Taylor Swiftin sekä Kim Kardashianin ja Kanye Westin välit kiristyivät Kimin tuoreimman tempauksen vuoksi entisestään. Kuvat: Reuters
Taylor Swiftin sekä Kim Kardashianin ja Kanye Westin välit kiristyivät Kimin tuoreimman tempauksen vuoksi entisestään. Kuvat: Reuters

Taylor Swift kiistää edelleen, että Kanye West olisi hyväksyttänyt kohutun Famous-kappaleensa hänellä.

Tosi-tv-persoona Kim Kardashian ja laulaja Taylor Swift ovat eräänlaisessa somesodassa. Taustalla on Kimin puolison Kanye Westin keväällä ilmestynyt Famous-kappale.

”Minusta tuntuu, että minä ja Taylor voisimme vielä harrastaa seksiä. Miksi? Koska se ämmä (that bitch) on kuuluisa minun ansiostani”, provokaatioistaan tunnettu Kanye räppää kappaleella.

Nyt Kim puolustaa miestään jakamalla Snapchatissa videopätkiä Taylorin ja Kanyen puhelinkeskustelusta. Kimin snäpeistä uutisoi muun muassa Pitchfork.

Videolla Kanye räppää Taylorille biisistään sen kohdan, jossa puhutaan seksistä hänen ja Taylorin välillä. Taylor antaa hyväksyntänsä kuulemalleen, ja keskustelu sujuu ystävällisissä merkeissä.

– Minusta tuntuu, että olen ystävänäsi tämän velkaa sinulle. Kiitos, että suhtaudut niin rennosti, Kanye sanoo.

– Oi, kiitos! Joo, arvostan sitä todella. Ennalta varoittaminen on niin kivasti tehty, Taylor vastaa.

Videolta ei käy ilmi, kuuleeko Taylor biisistä ”se ämmä” -kohdan. Koko snäpeissä kuullun keskustelun voi lukea Faderin jutusta.

Kimin kampanjan ajoitus ei ollut sattumaa. Kanyen ja Taylorin viileät välit olivat keskeinen aihe Kardashianit-sarjan jaksossa, joka esitettiin sunnuntaina.

Ennen snäppejään Kim kehotti Twitter-seuraajiaan seuraamaan häntä Snapchatissa.

Asianajajat asialla

Kesäkuussa Kim väitti GQ-lehdelle, että Taylor on antanut videolle hyväksyntänsä. Kim vihjaili jo tuolloin, että puhelusta on olemassa video. Hänen mukaansa Taylorin asianajaja oli lähettänyt kirjeen, jossa kiellettiin videon esittäminen ja käskettiin tuhoamaan se.

Taylorin edustaja vastasi lehdelle, ettei laulaja saanut kuulla kappaletta ennakkoon. Hän myös sanoi, ettei Taylor saanut etukäteen kuulla olevansa kappaleella ”se ämmä”. Edustajan mukaan Taylor toivoi, että Kim ja Kanye jättäisivät hänet rauhaan.

”Se hetki, kun Kanye West nauhoittaa puhelusi salaa ja sitten Kim jakaa sen netissä.”

Taylor vastasi maanantaiaamuna Kimin tempaukseen pitkällä Instagram-viestillä.

”Se hetki, kun Kanye West nauhoittaa puhelusi salaa ja sitten Kim jakaa sen netissä”, Taylor kirjoittaa muistiinpanosta otetun kuvakaappauksen yhteydessä.

 

That moment when Kanye West secretly records your phone call, then Kim posts it on the Internet.

Kuva, jonka Taylor Swift (@taylorswift) julkaisi

”Missä on video, jolla Kanye kertoo aikovansa kutsua minua 'siksi ämmäksi' tällä kappaleella? Sitä ei ole olemassa, koska niin ei ikinä tapahtunut. Et voi kontrolloida ihmisen tunnereaktiota siihen, kun häntä kutsutaan 'siksi ämmäksi' koko maailman edessä”, viesti alkaa.

Taylor kertoo, että halusi pitää kappaleesta ja olla ystävällisissä väleissä Kanyen kanssa.

”Hän lupasi soittaa kappaleen minulle, mutta ei ikinä tehnyt niin.”

”Hän lupasi soittaa kappaleen minulle, mutta ei ikinä tehnyt niin. Vaikka halusin puhelimessa osoittaa tukeni Kanyelle, on mahdotonta hyväksyä kappale, jota ei ole kuullut.”

Taylorin mielestä häntä on mustamaalattu syyttämällä valehtelijaksi. Hän lopettaa tekstinä toiveeseen siitä, että pääsisi eroon ”tarinasta, johon ei ole ikinä pyytänyt päästä mukaan”.

Taylorin kuva on kerännyt parissa tunnissa yli puoli miljoonaa tykkäystä ja lähes satatuhatta kommenttia.

Alastomat julkkikset suututtivat

Famous-biisin musiikkivideosta nousi kohu aiemmin kesällä. Räppäri makaa videolla sängyssä alastomana yhdentoista julkkikselta näyttävän hahmon kanssa. Kanye on itse keskellä, ja hänen vieressään ovat Kim Kardashian ja Taylor Swift. Videota on syytetty mauttomaksi ja naisvihamieliseksi.

Videolla ovat mukana myös muun muassa muusikot RihannaChris Brown, Westin eksä Amber RoseCaitlyn Jenner ja presidenttiehdokas-bisnesmoguli Donald Trump.

Katso Famousin musiikkivideo:

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Lyhyydestä voi olla myös harmia, mutta paljon hauskempaa on keskittyä niihin hyviin puoliin.

Jalat eivät yllä bussissa lattialle, farkkujen lahkeet ovat aina liian pitkät ja usein tuntuu, että ne kivoimmat vaatteet on sijoiteltu kaupassa ihan katon rajaan. Muun muassa tällaisia asioita lyhyet ihmiset kohtaavat lähes päivittäin.

Saman tietää myös Putous-tähti Kiti Kokkonen, 43, joka on vain 150 senttimetriä pitkä. Tai oikeastaan enää 148,5-senttimetriä: Kokkonen kertoo lyhentyneensä viime vuosien aikana.

– Olin joskus 150-senttimetriä pitkä, mutta olen jotenkin tullut siitä alaspäin – tai lyhentynyt. En tiedä, jatkuuko tämä vielä, Kokkonen nauraa.

Kokkosen pituus on aina ollut huumorin väännön kohteena, ja esimerkiksi viime lauantain Putous-jaksossa Kokkonen nähtiin 191-senttimetriä pitkän Roope Salmisen kahvikupin alustana sekä jääkaappiin ahtautuneena.

Lue myös: Kuka Suomi-julkkis on kanssasi samanpituinen? Katso yli 150 nimen listasta

Arkielämässään Kokkonen kuulee paljon vitsejä tai kommentteja siitä, kuinka näppärää on käyttää häntä käsinojana tai kuinka hänen lyhyytensä jaksaa yllättää joka kerta. Yleensä vitsailu ei haittaa, mutta välillä lyhyyden jatkuva alleviivaaminen ärsyttää.

”Lyhyyteni on asia, mistä muut helposti vitsailevat.”

– Itse en usein tee lyhyydestäni numeroa, mutta se on asia, josta muut helposti vitsailevat. Yleensä muiden vitsailu menee vain ohi, kun olen niin tottunut siihen. Välillä on tosin sellaisia hetkiä, että ihmetyttää, miksi keskitymme ihmisissä niin paljon tällaisiin asioihin. Eli välillä vähän ärsyttää, Kokkonen sanoo.

Lyhyelle sattuu ja tapahtuu

Lyhyeeseen varteen voi liittyä kuitenkin monta erikoista ja hauskaakin sattumusta. Niitä Kokkosella todella riittää.

– Kun olin nuori, yksi poika jätti minut sen vuoksi, että olin niin lyhyt. Hän ihan sanoi, että tämä ei nyt toimi, koska hän on niin pitkä ja minä niin lyhyt, Kokkonen nauraa.

”Minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke.”

– Olen kyllä useita kertoja myös hävennyt pituuttani. Kun esimerkiksi olen ollut haastateltavana, minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke. Siitä tulee vain jotenkin typerä olo.

Onneksi useimmat kokemukset lyhyydestä ovat lopulta positiivisia.

– Näin lyhyenä mahtuu hyvin kaikkiin pieniin tiloihin, ja hyvin harvoin tarvitsee pelätä sitä, että löisi päänsä johonkin. Lisäksi caprihousut ovat pitkät housut ja voi ostaa lastenvaatteita, jotka ovat usein tosi kivoja, Kokkonen sanoo.

”Minulta ei kysytty lippua, koska olin saman pituinen kuin tarhalapset.”

– Metrossa olen pari kertaa unohtanut ostaa lipun. Kaksi kertaa on käynyt niin, että kun lipuntarkistajat ovat tulleet, on kohdalle osunut tarharyhmä ja olen ajautunut jotenkin sen keskelle. Minulta ei kysytty lippua, koska olin melkein samanpituinen kuin tarhalapset, eli olen varmaan jotenkin näyttänyt olevan osa tarharyhmää ja välttynyt niin tarkastusmaksulta.

Vielä muutama vuosi sitten bussisakin Kokkoselta saatettiin kysyä, tuleeko aikuisten vai lasten lippu. Vähän hävettää, mutta enemmän naurattaa.

Sari Salomaan paras kuntouttaja on vuokraheppa Tomppa. Kuva: Katja Lösönen
Sari Salomaan paras kuntouttaja on vuokraheppa Tomppa. Kuva: Katja Lösönen

Suomalaisilla on kivun vuoksi eniten sairauspoissaoloja koko Euroopassa. Nelikymppisen Sari Salomaan työkyvyn vei 20 vuotta kestänyt jalkakipu.

Nyt kävi pahasti, Sari Salomaa tajusi liukastuessaan jäisellä tiellä. Kaatuessa jalasta kuului pamahdus, ja kun Sari koetti nousta ylös, hän huomasi, että jalkaterä sojotti väärään suuntaan.

Oli maaliskuu vuonna 1998. Sari oli 22-vuotias yo-merkonomiopiskelija, kihloissa...