Terhi Kokkonen kertoo tienneensä jo lähtiessään Vain elämää -kuvauksista, että hänen poistumisestaan syntyy kohu.

Kahdeksannen kauden Vain elämää -ohjelman artistit esiintyivät tänään Kalastajatorpalla. Mukana oli myös Ultra brasta ja Scandinavian Music Groupista tuttu laulaja Terhi Kokkonen, joka lähti ohjelmasta pois viidennen kuvauspäivän jälkeen.

Terhi kertoi, että valmistautuminen Vain elämää -ohjelmaan oli antoisaa.

– Olen tykännyt todella paljon muutamista kausista, joita olen katsonut. Löysin myös muilta artisteilta ohjelmaa varten nopeasti omat kappaleet. Nautin, kun sain tehdä niitä eri tuottajien kanssa. Harmitti, että pari biisiä jäi pois ohjelmasta.

”Ymmärsin sieltä lähtiessä, että jonkunlainen kohu poistumisestani syntyy.”

Terhiä ei nähdä 27.4 alkavalla kaudella enää Aki Tykin ja Sanin päivissä, eikä myöskään viimeisessä erikoisjaksossa. Terhi ei osaa sanoa, tullaanko esittämättä jääneitä kappaleita kuulemaan Vain elämää -albumeilla.

– Pidän peukkuja, että ne julkaistaan, mutta se ei ole minusta kiinni. Muut artistit esittivät ne jo leirillä puolestani.

Terhi kertoo, että syyt lähtöön liittyivät ohjelman tekotapaan.

– Koin, ettei ohjelman tekotapa sopinut minulle. Se tuli minulle yllätyksenä. En ymmärtänyt, että tekotapa on niin tositelevisiomainen. Mikään yksittäinen asia ei ollut syy, vaan kokonaisuus.

– Tein itse ratkaisun, että olisin jäänyt ohjelmaan. Tuotantoyhtiö kuitenkin päätti toisin. Ymmärsin, että jonkinlainen kohu poistumisestani syntyy, enkä ole nauttinut siitä.

Terhi painottaa, että hänen lähtönsä ei liittynyt pitkiin päiviin, joita moni ohjelmaan osallistunut artisti on kauhistellut.

– Insertistä voi kuitenkin nähdä, että mukana oli hauskojakin hetkiä ja tilanteita. Varsinkin musiikkiesitykset olivat todella hienoja. Oli mahtava esittää ja kuunnella toisten versioita.

”Olen ikään kuin päätynyt laulajaksi, en ole koskaan hakeutunut esiintyjäksi.”

Terhin elämä kuvausten jälkeen on jatkunut normaalisti. Hän tekee taiteellista lopputyötään Aalto yliopiston elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitokselle ja keikkailee kesän Scandinavian Music Groupin kanssa. Hän leikkaa parhaillaan myös tv-sarjaa.

– Toivon, että tulevaisuudessa voin tehdä töitä leffamaailmassa. Haluan kuitenkin säilyttää musiikin tekemisen siinä rinnalla. Laulaminen ei ole minulle aina helppoa, nuorempana olin ujo. Nyt aikuisempana laulaminen on ollut minulle tapa luopua kontrollista, mutta SMG ei ole minulle mikään urajuttu. Sitä tehdään rakkaudesta. Olen ikään kuin päätynyt laulajaksi, en ole koskaan hakeutunut esiintyjäksi.

Juttua muokattu 11.4.2018 klo 7.35: Täsmennetty Terhi Kokkosen sitaatteja ja opiskelupaikka sekä muutettu otsikkoa.