Isosisko Anna-Riikka Carlson ja pikkuveli Jarkko Nieminen rakastuivat kirjoihin jo pieninä.
Isosisko Anna-Riikka Carlson ja pikkuveli Jarkko Nieminen rakastuivat kirjoihin jo pieninä.

Tennispelaaja Jarkko Nieminen lopettaa uransa loppuvuodesta pelattavaan jäähyväispeliin. Nyt hän odottaa, että saa viettää aikaa läheistensä kanssa.

Tennispelaaja Jarkko Nieminen, 34, päättää 15-vuotisen peliuransa tähän vuoteen. Noin 30–40 matkustusviikkoa vuodessa ja kaikkiaan 60 nähtyä maata ovat ottaneet veronsa.

– Odotan niin paljon, että saan kääntää uuden lehden elämässäni. Se, että saan olla läheisteni kanssa, on suurimpia syitä sille, että päätin urani, Jarkko myöntää.

Sulkapallovalmentajana Kööpenhaminassa työskentelevä vaimo Anu Nieminen, 37, odottaa parin esikoista, joka syntyy vielä tänä syksynä. Perhe asettuu lähitulevaisuudessa Helsinkiin.

Myös Jarkon perhe, vanhemmat ja isosisko odottavat innolla Jarkon asettumista kotimaahan. Isosisko, kustantajana työskentelevä Anna-Riikka Carlson, 40, suhtautuu odottavaisin mielin veljensä elämänmuutokseen.

– Olen niin helpottunut, että Jarkko on saanut ylittää unelmansa. Hän on tehnyt vuosikausia sitä, mitä rakastaa, ylpeä isosisko kehuu.

Yhteiset hetket ovat sijoittuneet Jarkon kisakausien väliin. Muutoin sisarukset ovat lähinnä soitelleet toisilleen.

– On saattanut vierähtää kuukausikaupalla aikaa ilman, että olemme nähneet toisiamme, sisarukset kertovat.

– Mutta olemme soitelleet paljon. Opiskeluaikoina minulla meni puhelinlaskuihin enemmän rahaa kuin ruokaan, Anna-Riikka paljastaa.

Miten erilaisia ja samanlaisia sisarukset ovat? Mikä rakas harrastus heitä yhdistää? Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 35/2015.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.