittaessaan miettinyt hetkeäkään haluavansa näyttää kiusaajilleen.

– En ole katkera tai halua kostaa. Kilpailuun osallistuessani halusin näyttää ainoastaan itselleni, että uskallan hypätä tuntemattomaan ja kokeilla, mihin minusta on.

Miia toivoo, että joku saa voimaa siitä, että hän avautui menneisyydestään.

– Kiusattuja on vielä nykyäänkin valitettavan paljon, joten ehkä tarinastani on apua jollekin. Kiusattu voi selvitä ja pärjätä elämässään. Kiusaaminen ei tarkoita, että pitäisi paeta maanrakoon.


Tarja Turunen ja The Voice of Finland -voittaja Miia Kosunen ystävystyivät laulukilpailun aikana. – Jo lapsena lauloin duettoja Tarjan kanssa. Tarja tosin lauloi silloin Nightwishin CD:llä, minä levyn päälle, Miia muistelee. Kuva: Nelonen

Paluu arkeen

Ohjelman aikana Miia sai monta uutta ystävää. Yksi uusista ystävistä on Tarja.

– Tarja ja hänen miehensä Marcelo ovat olleet tukenani. Myös Lenni-Kalle (Taipale) on sanonut, että saan ottaa milloin tahansa yhteyttä. Paolo Ribaldinista tuli kuin veli minulle. Pystyimme keskustelemaan kilpailun aikana mistä tahansa. Avin Alyasi taas oli kuin pikkusiskoni. Hän on niin kiltti, ihana ja viaton. Ja Jani Klemolakin on huipputyyppi. Annoimme vertaistukea toisillemme, Miia kehuu.

Tarja on Miian mukaan juuri sellainen kuin hän on aina kuvitellutkin.

– Meillä on Tarjan kanssa tosi hieno yhteys, kuin olisimme tunteneet aina. Hän on hirveän sydämellinen ihminen ja välittää aidosti.

Nyt Miia totuttelee taas arkeen. Maanantain hän vietti kotona kihlattunsa Henrin kanssa.

– Kun on pari viikkoa juossut muualla, pitää välillä tehdä kotihommiakin. Tänään haravoimme pihamaata mieheni kanssa. Ajatukset puhdistuivat hyvin. Normaalin arjen viettäminen teki ihan hyvää. Tiistaina palaan sitten työpaikalle.

Lue lisää Miiasta:

The Voice of Finland -finalistilla rankka lapsuus: ”Meni usko järjestelmään”

Hän voitti The Voice of Finlandin – sai ylivoimaisesti eniten ääniä

Hius- ja meikkitaiteilija Antonio Flores palasi juuri asuntovaunulomalta. Kuva: Jonna Öhrnberg
Hius- ja meikkitaiteilija Antonio Flores palasi juuri asuntovaunulomalta. Kuva: Jonna Öhrnberg

Hius- ja meikkitaiteilija Antonio Floresilla on tapana tehdä ”määmatka” työputken päätteeksi.

– Matkustaminen on vastaus vapauden kaipuuseeni. Saatan tehdä 3-4 viikkoa putkeen töitä ja sitten lähteä. Teen matkoja säännöllisesti yksin, kertoo hius- ja meikkitaiteilija Antonio Flores.

Ecuadorista kotoisin oleva Antonio palasi juuri asuntovaunulomalta Euroopasta. Hän ajoi yksin asuntoautolla Saksan läpi Sveitsiin ja Ranskaan.

– Yksin matkustaminen tuolla tavalla on ihanaa. Kukaan ei häiritse ja saan nauttia täydellisestä vapaudesta. Nukuin, kun nukutti. Tein ruokaa, jonka katoin usein ulos pienelle pöydälle.

Sveitsin ja Ranskan rajalla mies koki jännittäviä hetkiä.

– Parkkeerasin ilta-aikaan johonkin Ranskan vuoriston lähelle. Nukahdin, mutta yöllä heräsi ja kuuntelin pimeydessä eläinten ääniä. Silloin vähän pelotti.

Aamulla paikan valinta ei enää kaduttanut.

– Joka puolella oli vihreää – ja lehmiä! Keitin kananmunia ja kahvit, kun lehmät tuijottivat minua.

Antonion puolisoa, kansanedustaja Pekka Haavistoa, siipan määmatkat eivät haittaa.

– Pekka on itsekin paljon reissussa. Tällä hetkellä hän tekee uudelleen kirjaa interrailista 40 vuoden tauon jälkeen ja on matkustellut ympäri Eurooppaa junalla.

– Nautimme molemmat matkustelusta ja maailman tarkkailusta, yhdessä ja yksin, Antonio kertoi eilen Make Up Storen Keskuskadun liikkeen muotinäytöksessä.

Marjaana Lehtisen parisuhde on kestänyt 12 vuotta. – Ei nainen ole mikään miehen patja, vaan myös naisen nautinto on tärkeää.

Entinen Miss Plus Size Marjaana Lehtinen, 35, julkaisi elokuussa Varpu Tavin kanssa kirjoittamansa kirjan Minä – plus size, jossa hän puhuu myös seksin tärkeydestä parisuhteessaan.

– Koen itseni naisen nautinnon puolesta puhujaksi. Jokainen meistä päättää omasta kehosta, enkä voi sanoa kenellekään, että tee makuuhuoneessa niin tai näin. Voin vain puhua omasta kokemuksesta.

Marjaanan oma parisuhde on kestänyt 12 vuotta. Hän oli saman painoinen kuin nyt, kun hän kohtasi miehensä Tomin. Lasten myötä paino kuitenkin nousi kolmessa vuodessa viisikymmentä kiloa. Lopulta hän painoi 169 kiloa.

– Ensimmäinen lapsi ei nukkunut ensimmäiseen puoleen vuoteen, ja hain lohtua herkuista.

Reilu kolme vuotta sitten hän aloitti elämäntapamuutoksen, jonka aikana hän pudotti painoa 80 kiloa.

Marianne kiittelee miestään siitä, että tämä on aina nähnyt kilojen taakse.

– Mieheni kirjoitti tekstin kirjaani, jossa hän kertoo, että on aina nähnyt vain hymyni. Itkeä pillitin, kun luin sitä.

Marjaana painottaa, että parisuhde on kahden kauppa myös makuuhuoneessa.

”Vinkkaankin aina miehelleni, että sun paikkaas on kyselty. Hän yleensä toteaa vain, että ei tuossa ulkona mitään jonoa näy.”

– Jos oikeasti, siis oikeasti on päänsärky ja olet kipeä, ei kenenkään kannata lähteä harrastamaan seksiä. Mutta jos kumppanin kanssa lähtee muuten lakanoita heiluttelemaan, niin yleensä sen jälkeen on hymy korvissa molemmilla.

Se, että joskus seksiä voi harrastaa myös puolison mieliksi, on Mariannen mielestä ymmärretty väärin.

– Tärkeä on, että myös nainen saa sessiosta silti yhtä paljon. Ei meillä mies ole mikään macho, joka sanoo, että nainen nyt makuuhuoneeseen. Ei nainen ole mikään miehen patja, vaan myös naisen nautinto on tärkeää.

Marjaana sanoo, että heille parisuhteessa tärkeitä yhteen sitovia asioita ovat myös luottamus ja hyvä huumori.

– Minulle on julkisuuden myötä tullut paljon kaikenlaisia kyselyitä miehiltä. Vinkkaankin aina miehelleni, että sun paikkaas on kyselty. Hän yleensä toteaa vain, että ei tuossa ulkona mitään jonoa näy, Marjaana totesi Specsaversin hyväntekeväisyysillassa Radisson Blu Plaza Hotellissa.