Laulaja Niko Helenius tekee suomenkielistä musiikkia Neekoh-nimellä. ”Hallitseva missikolmikko Bea Toivonen, Krista Haapalainen ja Milla Romppanen esiintyy seuraavalla musiikkivideollani.” Nikon ja Teuvo Lomanin Halloween-henkisiä häitä juhlitaan kuun lopussa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Laulaja Niko Helenius tekee suomenkielistä musiikkia Neekoh-nimellä. ”Hallitseva missikolmikko Bea Toivonen, Krista Haapalainen ja Milla Romppanen esiintyy seuraavalla musiikkivideollani.” Nikon ja Teuvo Lomanin Halloween-henkisiä häitä juhlitaan kuun lopussa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Sisustussuunnittelija Teuvo Loman ja laulaja Niko Helenius rekisteröivät parisuhteensa lokakuun lopussa.

Vaate- ja sisustussuunnittelija Teuvo Loman ja hänen kumppaninsa, laulaja Niko Helenius rekisteröivät parisuhteensa kuun lopussa. Juhlapäivää vietetään lokakuun viimeisenä päivänä pääkaupunkiseudulla.

– Olemme olleet silloin yhdessä 10 vuotta. Häiden teemana on Halloween. Rekisteröimme suhteemme enkelimäisesti valkoisissa ja vaihdamme pirumaiset asut päälle hääjuhlaan, he kertovat.

Muotisuunnittelua Helsinki design schoolissa opiskeleva Niko on ideoinut parin hääpuvut, jotka Teuvo ompelee.

– Hääpuvuista tulee osa mallistoani. Haluan rikkoa miesten pukeutumisen peruskaavaa. Yhdistän feminiinistä ja maskuliinista. Luvassa on laahusta ja muuta näyttävää, Niko paljastaa.

Häihin on kutsuttu lähes 300 vierasta, joukossa monia julkisuudesta tuttuja kasvoja.

– Isoja nimiä on tulossa, mutta emme paljasta niitä ennakkoon. Jotkut vieraista varmaan innostuvat myös esiintymään illan aikana.

Miehet odottavat suurta päivää innolla.

– Vielä ei ole jännitys iskenyt. On hienoa, että olemme yhä 10 vuoden jälkeen enemmän kuin onnellisia. Läheisyytemme on ihanaa, ja meillä on samanlaiset intressit.  Kun minun pitäisi kertoa Nikosta kauniita asioita, se menee itkuksi, Teuvo fiilisteli Helsingissä pidetyillä I Love Me -messuilla.

Lue myös:

Teuvo Loman: "Väärät värit tappavat seksin"

Teuvo Loman: "Uskottomuuden voi antaa anteeksi"

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.