Me Naiset
|
Mia Malmi
Teemu Selänne ja hänen kaksosveljensä Paavo Selänne, joka työskentelee opettajana. Kuvat: Otava/Jari Tolvanen ja Jonan Öhrnberg
Teemu Selänne ja hänen kaksosveljensä Paavo Selänne, joka työskentelee opettajana. Kuvat: Otava/Jari Tolvanen ja Jonan Öhrnberg

Jääkiekkolegenda Teemu Selänne kiistää järkyttyneensä Teemu-elämäkerran paljastuksista ja myöntää olevansa dominoiva persoona.

Tänään julkaistu elämäkerta jääkiekkoilija Teemu Selänteestä, 44, paljastaa rakastetusta ja palvotusta kiekkotähdestä julkisuuteen aivan uusia puolia. Teemu-kirjaan on haastateltu Teemun läheisiä perheenjäseniä, ystäviä ja pelikavereita. Heidän mukaansa kultapojan ulkokuoren alla on myös piinkova diktaattori, jonka mukaan kaikkien on elettävä.

Teemun kaksosveli Paavo Selänne muun muassa kuvailee veljeään despootiksi (itsevaltias).

– Kirja on mun näköinen ja rehellinen. Annoin läheisteni kertoa mielipiteensä minusta ja arvostan heidän mielipidettään. Totta kai yllätyinkin, mutta Paavo jos joku saa kutsua minua despootiksi. En kyllä edes tiennyt mikä despootti on, joten katsoin sanakirjasta, Teemu nauroi kirjan julkistustilaisuudessa torstaina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hän kiistää järkyttyneensä läheistensä kuvauksista, mutta myönsi olevansa dominoiva persoona, joka usein tekee päätökset kaveripiirissä. Hän painotti kuitenkin kunnioittavansa muidenkin mielipiteitä. Samaan hengenvetoon Teemu myönsi tulleensa vuosien varrella itsekkäämmäksi, mitä ominaisuutta huippu-urheilijalta toki vaaditaankin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Mulla on paljon kavereita, eikä kaikille ikävä kyllä riitä aikaa. Sitä haluaa viettää harvat ja valitut hetket niiden kanssa, joiden kanssa oikeesti on tosi mageeta. Kun olen kesäisin vain 7 viikkoa Suomessa, ei kaikille mitenkään jää aikaa ja jotkin valintani ovat voineet satuttaa muita, hän muotoili.

Teemua ihmetytti kirjassa erityisesti väite, ettei hänellä olisi aikaa omille vanhemmilleen tai että nämä jäisivät vähälle huomiolle. Vanhemmat nimittäin vierailevat Teemun mukaan joka vuosi monta kuukautta hänen kotonaan Anaheimissa.

– Se väite on kyllä siinä mielessä ihan hanurista, hän puuskahti.

"Minusta ei saa kohukirjaa"

Selänne myönsi lehdistötilaisuudessa, että joitakin kohtia kirjassa on pehmennetty, sillä hän ei halunnut kirjasta ”kohukirjaa”, joskaan sellaista ei hänestä kuulemma saisikaan. Hän muistuttaa, että kirjassa on myös paljon rakkautta, jota hän osoittaa vanhempiaan, vaimoaan Sirpaa, lapsiaan, ystäviään ja lempiharrastuslajejaan tennistä ja golfia kohtaan.

– Hirveä tuuri on käynyt, että olen löytänyt Sirpan elämääni. Hänen panoksensa on ollut täysin korvaamatonta. Hän on tehnyt kodistamme sellaisen, että siellä on hyvä olla ja sinne on hyvä tulla. Nyt meillä on perheenä enemmän yhteistä aikaa, peliuransa keväällä lopettanut Teemu iloitsee.

Loppujen lopuksi omasta itsestä ja elämästä kirjan sivuilta lukeminen oli Teemulle kuulemma ”valaiseva ja jopa terapeuttinen” kokemus.

– Eihän sitä koskaan tiedä, mitä läheiset susta oikeesti miettivät, joten oli hienoa, että he sanoivat sen kirjassa. He myös palauttivat mieleen jo itse unohtamiani asioita, hän kuittaa.

Lue myös:

Näin Teemu Selänteen läheiset ovat päässeet nauttimaan kiekkotähden rahoista

Liisa-äiti: "Teemu on sovinistinen ja mustasukkainen"

Näin paljon Teemu Selänne tienasi NHL-urallaan

Sirpa Selänne: "Mustasukkaisuus nosti päätään tänä kesänä"

Paavo Selänne kaksosveljestään: "Teemu on diktaattori, jonka pillin mukaan kaikkien on tanssittava"

 

Lisää Teemusta ja Sirpasta:

Teemu ja Sirpa Selänne: "Suhteemme salaisuus on huumori ja hyvä seksi"

Näin maitopoika Teemu Selänne on muuttunut 20 vuodessa

Sirpa Selänne juhli lätkävaimojen kanssa

30 asiaa, joita et tiennyt Teemu Selänteestä

Videot:

Tällainen on Selänteiden koti - katso video

Mikä Teemun käytöksessä ärsyttää Sirpaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla