”Supertähdet-ohjelma oli mieletön kokemus. Voi olla, että sille tulee jatkoa", 46-vuotta täyttävä Teemu Selänne vihjaili lauantaina Kalastajatorpan kentällä. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Supertähdet-ohjelma oli mieletön kokemus. Voi olla, että sille tulee jatkoa", 46-vuotta täyttävä Teemu Selänne vihjaili lauantaina Kalastajatorpan kentällä. Kuva: Jonna Öhrnberg

Kiekkolegenda juhlii 46-vuotissynttäreitään tänään Helsingin yössä. Myöhemmin kesällä Teemu aikoo viedä Sirpan 20-vuotishäämatkalle.

Teemu Selänne pelasi lauantaina jääkiekkoilijoiden jokakesäisessä Bermudan Kannu -tennisturnauksessa Helsingin Kalastajatorpan kentällä.

– Koko perhe on nyt täällä Suomessa. Ohjelmassa on kavereiden näkemistä, veneilyä, kiekkoleiri sekä etenkin Kotkan Meripäivät, kiekkolegenda kertoi.

Teemu  aikoi ottaa Bermuda-porukan kanssa varaslähdön huomenna koittavien 46-vuotissyntymäpäiviensä viettoon.

– Tänään juhlitaan ne alta pois. Eiköhän meille hyvät bileet synny ja vipelletään aamuun saakka.

"Vanhat kunnon biletysajat ovat takana."

Teemun mukaan hän ei kuitenkaan jaksa juhlia enää yhtä railakkaasti kuin nuorempana.

– Palautuminen on haastavampaa enkä tykkää siitä, että tulee rokulipäiviä. Vanhat kunnon biletysajat ovat takana, hän naureskeli.

Teemu ja hänen puolisonsa Sirpa Selänne viettävät heinäkuussa myös 20-vuotishääpäiväänsä ja lähtevät yhteiselle reissulle. Kohdetta Teemu ei paljasta.

– Kyseessä on yllätys vaimolle. Lapset jäävät kotiin, eli se on aikuisten reissu.

"Aamupäivisin käyn pelaamassa tennistä. Sen jälkeen lounaalle, sitten veneilemään, vesiskoottamaan tai vaikka leffaan."

Vapaaherran arkea

Kaliforniaan Teemu palaa elokuun puolessa välissä, kun pojilla Leevillä, Eetulla ja Eemilillä sekä Veera-tyttärellä alkaa koulu. Kiekkolegenda kertoo nauttivansa nyt vapaudestaan ja siitä, ettei tarvitse herätä aamulla aikaisin, jollei huvita. 

– Arkeni on sellaista, että aamupäivisin käyn pelaamassa tennistä. Sen jälkeen lounaalle, sitten veneilemään, vesiskoottamaan tai vaikka leffaan. Otan tosi iisisti.

Jääkiekkoa Teemulla ei ole ikävä,  vaikka hän syksyllä onkin mukana World Cup -projektissa.

– Nautin nyt tästä vapaudesta ja aikatauluttomuudesta. Eikä tarvitse miettiä, mitä syö ja juo ja koska lepää ja niin edelleen. Myös perheen kanssa on ollut mahtavaa viettää aikaa – ja olla heille läsnä.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.