Me Naiset
|
Outi Pippuri
Antti Holman esittämä Kissi Vähä-Hiilari sai fitnessistä innostuneen kansan villiksi.
Antti Holman esittämä Kissi Vähä-Hiilari sai fitnessistä innostuneen kansan villiksi.

Jaana Kotkansalon mielestä Putouksen suursuosikiksi noussut fitness-kaunotar Kissi Vähä-Hiilari ravistelee fitness-piirejä tervetulleella tavalla.

Viime lauantaina Putouksen sketsihahmokilpailussa esitelty fitness-kaunotar Kristiina "Kissi" Vähä-Hiilari teki näyttelijä Antti Holmasta hetkessä koko kansan tunteman tähden.

Antti paljasti Me Naisten haastattelussa tehneensä kuntosalilla empiiristä tutkimustyötä ja käyneensä hahmoa varten läpi useiden fitness-kilpailijoiden kuvia. Kissillä onkin lihaksikkaan vartalon lisäksi silmiinpistävän pitkät vaaleat hiukset, koristellut kynnet ja vahva silmämeikki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juuri julkaistun Intohimona fitness -kirjan kirjoittanut Jaana Kotkansalo tunnistaa hahmossa fitness-harrastajiin liittyvät stereotypiat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Usein ajatellaan, että fitnessiä harrastavat ihmiset ovat pinnallisia, ulkonäkökeskeisiä ja he käyttävät paljon kauneuskirurgiaa, Jaana sanoo.

Jaana Kotkansalo voitti SM-kultaa ja Overall-palkinnon vuonna 2007. Kuva: Intohimona Fitness -kirja.

Jaana itse on voittanut fitness-urallaan yhteensä 50 mitalia kilpailijana ja valmentajana. Hänen mielestään on todella hyvä asia, että lajista tehdään myös huumoria.

– Mielestäni Kissi Vähä-Hiilari on todella hauska. Ehkä Kissi auttaa tähän lajiin hampaat irvessä suhtautuvia ottamaan vähän pehmeämmin. Huumorin avulla asiasta kuin asiasta saadaan liika tiukkapipoisuus pois. Itselle on tärkeää osata myös nauraa.

Fitnessistä on viime vuosina tullut valtavan suosittu niin naisten kilpailulajina kuin harrastuksenakin. Kilpailulisenssin lunastaneiden määrä on nelinkertaistunut kolmessa vuodessa.

Jaana uskoo, että ilmiön syynä ovat muun muassa naisten muuttuneet kauneus- ja ulkonäköihanteet.

– Nykyään eletään melko ulkonäkökeskeistä aikaa. Naisilta halutaan nyt laihuuden sijaan sporttisuutta ja kauniilla tavalla lihaksikkuutta.

Jaana bikinivertailussa Figure Olympialaisissa lokakuussa 2004. Kuva: Intohimona Fitness -kirja

Vaikka moni haluaa näyttää hyvältä, toki fitness-innostuksessa on kyse myös siitä, että ihmiset haluavat pitää terveydestään huolta.

– Ihmiset ovat tulleet tietoisemmiksi myös ravinnon merkityksestä kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Kun ravitsemuksella saa hyvän olon, se on tärkeintä. Keho muokkautuu sitten siinä samalla.

Jaana kuitenkin muistuttaa, että oli kyseessä laji kuin laji, äärimmilleen meno ei koskaan ole hyvästä.

– Jos lähtee fitness-urheilun pariin, pitäisi aina olla pilke silmäkulmassa. Siksi on tärkeää, että myös tästä lajista tehdään huumoria.

Lue myös:

Näin syntyi Antti Holman Putous-hahmo Kissi Vähä-Hiilari!

Fitness-menestyjä treenasi itsensä lähes sairaalakuntoon

Tällainen on uusi Putous-tähti Antti Holma

Sisältö jatkuu mainoksen alla