Antti Holman esittämä Kissi Vähä-Hiilari sai fitnessistä innostuneen kansan villiksi.
Antti Holman esittämä Kissi Vähä-Hiilari sai fitnessistä innostuneen kansan villiksi.

Jaana Kotkansalon mielestä Putouksen suursuosikiksi noussut fitness-kaunotar Kissi Vähä-Hiilari ravistelee fitness-piirejä tervetulleella tavalla.

Viime lauantaina Putouksen sketsihahmokilpailussa esitelty fitness-kaunotar Kristiina "Kissi" Vähä-Hiilari teki näyttelijä Antti Holmasta hetkessä koko kansan tunteman tähden.

Antti paljasti Me Naisten haastattelussa tehneensä kuntosalilla empiiristä tutkimustyötä ja käyneensä hahmoa varten läpi useiden fitness-kilpailijoiden kuvia. Kissillä onkin lihaksikkaan vartalon lisäksi silmiinpistävän pitkät vaaleat hiukset, koristellut kynnet ja vahva silmämeikki.

Juuri julkaistun Intohimona fitness -kirjan kirjoittanut Jaana Kotkansalo tunnistaa hahmossa fitness-harrastajiin liittyvät stereotypiat.

– Usein ajatellaan, että fitnessiä harrastavat ihmiset ovat pinnallisia, ulkonäkökeskeisiä ja he käyttävät paljon kauneuskirurgiaa, Jaana sanoo.

Jaana Kotkansalo voitti SM-kultaa ja Overall-palkinnon vuonna 2007. Kuva: Intohimona Fitness -kirja.

Jaana itse on voittanut fitness-urallaan yhteensä 50 mitalia kilpailijana ja valmentajana. Hänen mielestään on todella hyvä asia, että lajista tehdään myös huumoria.

– Mielestäni Kissi Vähä-Hiilari on todella hauska. Ehkä Kissi auttaa tähän lajiin hampaat irvessä suhtautuvia ottamaan vähän pehmeämmin. Huumorin avulla asiasta kuin asiasta saadaan liika tiukkapipoisuus pois. Itselle on tärkeää osata myös nauraa.

Fitnessistä on viime vuosina tullut valtavan suosittu niin naisten kilpailulajina kuin harrastuksenakin. Kilpailulisenssin lunastaneiden määrä on nelinkertaistunut kolmessa vuodessa.

Jaana uskoo, että ilmiön syynä ovat muun muassa naisten muuttuneet kauneus- ja ulkonäköihanteet.

– Nykyään eletään melko ulkonäkökeskeistä aikaa. Naisilta halutaan nyt laihuuden sijaan sporttisuutta ja kauniilla tavalla lihaksikkuutta.

Jaana bikinivertailussa Figure Olympialaisissa lokakuussa 2004. Kuva: Intohimona Fitness -kirja

Vaikka moni haluaa näyttää hyvältä, toki fitness-innostuksessa on kyse myös siitä, että ihmiset haluavat pitää terveydestään huolta.

– Ihmiset ovat tulleet tietoisemmiksi myös ravinnon merkityksestä kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Kun ravitsemuksella saa hyvän olon, se on tärkeintä. Keho muokkautuu sitten siinä samalla.

Jaana kuitenkin muistuttaa, että oli kyseessä laji kuin laji, äärimmilleen meno ei koskaan ole hyvästä.

– Jos lähtee fitness-urheilun pariin, pitäisi aina olla pilke silmäkulmassa. Siksi on tärkeää, että myös tästä lajista tehdään huumoria.

Lue myös:

Näin syntyi Antti Holman Putous-hahmo Kissi Vähä-Hiilari!

Fitness-menestyjä treenasi itsensä lähes sairaalakuntoon

Tällainen on uusi Putous-tähti Antti Holma

Anne Mattilan Vain elämää -päivän kunniaksi listasimme 6 asiaa, jotka tekevät hänestä varsin ihastuttavan tyypin.

Vain elämää -ohjelman yhdeksäs kausi on tähän mennessä osoittautunut varsin positiiviseksi yllätykseksi. Vaikka monen katsojan mielestä ohjelma on vuosi vuodelta menettänyt tenhoaan, tänä syksynä startannut kausi on saanut vanhatkin fanit innostumaan uudelleen.

Yksi syy on se, että tällä kertaa ohjelmaan on kutsuttu mukaan varsin kiehtovia tyyppejä. Introverttiuteen taipuvainen taiteilijajoukko tuntuu pitkästä aikaa tuoreelta. Tällä kaudella huomio on myös aiempaa tiukemmin musiikissa – ei niinkään hassuissa oheisaktiviteeteissa tai monisanaisissa avautumisissa.

Jokaisessa Hirvensalmen illallispöydän äärellä istuvassa artistissa on omat hyvät puolensa. Joukosta yksi nousee kuitenkin ylitse muiden. Ehkä hieman yllättäen, porukan ihastuttavimmaksi tyypiksi kohoaa iskelmälaulaja Anne Mattila, 34.

Me Naisten Alina Koskela kirjoitti aiemmin kolumnissaan rakastuneensa tällä kaudella Vain elämää -ohjelmaan. Samalla hän myös hullaantui itselleen entuudestaan tuntemattomasta Annesta.

– Anne Mattila on tuttu hahmo iskelmäsukupolvelle, mutta kaltaiselleni nuorisolaiselle hän oli kauden vierain ja luotaantyöntävin hahmo. Vähänpä tiesin, sillä hänestä tuli hetkessä parikymppisen katsojan suosikki, Koskela kirjoittaa.

Ja kyllä Annesta kelpaakin hullaantua! Annen Vain elämää -päivän kunniaksi listasimme 6 asiaa, jotka tekevät hänestä varsin ihastuttavan tyypin:

1. Koko Suomen luottoystävä!

Ainakin kaksi Vain elämää -pöydän ympärillä tänä vuonna istuvaa artistia on löytänyt Annesta itselleen lyhyessä ajassa sydänystävän. Toinen heistä on Evelina ja toinen Lauri Ylönen.

– Sä olet aito ja helposti lähestyttävä ihminen. Olen löytänyt sun kanssa sielunkumppanuuden, jota en ihan osannut odottaa. Me ollaan puhuttu paljon musiikin ulkopuolisista asioista, taiteesta ja arkkitehtuurista, se on ollut hienoa, Lauri kertoi Annelle tämän viikon jaksossa.

Emme ihmettele, että Lauri on löytänyt juuri Annesta itselleen loistokaverin. Ruudunkin läpi Anne onnistuu säteilemään fiiliksiä, jotka saavat haaveilemaan kahvikupposesta ja keskusteluhetkestä Annen omassa taidekahvilassa. Hänen rauhallinen tyylinsä ja pitkän uran synnyttämä tuttuutensa saavat uskomaan, että tähän tyyppiin voi todella luottaa.

2. Hän osaa nauttia elämän pienistä iloista…

Oman Vain elämää -päivänsä alussa Anne nähdään yksinään maalailemassa innostunut hymy kasvoillaan ikkunanpokia. Hän kertoilee samalla, että puuha on aivan mahtavan rentouttavaa. Päivänsä aktiviteetiksi hän on valinnut lehmien kanssa telmimistä ja traktorilla ajelua.

Hän ei turhia hötkyile ja tekee asiat juuri omalla tavallaan.

Miten ihanan tavallista! Annen kyvyssä arvostaa elämän pieniä asioita on jotain varsin hurmaavaa.

3. …ja on kiistatta monilahjakas

Sen lisäksi, että Anne on samastuttava kotoilija, hän on myös piinkova ammattilainen. Musiikillisen menestyksensä lisäksi hän on niittänyt mainetta taidemaalarina. Hänen nikkarointitaitonsa vaikuttaisivat nekin olevan omaa luokkaansa:

– Olen taulukehyksiä äitini synnyinkodin navetan ikkunankarmeista ja vaarini vanhan ladon seinälaudoista. Tavaroillani pitää olla jokin tarina, ja pyrin välttämään uuden ostamista viimeiseen asti. Silloinkin minun pitää lyödä tavaraan oma käteni jälki esimerkiksi tuunaamalla sitä hieman, Anne kertoi Me Naisille vuonna 2014.

4. Rauhallinen oman tiensä kulkija

Vain elämää -ohjelmassa Anne ei ole koskaan suuna päänä laukomassa mielipiteitään. Sen sijaan hän osallistuu keskusteluun rauhallisella itsevarmuudella. Hän ei turhia hötkyile ja tekee asiat juuri omalla tavallaan.

Samalla metodilla hän kertoo myös edenneensä urallaan. Hän kertoo, ettei ole koskaan suostunut tanssimaan muiden pillin mukaan.

– Kunnioitan muita, mutta minua ei ohjailla. Olen aina tehnyt selväksi, että tämä on minun ura ja elämä, ja teen asiat niin kuin teen, hän sanoo.

5. Salattu elämä vasta kiehtova onkin!

Anne on paljastanut tekevänsä musiikkia myös muille artisteille. Hän tekee biisit salanimellä, jota ei suostu kertomaan.

– Olen tehnyt albumillisen biisejä yhdelle laulajalle. Se ei ole iskelmää, Anne kertoo.

Salanimen varjolla Anne pystyy kuulemma kirjoittamaan kappaleita vapaammin.

”Kunnioitan muita, mutta minua ei ohjailla.”

– Silloin voi kirjoittaa asioista, joista ei itse uskaltaisi laulaa

Millaista musiikkia Anne muille tekee? Millaisia ovat lyriikat, joita Anne ei rohkenisi itse laulaa? Millainen on rauhallisen maalaistalon plikan mystinen, rouheampi puoli? Kiinnostaa!

6. Hänestä huokuu viisaus ja aurinko

Annen hurmaavuutta on loppupeleissä melko vaikea selittää. Jotain sympaattista hänessä vain yksinkertaisesti on. Alina Koskela kuvailee Annen mahtavuutta kolumnissaan osuvasti:

– Mattila huokuu vilpitöntä aurinkoisuutta ja viisautta, jota saamme varmasti kuulla paljon kauden aikana. Maailma olisi paljon parempi paikka, jos jokainen meistä olisi vähän enemmän Anne.

Niin totta!

Me Naiset ja ohjelmaa esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Pariskunta kertoo Facebookissa hakeneensa yhdessä eroa. Heillä on kaksi sijaislasta.

Poliitikkopariskunta Antti Kaikkosen ja Satu Taiveahon avioliitto on tullut päätökseen.  Antti kirjoittaa Facebookissa, että päätös on pitkän harkinnan tulos. Myös Satu on julkaissut omalla tilillään samansuuntaisen päivityksen. 

– Arvaan, että tämä tieto on ikävä uutinen monelle, jotka ovat niitä kanssamme eri tavoin myötäeläneet. Toivomme kuitenkin ymmärrystä ratkaisullemme. Voin vakuuttaa, että emme ole luovuttaneet helpolla, vaan aina yrittäneet jatkaa yhdessä eteenpäin, Antti kirjoittaa.

Asiasta ensin kertoneen Iltalehden mukaan Satu kirjoitti omassa päivityksessään olevansa kiitollinen 12 yhteisestä vuodesta ja kertoi, ettei eroon liity dramatiikkaa. Pariskunta meni muutaman vuoden seurustelun jälkeen naimisiin Hämeenlinnassa.

Vastoin Antin ja Satun toiveita avioliitto oli pitkään lapseton. Haaveet adoptiosta kaatuivat vaalirahakohuun. Nykyään he ovat sijaisvanhempia kahdelle lapselle

Antti lupaa päivityksessää, että erosta huolimatta lastenkasvatus jatkuu. 

– He ovat meille hyvin rakkaita, ja jatkoaskelia teemme heidän etuaan silmällä pitäen, hän viittaa sijaislapsiin päivityksessä.

Hän toeaa, etteivät erot ole koskaan helppoja ratkaisuja, eikä kukaan toivo naimisiin mennessään liiton päättyvän.

– Takki on juuri nyt aika tyhjä, enkä pysty nyt viisaita sanoja oikein sen enempää löytämään.

Juttua muokattu ja täydennetty 21.9.2018 kello 18.15 Antti Kaikkosen Facebook-päivityksen ilmestyttyä.