Ryöstäjät tuuppasivat sidotun Kim Kardashianin kylpyammeeseen. Kuvat: Reuters
Ryöstäjät tuuppasivat sidotun Kim Kardashianin kylpyammeeseen. Kuvat: Reuters

Tosi-tv- ja sometähti jakoi sosiaalisessa mediassa kuvan neljän miljoonan euron sormuksestaan vain pari päivää ennen ryöstöä.

Yhdysvaltalainen tosi-tv-tähti Kim Kardashian West, 35, joutui maanantaina aamuyöstä ryöstön kohteeksi luksusasunnossa Pariisissa. Ryöstäjät saivat saaliikseen ainakin koruja ja kaksi matkapuhelinta. Arviot saaliin arvosta vaihtelevat kahdeksasta kymmeneen miljoonaan euroon.

Viisi poliisiksi pukeutunutta varasta tunkeutui Kardashianin huoneistoon. He uhkasivat tähteä aseella ja sitoivat hänet kylpyhuoneeseen. TMZ-sivuston mukaan Kardashian pelkäsi, että hänet raiskataan.

Kardashian tiedottaja kertoi uutistoimisto AP:lle, että tähti on tapahtuneen takia pahasti järkyttynyt, mutta fyysisesti kunnossa.

Kardashian oli Pariisissa, sillä hän vieraili muotiviikoilla äitinsä Kris Jennerin ja sisarensa Kendall Jennerin kanssa. Ryöstöhetkellä Kardashian oli asunnossa yksin. Tähden puoliso, räppäri Kanye West oli samaan aikaan keikalla New Yorkissa. Kuultuaan tapahtuneesta hän keskeytti esiintymisensä vedoten hätätilanteeseen perheessä.

Mediaa kerääntyi maanantaina Pariisissa ryöstöpaikan eteen.
Mediaa kerääntyi maanantaina Pariisissa ryöstöpaikan eteen.

Syynä some?

Kardashian on erityisesti tunnettu sosiaalisen median kuningattarena. Hänellä on esimerkiksi yli 80 miljoonaa Instagram-seuraajaa, ja tili on maailman kuudenneksi seuratuin Instagramissa.

Monet ovat spekuloineet, tekivätkö somepäivitykset Kardashianiasta rikollisten kohteen. Tähti on esimerkiksi esitellyt sosiaalisen median tileillään varkaiden anastamaa sormusta. Kanye West oli lahjoittanut sormuksen puolisolleen, ja sen arvo on neljä miljoonaa euroa. Tällaisen kuvan Kardashian jakoi siitä lähes 50 miljoonalle Twitter-seuraajalleen lauantaina:

Pariisin poliisi kommentoi tiedotusvälineille, että tällaiset ryöstöt ovat harvinaisia kyseisellä alueella ja että varkaat olivat kiinnostuneita nimenomaan sosiaalisessa mediassa esitellyistä arvotavaroista.

Varkaat toistelivat ”sormus, sormus”, TMZ kirjoittaa.

Samaa keskustelua on käyty jo vuosien ajan tavisten somepäivityksistä. Asiantuntijat varoittelevat Suomessakin säännöllisesti, että myös varkaat seuraavat sosiaalista mediaa. Ihana lomahehkutus voi olla varkaalle kullanarvoinen vinkki tyhjästä kodista – vaikka siellä ei miljoonien sormusta olisikaan.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.