Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki ja hänen avopuolisonsa Niina Kelo edustivat gaalassa viiden kuukauden ikäisen Jimi-poikansa kanssa. ”Poika tuo arkeen väriä ja säpinää. Olemme käyneet äiti-vauvajumpassa, vauvauinnissa ja kerhoissa. Tylsää ei ole ollut”, Niina jutteli. Kuva: Jonna Öhrnberg.
Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki ja hänen avopuolisonsa Niina Kelo edustivat gaalassa viiden kuukauden ikäisen Jimi-poikansa kanssa. ”Poika tuo arkeen väriä ja säpinää. Olemme käyneet äiti-vauvajumpassa, vauvauinnissa ja kerhoissa. Tylsää ei ole ollut”, Niina jutteli. Kuva: Jonna Öhrnberg.

Keihässankari Tero Pitkämäen ja hänen avovaimonsa Niina Kelon esikoispoika, 5 kk, on perinyt urheilulliset geenit.

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki ja hänen avovaimonsa, seitsenottelijana tunnettu Niina Kelo saivat esikoispoikansa kesäkuussa. Pienokainen nimettiin Jimi Viljamiksi.

Koko perhe saapui yhdessä Suomen urheiluliiton Yleisurheilugaalaan, jota juhlittiin viikonloppuna Tallinkin Baltic Queen -aluksella.

EM-pronssia elokuussa Zürichissä saalistanut Tero vitsailee, että poika on perinyt isänsä heittokäden.

– Tutti on lentänyt jo kolme ja puoli metriä, hän naureskelee.

Teron mukaan lapsen tulo on tehnyt arjesta säännöllisempää.

– Asioita pitää ajatella nyt vauvan ehdoilla. Perheenlisäys on pelkästään positiivinen asia. Päivästä löytyy kyllä tilaa myös huippu-urheilulle, hän kertoo.

Seuraavaksi pariskunta vetää ykköset ylleen joulukuussa, sillä Tero sai kutsun presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle.

– Tämä on neljäs kertamme Linnassa. On aina suuri kunnia, kun kutsu tulee. Keihäs on tänä vuonna hyvin edustettuna, kun Ruuskasen Anttikin saapuu juhlimaan.

Niina sanoo puvun kanssa tulleen kiire, mutta asia on nyt hoidossa.

– Tilanne tuli nopeasti, mutta sain hyvän tekijän asulleni. Juhlapukuni teetetään Seinäjoella, mutta enempää en halua ennakkoon paljastaa.

Gaalaristeilyn juhlituin sankari oli Vuoden yleisurheilijana palkittu keihäsvelmu Antti Ruuskanen, joka nappasi EM-kisoissa kultaa uudella ennätyksellään.

Lue myös:


Tero Pitkämäki on poikavauvan isä


Tero Pitkämäen puoliso Niina Kelo viimeisillään raskaana: ”Toivottavasti Tero ehtii synnytykseen”

Marja Hintikka nähdään syksyllä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. – Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä, Marja kertoo.

Juontaja Marja Hintikka palaa syksyllä televisioon, kun hänet nähdään kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Marjan ja juontaja-puoliso Ile Uusivuoren kolmesta lapsista nuorin aloittaa samalla päivähoidon.

– Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä. Teen päätökset perhe edellä. Ajattelen tasapainoa, jossa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointi on vaakakupissa.

– Olen pyrkinyt välttämään nykyään ääripäitä. Maailma ei katoa ympäriltä, mutta lasten lapsuus ei saa kadota työkiireisiin, Marja kertoi ohjelman lehdistöpäivässä.

Marja palaa äitiyslomalta käytännössä alkuun treenisalille, sillä ohjelmaa varten tanssia harjoitellaan 4–5 tuntia päivässä. Nuorin lapsi on alkuun suunnilleen saman ajan päivähoidossa.

” Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.”

– Käyt päivätansseissa, Marjan valmentaja Matti Puro vitsaili.

Marjan kaikki lapset ovat olleet huonoja nukkujia, joten juontajaa jännittää päivittäisen fyysisen treenin yhdistämisen vähäisiin yöuniin.

– Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.

Perheen 5-, 3- ja 1,5 -vuotiaat lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla. Marja laskeskelee, että hän on viiiden vuoden aikana nukkunut koko yön katkeamatonta unta parikymmentä kertaa.

– Käytännössä meillä on ollut  koko ajan vauva. Kun keskimmäinen alkoi nukkua kaksivuotiaana täydet yöunet, kuopus synty. Ihmeesti sitä vain jaksaa, mutta fantasiani on, että saisin nukkua kaksi yötä kahdeksan tuntia putkeen.

Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Marita Taavitsainen on yksi syksyllä alkavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kymmenestä kilpailijasta.

Marita Taavitsainen on mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Kilpailu tulee laulajan mukaan hyvään saumaan, sillä Marita toipuu avioerosta. Laulajan entinen puoliso Tomi Natri muutti kesällä pois parin yhteisestä asunnosta Lapualle.

– Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin. Kun kotona vaihdan villasukkameininkiin, niin tuntuu, että jaksanko edes näitä perunoita keittää. Yöt itken kotona.

– Olen vähän on-off -tilassa. Odotan syksyä ja että saadaan uusi rytmi elämään, kun kuopuskin aloitti koulussa. Täytyy vain luovia ja löytää oma tapa elää tätä lasten kanssa tätä arkea. Ja eikö ne sano, että kuntoilu auttaa myös henkiseen vireyteen? Marita totesi ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Marita ja Tomi erosivat lopullisesti talvella, mutta he ovat hoitaneet taloon ja kahteen kouluikäiseen tyttäreen liittyviä asioita vielä saman katon alla.

”Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin.”

Ex-miehen muutto entisille kotikonnuille Pohjanmaalle oli Maritalle pieni yllätys.

– Tyttöjen osalta se tulee olemaan aika iso haaste. On hän aina siitä puhunut, että haluaa sinne muuttaa. Ehkä se on hänelle unelmien täyttymys.

Marita uskoo, että asiat järjestyvät.

– Luotan tukiverkkooni. Äitini on suureksi avuksi tässäkin, että pääsen keikoille ja sunnuntain suoriin lähetyksiin. Padit ja puhelimet on keksitty, niin voin hätätapauksessa ottaa tytöt mukaan harjoituksiin.

Ex-parin Nurmijärvellä sijaitseva talo on yhä myynnissä. Marita asuu siinä tyttöjen kanssa niin kauan, kunnes se on myyty.

– Onneksi on kesä. Nurmikon leikkauksen sain juuri ulkoistettua yhdelle kaverille. Ja on siinä niitä naapurin ukkoja, joiden tukat olen leikannut monta vuotta, niin minulla on siellä palveluksia varastossa.