Kahdentoista vuoden suhteesta eronnut Teuvo Loman pudotti hiljattain kymmenen kiloa. ”Tipattomani on vaihtunut kohtuulliseksi alkoholinkäytöksi.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Kahdentoista vuoden suhteesta eronnut Teuvo Loman pudotti hiljattain kymmenen kiloa. ”Tipattomani on vaihtunut kohtuulliseksi alkoholinkäytöksi.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Sisustaja-stylisti Teuvo Loman sai  New Yorkin -matkallaan paljon ”hyvää huomiota” ja uusia tuttavuuksia.

Vasta eronnut sisustaja-stylisti Teuvo Loman, 53, toivoo, ettei hänen ja ex-puoliso Niko Heleniuksen ystävyys katoa.

– Eihän se helppoa ole, mutta todella toivon, että ystävyytemme säilyy ja jatkuu kuten tähänkin saakka, Teuvo kertoi torstaina, kun hän piipahti uuden Oficina-ravintolan avajaisissa Helsingissä.

Teuvo kertoo olleensa eron jälkeen siipi maassa.

– Kävin pohjan kautta, mutta nyt tuntuu, että elämä voittaa, hän totesi.

”Kyllähän se meidän reilu sataneliöinen kämppämme on vähän liian iso yhdelle.”

Seuraavaksi Teuvo laittaa asuntonsa myyntiin, eikä hän aio heti ostaa tilalle uutta.

– Kyllähän se meidän reilu sataneliöinen kämppämme on vähän liian iso yhdelle. En jaksa edes siivota niin isoa asuntoa, hän hymähti.

Teuvo ja hänen ex-puolisonsa Niko jättivät maaliskuussa avioerohakemuksen kahdentoista vuoden yhdessäolon jälkeen. Pari tapasi vuonna 2004 Tampere-talolla. Niko oli tuolloin 18-vuotias ja Teuvo 42 vuotta. He rekisteröivät parisuhteensa tapaamisensa 10-vuotisjuhlapäivänä, lokakuussa 2014. Teuvo kertoo Me Naisille eron tapahtuneen yhteisymmärryksessä.

Uutta virtaa New Yorkista

Teuvo palasi juuri New Yorkista, missä hän vietti aikaa Miss Suomen entisen perintöprinsessan Krista Haapalaisen kanssa. Krista on asunut kaupungissa jo vuoden.

– Krista näytti minulle paikkoja ja tutustuin uusiin ihmisiin, Teuvo kertoi.

”Sain hyvää huomiota ja säpinää elämääni.”

Uusien tuttavuuksien kanssa yhteydenpito kuulemma jatkuu yhä.

– Sain hyvää huomiota ja säpinää elämääni, Teuvo iloitsee.

Hän aikookin palata takaisin kaupunkiin peräti kuukaudeksi jo kesällä.

Työrintamallakin menee mukavasti. Teuvo on viime aikoina suunnitellut muun muassa Itä-Helsingin Lasille keittiömoduuleita ja  tehnyt designia eräälle toiselle yritykselle. Telkkariinkin häntä on pyydelty, mutta Teuvo on päättänyt valita tulevat tv-työnsä tarkkaan.

– Pitää aina miettiä, mistä ohjelmasta on oikeasti hyötyä ja mistä haittaa.

Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Lyhyydestä voi olla myös harmia, mutta paljon hauskempaa on keskittyä niihin hyviin puoliin.

Jalat eivät yllä bussissa lattialle, farkkujen lahkeet ovat aina liian pitkät ja usein tuntuu, että ne kivoimmat vaatteet on sijoiteltu kaupassa ihan katon rajaan. Muun muassa tällaisia asioita lyhyet ihmiset kohtaavat lähes päivittäin.

Saman tietää myös Putous-tähti Kiti Kokkonen, 43, joka on vain 150 senttimetriä pitkä. Tai oikeastaan enää 148,5-senttimetriä: Kokkonen kertoo lyhentyneensä viime vuosien aikana.

– Olin joskus 150-senttimetriä pitkä, mutta olen jotenkin tullut siitä alaspäin – tai lyhentynyt. En tiedä, jatkuuko tämä vielä, Kokkonen nauraa.

Kokkosen pituus on aina ollut huumorin väännön kohteena, ja esimerkiksi viime lauantain Putous-jaksossa Kokkonen nähtiin 191-senttimetriä pitkän Roope Salmisen kahvikupin alustana sekä jääkaappiin ahtautuneena.

Lue myös: Kuka Suomi-julkkis on kanssasi samanpituinen? Katso yli 150 nimen listasta

Arkielämässään Kokkonen kuulee paljon vitsejä tai kommentteja siitä, kuinka näppärää on käyttää häntä käsinojana tai kuinka hänen lyhyytensä jaksaa yllättää joka kerta. Yleensä vitsailu ei haittaa, mutta välillä lyhyyden jatkuva alleviivaaminen ärsyttää.

”Lyhyyteni on asia, mistä muut helposti vitsailevat.”

– Itse en usein tee lyhyydestäni numeroa, mutta se on asia, josta muut helposti vitsailevat. Yleensä muiden vitsailu menee vain ohi, kun olen niin tottunut siihen. Välillä on tosin sellaisia hetkiä, että ihmetyttää, miksi keskitymme ihmisissä niin paljon tällaisiin asioihin. Eli välillä vähän ärsyttää, Kokkonen sanoo.

Lyhyelle sattuu ja tapahtuu

Lyhyeeseen varteen voi liittyä kuitenkin monta erikoista ja hauskaakin sattumusta. Niitä Kokkosella todella riittää.

– Kun olin nuori, yksi poika jätti minut sen vuoksi, että olin niin lyhyt. Hän ihan sanoi, että tämä ei nyt toimi, koska hän on niin pitkä ja minä niin lyhyt, Kokkonen nauraa.

”Minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke.”

– Olen kyllä useita kertoja myös hävennyt pituuttani. Kun esimerkiksi olen ollut haastateltavana, minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke. Siitä tulee vain jotenkin typerä olo.

Onneksi useimmat kokemukset lyhyydestä ovat lopulta positiivisia.

– Näin lyhyenä mahtuu hyvin kaikkiin pieniin tiloihin, ja hyvin harvoin tarvitsee pelätä sitä, että löisi päänsä johonkin. Lisäksi caprihousut ovat pitkät housut ja voi ostaa lastenvaatteita, jotka ovat usein tosi kivoja, Kokkonen sanoo.

”Minulta ei kysytty lippua, koska olin saman pituinen kuin tarhalapset.”

– Metrossa olen pari kertaa unohtanut ostaa lipun. Kaksi kertaa on käynyt niin, että kun lipuntarkistajat ovat tulleet, on kohdalle osunut tarharyhmä ja olen ajautunut jotenkin sen keskelle. Minulta ei kysytty lippua, koska olin melkein samanpituinen kuin tarhalapset, eli olen varmaan jotenkin näyttänyt olevan osa tarharyhmää ja välttynyt niin tarkastusmaksulta.

Vielä muutama vuosi sitten bussisakin Kokkoselta saatettiin kysyä, tuleeko aikuisten vai lasten lippu. Vähän hävettää, mutta enemmän naurattaa.

Sari Salomaan paras kuntouttaja on vuokraheppa Tomppa. Kuva: Katja Lösönen
Sari Salomaan paras kuntouttaja on vuokraheppa Tomppa. Kuva: Katja Lösönen

Suomalaisilla on kivun vuoksi eniten sairauspoissaoloja koko Euroopassa. Nelikymppisen Sari Salomaan työkyvyn vei 20 vuotta kestänyt jalkakipu.

Nyt kävi pahasti, Sari Salomaa tajusi liukastuessaan jäisellä tiellä. Kaatuessa jalasta kuului pamahdus, ja kun Sari koetti nousta ylös, hän huomasi, että jalkaterä sojotti väärään suuntaan.

Oli maaliskuu vuonna 1998. Sari oli 22-vuotias yo-merkonomiopiskelija, kihloissa...