Teemu Selänne ja hänen kaksosveljensä Paavo Selänne, joka työskentelee opettajana. Kuvat: Otava/Jari Tolvanen ja Jonan Öhrnberg
Teemu Selänne ja hänen kaksosveljensä Paavo Selänne, joka työskentelee opettajana. Kuvat: Otava/Jari Tolvanen ja Jonan Öhrnberg

Jääkiekkolegenda Teemu Selänne kiistää järkyttyneensä Teemu-elämäkerran paljastuksista ja myöntää olevansa dominoiva persoona.

Tänään julkaistu elämäkerta jääkiekkoilija Teemu Selänteestä, 44, paljastaa rakastetusta ja palvotusta kiekkotähdestä julkisuuteen aivan uusia puolia. Teemu-kirjaan on haastateltu Teemun läheisiä perheenjäseniä, ystäviä ja pelikavereita. Heidän mukaansa kultapojan ulkokuoren alla on myös piinkova diktaattori, jonka mukaan kaikkien on elettävä.

Teemun kaksosveli Paavo Selänne muun muassa kuvailee veljeään despootiksi (itsevaltias).

– Kirja on mun näköinen ja rehellinen. Annoin läheisteni kertoa mielipiteensä minusta ja arvostan heidän mielipidettään. Totta kai yllätyinkin, mutta Paavo jos joku saa kutsua minua despootiksi. En kyllä edes tiennyt mikä despootti on, joten katsoin sanakirjasta, Teemu nauroi kirjan julkistustilaisuudessa torstaina.

Hän kiistää järkyttyneensä läheistensä kuvauksista, mutta myönsi olevansa dominoiva persoona, joka usein tekee päätökset kaveripiirissä. Hän painotti kuitenkin kunnioittavansa muidenkin mielipiteitä. Samaan hengenvetoon Teemu myönsi tulleensa vuosien varrella itsekkäämmäksi, mitä ominaisuutta huippu-urheilijalta toki vaaditaankin.

– Mulla on paljon kavereita, eikä kaikille ikävä kyllä riitä aikaa. Sitä haluaa viettää harvat ja valitut hetket niiden kanssa, joiden kanssa oikeesti on tosi mageeta. Kun olen kesäisin vain 7 viikkoa Suomessa, ei kaikille mitenkään jää aikaa ja jotkin valintani ovat voineet satuttaa muita, hän muotoili.

Teemua ihmetytti kirjassa erityisesti väite, ettei hänellä olisi aikaa omille vanhemmilleen tai että nämä jäisivät vähälle huomiolle. Vanhemmat nimittäin vierailevat Teemun mukaan joka vuosi monta kuukautta hänen kotonaan Anaheimissa.

– Se väite on kyllä siinä mielessä ihan hanurista, hän puuskahti.

"Minusta ei saa kohukirjaa"

Selänne myönsi lehdistötilaisuudessa, että joitakin kohtia kirjassa on pehmennetty, sillä hän ei halunnut kirjasta ”kohukirjaa”, joskaan sellaista ei hänestä kuulemma saisikaan. Hän muistuttaa, että kirjassa on myös paljon rakkautta, jota hän osoittaa vanhempiaan, vaimoaan Sirpaa, lapsiaan, ystäviään ja lempiharrastuslajejaan tennistä ja golfia kohtaan.

– Hirveä tuuri on käynyt, että olen löytänyt Sirpan elämääni. Hänen panoksensa on ollut täysin korvaamatonta. Hän on tehnyt kodistamme sellaisen, että siellä on hyvä olla ja sinne on hyvä tulla. Nyt meillä on perheenä enemmän yhteistä aikaa, peliuransa keväällä lopettanut Teemu iloitsee.

Loppujen lopuksi omasta itsestä ja elämästä kirjan sivuilta lukeminen oli Teemulle kuulemma ”valaiseva ja jopa terapeuttinen” kokemus.

– Eihän sitä koskaan tiedä, mitä läheiset susta oikeesti miettivät, joten oli hienoa, että he sanoivat sen kirjassa. He myös palauttivat mieleen jo itse unohtamiani asioita, hän kuittaa.

Lue myös:

Näin Teemu Selänteen läheiset ovat päässeet nauttimaan kiekkotähden rahoista

Liisa-äiti: "Teemu on sovinistinen ja mustasukkainen"

Näin paljon Teemu Selänne tienasi NHL-urallaan

Sirpa Selänne: "Mustasukkaisuus nosti päätään tänä kesänä"

Paavo Selänne kaksosveljestään: "Teemu on diktaattori, jonka pillin mukaan kaikkien on tanssittava"

 

Lisää Teemusta ja Sirpasta:

Teemu ja Sirpa Selänne: "Suhteemme salaisuus on huumori ja hyvä seksi"

Näin maitopoika Teemu Selänne on muuttunut 20 vuodessa

Sirpa Selänne juhli lätkävaimojen kanssa

30 asiaa, joita et tiennyt Teemu Selänteestä

Videot:

Tällainen on Selänteiden koti - katso video

Mikä Teemun käytöksessä ärsyttää Sirpaa?

Nanna Karalahti ei vielä keväällä uskonut, että hän ja Jere pystyvät jatkamaan avioliittoaan. Hän kertoo ajatuksistaan Radio Aallon haastattelussa.

Nanna Karalahti kertoo Radio Aallon haastattelussa hänen ja ex-jääkiekkoilija Jere Karalahden, aviokriisin taustoista. Pari erosi keväällä, mutta palasi yhteen loppukesästä. Nanna näkee omassa toiminnassaan asioita, jotka vaikuttivat eroon.

”Olen aina ollut tosi vaativa.”

– Mä vaadin tosi paljon. Halusin Jeren kehittyvän reippaammin siitä vanhasta Jerestä tähän uuteen Jereen, joka on itsetutkiskelevampi. Olen aina ollut tosi vaativa parisuhteissa tietyllä tavalla, Nanna kertoo.

Blogissaan Nanna kertoi aikaisemmin, että aviokriisiin vaikutti myös rankka vauva-arki ja sekä hänen että Jeren vahvat egot. Nyt Nanna sanoo, ettei olisi uskonut, että parilla olisi tulevaisuutta muuten kuin Jax-pojan vanhempina.

– En olisi uskonut, että me palataan yhteen – en missään nimessä. Kyllä ero oli tietyllä tavalla lopullinen päätös, Nanna sanoo radiohaastattelussa.

Toisin kuitenkin kävi. Asiat alkoivat muuttua siinä vaiheessa, kun Nanna luovutti.

”Paras keino on luopua niistä listoista, miten asioiden pitäisi mennä.”

– Puhun armollisesta itsekurista eli luovuttamisesta. Jos joku asia ei toimi, paras keino on riisua kaikki ne huolet ja murheet. Luopua niistä listoista, miten asioiden pitäisi mennä. Kun murrat koko paletin, on paljon helpompi lähteä rakentamaan tyhjältä pöydältä. Luovuttaminen oli parasta, mitä meille kävi, Nanna miettii.

Aikaisemmin Nanna kertoi blogissaan myös, että he antavat Jeren kanssa toistensa olla nyt sellaisia kuin ovat.

– Onneksi olemme nyt toistemme puolella täysin alasti. Ihana olla oma itseni ja samalla antaa toisen olla. Kaikilla on hyvä olla, ja se heijastuu siihen kaikkein tärkeimpään eli meidän poikaan.

Me Naiset ja Radio Aalto kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

 

Suvi ja Tyler Riggs ovat pian kahden lapsen vanhempia. 

Huippumalli Suvi Riggs (o.s. Koponen), 29, saa lapsen näyttelijä-mallipuolisonsa Tyler Riggsin, 31, kanssa. Hän kertoi perheenlisäyksestä Instagram-sivuillaan julkaisemalla kuvia neuvolasta.

 

👣♥️

Henkilön suviriggs (@suviriggs) jakama julkaisu

Lapsi on Suville ja Tylerille toinen. Heidän esikoisensa syntyi joulukuussa 2016.

Suvi ja Tyler ovat olleet yhdessä vuodesta 2009. Kihloihin he menivät tammikuussa 2012 ja naimisiin elokuussa 2012.

Suvi tuli alun perin tunnetuksi Mallikoulu-ohjelmasta, jonka hän voitti vuonna 2005. Nykyään hän on kansainvälisesti tunnetuin suomalaismalli. Häntä edustaa eri puolilla maailmaa kolmetoista mallitoimistoa. Suvi on poseerannut muun muassa usean eri maan Vogue-lehden kansissa.