Niina Kelo on koko raskausaikansa pystynyt liikkumaan säännöllisesti. "Olen käynyt lähinnä salilla. Synnytyksen jälkeisen liikunnan aloitan heti, kun pystyn",  hän kertoi. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niina Kelo on koko raskausaikansa pystynyt liikkumaan säännöllisesti. "Olen käynyt lähinnä salilla. Synnytyksen jälkeisen liikunnan aloitan heti, kun pystyn", hän kertoi. Kuva: Jonna Öhrnberg

Tero ja Niina juttelevat vauvalle, jotta ääni tulee tutuksi.

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki, 31, ja hänen avovaimonsa, seitsenottelijana tunnettu Niina Kelo, 34, saavat esikoisensa pian. Lapsen laskettu aika on kesäkuun alussa.

– Olen voinut liiankin hyvin koko raskausajan, mutta nyt ihan loppumetreillä iski flunssa, joka kipeytti toisen kylkiluuni, Niina kertoi maanantaina Nestlé Healthy Kids -ohjelman lehdistötilaisuudessa Helsingin Olympiastadionilla.

Suomen Urheiluliitto ja Nestlé Finland käynnistävät syksyllä ohjelman, jonka tavoitteena on saada lisää liikettä koululaisten iltapäiviin ja parempaa ravintoa lautasille.

"Juttelemme Teron kanssa vauvalle"

Suurin osa tarvikkeista on kuulemma tulokkaalle jo hankittu. Lapsen sukupuolen ja nimen pariskunta haluaa pitää toistaiseksi omana tietonaan. Tero on osallistunut odotukseen täydellä sydämellä.

– Vauva on aktiivinen ja monottaa välillä kunnolla. Juttelemme masulleni paljon, niin tulee sitten ääni tutuksi. Toivottavasti Tero pääsee mukaan synnytykseen, Niina naurahti viitaten miehensä kisa-aikatauluihin.

Niina on valmistumassa Helsingin yliopistosta lastentarhanopettajaksi ja aloittaa syksyllä päiväkodin päällikkönä Seinäjoella Jump Duudsonien teemapuiston yhteyteen avattavassa liikuntapäiväkodissa.

– Terolla ei urheilijana ole varsinaista työaikaa, joten hän ehtii onneksi olla kotona vauvan kanssa, kun minua tarvitaan töissä. Työskentelen sen, mitä vauvanhoidolta ehdin, Niina tuumi.

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!