Isac Elliot lähtee loppuvuodesta jäähallikeikalle. Kuva: Jonna Öhrnberg
Isac Elliot lähtee loppuvuodesta jäähallikeikalle. Kuva: Jonna Öhrnberg

Suosittu teinipoppari Isac Elliot aloitti juuri lukion toisen luokan.

Isac Elliot matkustelee työnsä takia paljon, mutta aikoo suorittaa lukion samassa kolmen vuoden tahdissa kuin kaverinsa. Hän käy osan kursseista iltalukion puolella.

Isacista syksyn ensimmäiset viikot ovat vaikeimpia, kun uudet oppilaat totuttelevat tunnettuun koulukaveriinsa.

– Huomaan, että varsinkin lukion ensimmäisen luokan aloittaneet ovat jotenkin fiiliksissä. Välillä huomaan, että minua salakuvataan koulussakin. Olen siellä kuitenkin 200 päivää vuodessa, joten kyllä he jossain vaiheessa tottuvat, että pyörin siellä.

Poppari on huomannut osan oppilaista jännittävän häntä.

– En saanut viime vuonna yhtä kurssia tehtyä, niin käyn sitä nyt ekaluokkalaisten kanssa. Istumme tunnilla pulpettirykelmässä, jossa kukaan ei uskalla sanoa minulle mitään. Jos kysyn jotain, niin kaikki taas vastaavat heti. Mutta kyllä se siitä.

Ruotsissa ja Norjassa ihmiset tulevat pyytämään reippaasti yhteiskuviin. Se tuntuu artistista paremmalta.

Joskus väsyneenä Isacia ärsyttää ainoastaan salakuvaaminen.

– Tässä on selvä kulttuuriero. Suomalaiset haluavat antaa omaa tilaa, mutta sitten näen, kun kuvataan salaa. Ruotsissa ja Norjassa ihmiset tulevat pyytämään reippaasti yhteiskuviin. Se tuntuu artistista paremmalta.

voi voi

Teinipoppari Isac Elliotin kouluarki: ”Salakuvaamista en väsyneenä jaksaisi”

Harmi että kaveri on lähtenyt arvostelmaan nuoria tyyliin Norjassa ja Ruotissa on kaikki paremmmin ja reilumpaa ..tuo on ulkoaopittu linja en tiedä miten hän on muissa pohjoismaissa kouluja käynyt mutta tuskin poikkeaisivat Suomesta paljon..paitsi Pisan tuloksissa:) koulu nyt on varmana eriasia kuin esiintymistilanne kaikenlaista nuorta löytyy joka maasta !Tuntui niin reilultanuorelta kaverilta ettei hän lähde lähden tähän narisevaan kirjavaan joukkoon mutta noin kävi harmistus siintä..
Lue kommentti

Maria Veitolaa on aina ärsyttänyt naiseuden vaatimus.

Toimittaja Maria Veitola, 44, kertoo uusimmassa Me Naiset -lehdessä työpaikalla kokemastaan seksuaalisesta ahdistelusta. Hän puhuu haastattelussa myös siitä, että naisen vartalossa eläminen ei ole ollut aina helppoa.

Teininä Maria pukeutui hippimekkoihin ja kaapuihin, parikymppisenä hän alkoi käyttää suuria huppareita ja jättimäisiä hiphop-farkkuja, jotka peittivät kehittyvän vartalon muodot.

”Minua on aina ärsyttänyt naisellisuuden vaatimus.”

– Sain olla rauhassa ainakin kopeloinnilta. Minua on aina ärsyttänyt naisellisuuden vaatimus. Ikään kuin olisin olemassa muiden katseita ja toiveita varten, hän kertoo ja painottaa, että on monia eri tapoja olla nainen.

Maria kertoo ajatelleensa, että jos hän ei pukeudu naisellisesti, hän ei ainakaan ole se, joka saa työpaikan seksikkyyden takia, vaan ainoastaan ammatillisten kykyjensä ansiosta. Osaa miehistä Marian olemus ärsytti ja kummastutti niin paljon, että tv-töissä häneltä saatettiin tivata, miksi hän pukeutuu niin rumasti.

– Eikä kukaan voi arvata, miten paljon raivoa miehissä on herättänyt lyhyt tukkani, Maria kertoo.

Milloin Maria on työelämässä kohdannut räikeintä sukupuolista syrjintää? Miksi johtajina on edelleen vähemmän naisia kuin miehiä? Miksi Maria on sosiaalisessa mediassa niin avoin? Miten hän huolehtii itsestään? Lue lisää Me Naisten numerosta 47/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Piritta Hagman kertoo tekevänsä töitä välillä jopa kuusi päivää viikossa.

Fysioterapeuttina työskentelevä entinen missi Piritta Hagman, 38, pääsi pitkästä aikaa juontohommiin. Hän emännöi yhdessä koomikko Sami Hedbergin kanssa World Vision: Sami Hedberg ja ystävät -hyväntekeväisyysshow’ta, joka esitetään Nelosella 8. joulukuuta.

– Aika vähän olen tehnyt juontokeikkoja viime aikoina, lähinnä hyvinvointitapahtumissa, joissa voin yhdistää kaksi osaamisaluettani, hän kuvailee.

– Nyt tosin tuntuu siltä, että voisin alkaa juontaa taas enemmän. Tein vähän aikaa sitten myös näytöksen pitkästä aikaa. Alkuun piti vähän muistella, mutta kyllä se sitten tuli selkäytimestä.

”Olen vuosi vuodelta lisännyt töitä.”

Hagmanien kolmelapsinen perhe on muuttanut vuosien varrella Niklas Hagmanin jääkiekkouran perässä ympäri Yhdysvaltoja ja Suomeakin, ja Piritta on keskittynyt pääasiassa perheen pyörittämiseen kotiäitinä. Nyt kun lapset ovat kasvaneet ja perhe asettunut Helsinkiin, on tullut Pirittan vuoro keskittyä uraan.

– Kuopukseni Eliana on nyt 5-vuotias. Olen vuosi vuodelta lisännyt töitä, ja nyt saatan tehdä töitä kuusikin päivää viikossa, hän kertoo.

Lisäksi Pirittalla on kesken myös ravintoneuvojan opinnot, jotka hän aloitti ymmärtääkseen ihmisen hyvinvointia kokonaisvaltaisemmin.

– Niitä on vielä kolmas vuosi jäljellä. Olin niin pitkään lasten kanssa kotona, että olen nyt yrittänyt ottaa kiinni kaikessa, missä pystyn, aiemmin muun muassa doulaksi ja synnytysvalmentajaksi kouluttautunut nainen nauraa.