Tea Khalifalle uusi aluevaltaus myyjänä on mieluisa. ”Ostin tämän villatakin juuri työpaikaltani.”
Tea Khalifalle uusi aluevaltaus myyjänä on mieluisa. ”Ostin tämän villatakin juuri työpaikaltani.”

Juontajana tunnettu Tea Khalifa työskentelee kesän ajan myyjänä.

Aikanaan Jyrki-nuortenohjelmasta julkisuuteen noussut juontaja Tea Khalifa, 38, voidaan tänä kesänä bongata uudenlaisesta ympäristöstä. Tea on aloittanut myyjänä Noora Hautakankaan Relove-liikkeessä Helsingin Töölössä.

– Laitoin pari kuukautta sitten Facebookiin ilmoituksen, että antakaa mulle kesätöitä, jotain päivittäistä tekemistä. Noora sitten nappasi minut kesäksi leipiinsä, olen juuri aloittanut liikkeessä, Tea kertoi Suuri puhallus 2 -elokuvan kutsuvierasnäytöksessä Helsingissä.

Normaalisti Tea tekee juontokeikkoja freelancerina. 

– Mitään radio- tai tv-keikkaa ei ole nyt näköpiirissä, mutta en sitä oikeastaan kaipaakaan yhtään. On ollut mukavaa pitää matalaa profiilia. En kaipaa eetteriin.

”Olen käynyt näyttelijäkoulun, joten ehkä jatkossa kallistun siihen suuntaan.”

Jyrki-ohjelmaa esitettiin 1995–2001. Tea kertoi ikäistensä tunnistavan juontajan kadulla edelleen.

– 30–40-vuotiaat huutelevat vieläkin Jyrkiä perään, enkä sitä ihmettele. Se oli aikoinaan niin iso juttu ja ehkä tärkein duunipaikka, jossa olen ollut.

Juontaja myös mietti, että televisio ja radio taitavat olla hänen osaltaan nähtyjä.

– Olen käynyt näyttelijäkoulun, joten ehkä jatkossa kallistun siihen suuntaan. Kaikki tulee ajallaan, Aku Louhimiehen Kasipallo-elokuvassa vilahtanut Tea sanoi.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.