Heikki Kuula, Pyhimys, Voli ja Ilari Sahamies muodostavat suositun Teflon Brothers -yhtyeen. Kuva: Jonna Öhrnberg
Heikki Kuula, Pyhimys, Voli ja Ilari Sahamies muodostavat suositun Teflon Brothers -yhtyeen. Kuva: Jonna Öhrnberg

Räppäri ja tuottaja Mikko Kuoppala on saanut kuulla kuittailua kaupallisesti menestyneistä työprojekteistaan.

Teflon Brothers -yhtyeen Mikko Kuoppala eli Pyhimys on ollut tekemässä yhtä viime vuoden kuunnelluimmista biiseistä.

Teflon Brothersin Pämppää myi tuplaplatinaa ja keräsi Spotifyssä yli 7,5 miljoonaa striimausta. Kappaleen musiikkivideo on katsottuu YouTubessa yli viisi miljoonaa kertaa.

Pyhimus on myös ollut sanoittamassa esimerkiksi Kasmirin Vadelmavenettä. Ehtiväinen räppäri tekee myös soolouraa, ja hänellä on Teflon Brothersia kokeellisempi Ruger Hauer -yhtye, jossa ovat mukana Paperi T ja Tommishock.

– Erilaiset kanavat tuntuvat minulle luonnollisilta. Jotkut haluavat profiloitua selkeämmin, mutta minulla on hyviä ja huonoja päiviä. Joskus teen biisejä pohdiskeluun, joskus hauskanpitokulmalla. Eivät ne ole ristiriidassa keskenään, Kuoppala mietti eilen Radiogaalassa.

”Ei Teflarit on niin hyvä bisnes, että sitä kannattaisi tehdä rahan takia.”

Mies myöntää kuitenkin saavansa kritiikkiä siitä, että tekee myös kaupallista musiikkia.

– Kritiikki ei haittaa, mutta se ärsyttää. Ei Teflarit on niin hyvä bisnes, että sitä kannattaisi tehdä rahan takia. Se on sen verran rankkaa, teemme sata keikkaa vuodessa.

 

HIFK laittaa tänää Pelikaanii turbiiniin 🐣🔫

Kuva, jonka Teflon Brothers Official (@teflonbrothers) julkaisi

Kiirastorstaina ilmestyvä uusi Ruger Hauer -albumi esittelee hieman aiempaa pehmeämpää äänimaailmaa.

– Viimeksi menimme inhorealismin, kulmikkuuden ja etäännyttämisen ääripäähän. Ei tämäkään silti helppoa tai poppia ole, Kuoppala kuvailee.

 

Pyhimyksen, Paperi T:n ja Tommishockin muodostama Ruger Hauerin uusi albumi Mature julkaistaan 24.3. Arvostettu räppitrio on julkaissut aikaisemmin Monsp Recordsin alla kolme kriitikoiden kehumaa albumia Se syvenee syksyllä (2010), Erectus (2012) ja Ukraina (2013). Mature on ensimmäinen Johanna Kustannuksen kautta julkaistava Ruger albumi. Uusinta pitkäsoittoa on työstetty vuodesta 2014 lähtien työnimellä Regina Hauer, sillä Ruger Hauerin neljännen pitkäsoiton taustalta löytyy Regina-yhtyeen Mikko Pykäri sekä soolourallaan nykyisin aktiivisesti toimiva Iisa. Mikko Pykäri on tuottanut ja säveltänyt levyn, ja Iisan vokaaliosuuksia kuullaan lähes kaikissa kappaleissa. ”Idea yhteislevystä syntyi kun Tommi oli Shine 2009 bändin Euroopan kiertueella miksaajana. Aluksi heittona lähtenyt vitsi `Regina Hauer - Oi kuinka turhia toiveita´ (viittaus Reginan toisen albumin nimeen ´Oi kuinka suuria voimia´) jäi elämään myös Ruger Hauerin keikkapakussa. Pikkuhiljaa vitsi alkoi muuttua toteutuskelpoiseksi ideaksi jonka toteutus alkoi keväällä 2014. Oi kuinka turhia toiveita -viittaus päätyi levyn ensimmäiseksi lauseeksi”, kertoo Pyhimys. "Regina sulautuu nyt Ruger Haueriin. Kaksi eri maailmaa ja useita äärimmäisiä vastapareja kohtaavat sillä toisensa - väkivalta ja herkkyys, syvällisyys ja kepeys, likaisuus ja puhtaus. Kokonaisuus yhdistää kummankin yhtyeen parhaat puolet", jatkaa Mikko Pykäri. Mature on tribuutti kasvukivuille muotoilee Paperi T: ”Mature on yritys kohdata ja hyväksyä ihmisen rajallisuus. Se on Ruger Hauerin kypsin albumi, mutta niinkuin usein elämässäkin, iän ja vastuun kasvaessa henkinen kakaramme alkaa samanaikaisesti oireilla. Lopputulos on tribuutti kasvukivuille. Ikä on vain saatanan korkea numero, mature, salute." Albumin ennakkomyynti alkaa tänään Levykauppa Äxän ja Katin Tavaran sivuilla. Mature: 1. Typerykset jotka polttavat pilveä avoautoissa 2. Sekasin 3. Kuljettaa 4. Krebatorio 5. Charlie Mansonin häät 6. Amazing 7. Fritsuja 8. Täydenkuun äpärä 9. Aika jätä älä 10. Auf Wiedersehen Ruger Hauerin levynjulkaisukeikka on Tavastialla 1.4. ja liput tulevat myyntiin 1.2. http://www.tiketti.fi/tapahtuma/37507 #rugerhauer #regina #mature

Kuva, jonka rugerhauer (@rugerhauer) julkaisi

 

Antakaa töitä

Teflon Brothers -yhtyeen Pyhimys: ”Kritiikki ärsyttää”

Kirjoitusvirheet ärsyttää. Artistin nimi ei ole Pyhimus ja toimittaja ei ole huomannut kissan kokoisita pinkeistä kijraimista huolimatta miten livahti sekaan tälläinen; ”Ei Teflarit on niin hyvä bisnes, että sitä kannattaisi tehdä rahan takia.”. Vähän lisä-ärsytystä tuottaa vielä se että upotettua musiikkivideota ei saa katsoa ulkomailta.
Lue kommentti

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.