”Nythän se kesä vasta alkaa ainakin säiden puolesta", NHL-uransa lopettanut Teemu Selänne hehkutti. Kuvassa vierellä Sirpa-vaimo.
”Nythän se kesä vasta alkaa ainakin säiden puolesta", NHL-uransa lopettanut Teemu Selänne hehkutti. Kuvassa vierellä Sirpa-vaimo.

Teemu Selänteen ympärillä on vellonut sitkeitä huhuja kiekkolegendan mahdollisesta siirtymisestä Jokereiden riveihin.

NHL-uransa keväällä tunteikkaasti lopettanut Teemu Selänne palaa elokuun puolivälissä kotiinsa Kaliforniaan, jossa perheen pojilla Leevillä, Eetulla, ja Eemilillä alkaa koulu. Kiekkolegenda kertoo nauttivansa nyt vapaudestaan ja siitä, ettei tarvitse herätä aamulla aikaisin, jollei huvita. Huhut Jokereihin siirtymisestä hän torppaa melko selväsanaisesti.

– Kyllä mä olen henkisesti lopettanut pelaamisen. Koskaan ei tietenkään voi mitään sanoa varmaksi, mutta mieli ei ole muuttunut kauden jälkeen, hän sanoo.

Kaliforniassa suosittua Selanne Steak Tavern -ravintolaansa pyörittävä Teemu ei ole myöskään siirtymässä Suomen ravintolabisnekseen, vaikka asia on kyllä käynyt miehen mielessä.

– Olen vuoden aikana niin vähän täällä, etten voisi olla täysipäiväisesti siinä mukana, mutta pidetään kortit auki kaiken tulevan suhteen, hän kuittaa.

Teemu pelasi lauantaina jääkiekkoilijoiden jokakesäisessä Bermudan Kannu -tennisturnauksessa Helsingin Kalastajatorpan kentällä.

– Kesällä on tiedossa kaikkea kivaa, kuten kavereiden näkemistä, veneilyä, parit häät ja Italian matka, 44-vuotissyntymäpäiviään toissapäivänä perhepiirissä juhlinut mies hymyili.

Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS
Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS

”Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni”, Goldberg kirjoittaa.

Eilen illalla maailma sai järkyttyä suru-uutisesta, jonka mukaan yksi viime vuosien suosituimmista DJ-lahjakkuuksista Avicii, eli Tim Bergling, on kuollut. Lähteiden mukaan Bergling löydettiin kuolleena Masqatista, Omanista. Kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen. Bergling oli vain 28-vuotias.

Fanit, työkaverit ja läheiset ovat olleet murheen murtamia uutisesta. Some on täyttynyt osanotoista ja muisteloista. Nyt myös Berglingin ex-tyttöystävä Emily Goldberg on muistanut edesmennyttä tähteä sosiaalisessa mediassaan. Hän aloittaa sydäntäsärkevän muistokirjoituksessaan Aviciin Enough is enough -kappaleen lyriikoilla:“Come on babe, don’t give up on us. Choose me, and I’ll show you love.”

– Nämä ovat sanoituksia kappaleesta, jonka Tim kirjoitti minulle. Toivon, että olisin voinut elää sanojen mukaan. Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni, Goldberg kirjoittaa.

Hän kertoo, että uutinen Bergligin kuolemasta on edelleen niin shokeeraava, että sitä on vaikea käsittää todeksi.

– Herättäkää minut, kun kaikki tämä on ohi, koska tämä ei voi olla totta.

Goldberg julkaisi kirjoituksen ohessa lukuisia kuvia Berglingistä.

Myös Ruotsin kuningasperhe on ilmoittanut surevansa esimerkiksi prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian häissä esiintynyttä tähteä. Suomalainen dj-tähti ja musiikkituottaja Darude eli Ville Virtanen esitti surunvalittelunsa Twitterissä.

Bergling oli yksi 2010-luvun menestyneimpiä edm-artisteja. Hän teki yhteistyötä maailmanluokan tähtien, kuten Madonnan, Coldplayn, Wycleaf Jeanin ja Robbie Williamsin kanssa.

Viime vuosina Bergling joutui perumaan useita keikkojaan vakavien mielenterveysongelmien vuoksi. Vuonna 2016 Bergling ilmoitti lopettavansa keikkailun, mutta jatkavansa musiikin tekemistä.

Tilaajille
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen

Ohjaaja Mika Myllyaho kärsi nuorena paniikkihäiriöstä, mutta oppi elämään sen kanssa, kun oma ala löytyi. – Muistan miten helpottavaa oli saada diagnoosi ja tulla viimein ymmärretyksi.

Ohjaaja ja Kansallisteatterin johtaja Mika Mylly­aho, 51, ei meinaa mahtua teatterinsa pienimmän näyttämön, Omapohjan, katsomopenkkiin. Pitkät koivet näyttävät jatkuvan kolmosriviltä aina seuraavan rivin yli ensimmäisille tuoleille asti,...