Niina Kelo on koko raskausaikansa pystynyt liikkumaan säännöllisesti. "Olen käynyt lähinnä salilla. Synnytyksen jälkeisen liikunnan aloitan heti, kun pystyn",  hän kertoi. Kuva: <span class="photographer">Jonna Öhrnberg</span>
Niina Kelo on koko raskausaikansa pystynyt liikkumaan säännöllisesti. "Olen käynyt lähinnä salilla. Synnytyksen jälkeisen liikunnan aloitan heti, kun pystyn", hän kertoi. Kuva: Jonna Öhrnberg

Tero ja Niina juttelevat vauvalle, jotta ääni tulee tutuksi.

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki, 31, ja hänen avovaimonsa, seitsenottelijana tunnettu Niina Kelo, 34, saavat esikoisensa pian. Lapsen laskettu aika on kesäkuun alussa.

– Olen voinut liiankin hyvin koko raskausajan, mutta nyt ihan loppumetreillä iski flunssa, joka kipeytti toisen kylkiluuni, Niina kertoi maanantaina Nestlé Healthy Kids -ohjelman lehdistötilaisuudessa Helsingin Olympiastadionilla.

Suomen Urheiluliitto ja Nestlé Finland käynnistävät syksyllä ohjelman, jonka tavoitteena on saada lisää liikettä koululaisten iltapäiviin ja parempaa ravintoa lautasille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Juttelemme Teron kanssa vauvalle"

Suurin osa tarvikkeista on kuulemma tulokkaalle jo hankittu. Lapsen sukupuolen ja nimen pariskunta haluaa pitää toistaiseksi omana tietonaan. Tero on osallistunut odotukseen täydellä sydämellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Vauva on aktiivinen ja monottaa välillä kunnolla. Juttelemme masulleni paljon, niin tulee sitten ääni tutuksi. Toivottavasti Tero pääsee mukaan synnytykseen, Niina naurahti viitaten miehensä kisa-aikatauluihin.

Niina on valmistumassa Helsingin yliopistosta lastentarhanopettajaksi ja aloittaa syksyllä päiväkodin päällikkönä Seinäjoella Jump Duudsonien teemapuiston yhteyteen avattavassa liikuntapäiväkodissa.

– Terolla ei urheilijana ole varsinaista työaikaa, joten hän ehtii onneksi olla kotona vauvan kanssa, kun minua tarvitaan töissä. Työskentelen sen, mitä vauvanhoidolta ehdin, Niina tuumi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla