Grammy-palkittu Lorde. Kuva: REUTERS/Lucy Nicholson
Grammy-palkittu Lorde. Kuva: REUTERS/Lucy Nicholson

Teinitähti Lorde ei kaipaa täydellistä ihoa.

Uusiseelantilainen teinitähti Lorde, 17, ihmettelee Twitterissä, miksi hänen aknearpensa on kuvakäsitelty jäljettömiin.

– Erikoista. Kahdesta tuoreesta kuvastani toinen on käsitelty niin, että ihoni näyttää täydelliseltä, toinen ei. Muistakaa, että virheet ovat okei, Lorde twiittasi kuvavertailun kera.

Lorde nähdään usein vahvassa huuli- ja kulmameikissä, mutta hän on myös sinut luonnollisuuden kanssa. Helmikuussa hän julkaisi itsestään kuvan hotellihuoneessa ja kommentoi olevansa siinä sängyssä aknevoide kasvoillaan.

Lordea parempaa nuorisoidolia on vaikea etsiä. Ennen kuvankäsittelyn ihmettelemistä hän näpäytti radiotoimittajaa, joka spekuloi hänen ja kantritähti Taylor Swiftin läheisiä välejä

– Tarkoitatko, että lesboudessa olisi jotain väärää? Lorde vastasi.

Lue myös:

Usko tai älä, tätä teinitähteä sinäkin jaksat kuunnella

Nicki Minaj suuttui kuvankäsittelystä

 

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.