Bonusfakta: Ruby rakastaa Ninja Turtleseja, jollainen on myös tatuoitu hänen käsivarteensa. Kuva: Shutterstock
Bonusfakta: Ruby rakastaa Ninja Turtleseja, jollainen on myös tatuoitu hänen käsivarteensa. Kuva: Shutterstock

Täydellinen ihmisolento Ruby Rose on laittanut internetin sekaisin. Tämän luettuasi rakastat häntä entistä enemmän.

1. Ei mies eikä nainen

Kaikki puhuvat nyt 29-vuotiaasta näyttelijä-malli-DJ-juontaja-yli-ihminen Ruby Rosesta, joka liittyi Orange is the New Black -sarjaan kolmoskaudella. Kuvankaunis Ruby on niin kuuma, että hän saa heteronaisetkin lääpälleen. Tosielämässä Ruby kuvailee itseään termillä "gender-fluid". Hän on kertonut, ettei tunne olevansa selkeästi mies eikä nainen vaan päättää sukupuolensa päivittäin.

2. Peitteli rintojaan ideaalisiteillä

Ruby on kertonut Guardian-lehdelle, että hän oli lapsena vakuuttunut olevansa poika.

– Rukoilin Jumalalta, etten saisi rintoja.

Ruby jopa litisti rintansa ideaalisiteiden avulla, mikä on hänen mukaansa hyvin epäterveellistä. 12-vuotiaana hän kertoi äidilleen olevansa lesbo. Äiti piti tunnustusta ensin vitsinä ja ohimenevänä vaiheena, mutta nykyään perhe on Rubyn mukaan tottunut hänen seksuaaliseen suuntautumiseensa.

3. Puhuu avoimesti mielenterveysongelmistaan

Ruby on kertonut julkisesti masennuskausistaan. Hän toivoo, että julkinen avautuminen hälventäisi sairauteen liittyviä tabuja.

– En voi ottaa vain työn hyviä puolia ja jättää kertomatta ihmisille, kuka oikeasti olen. Mielestäni olemme ihmisille jotain velkaa, hän perustelee pedestrian.tv-sivustolla.

Vuonna 2013 Rubyn piti peruuttaa DJ-keikkojaan masennuksen vuoksi. Tuolloin hän kertoi sairaudestaan myös tässä avoimessa Facebook-postauksessaan, josta on tykätty yli 80 000 kertaa:

 

There are very few things that can bring a 27 year old self-supporting, out spoken, thick skinned, grown woman to her...

Posted by Ruby Rose on Tuesday, 2 April 2013

4. Teki itse lyhytelokuvan sukupuolirooleista, ja siitä tuli nettihitti

Monilahjakas Ruby paitsi näytteli tässä Break free -nimisessä, osin omaelämänkerrallisessa lyhytelokuvassa, myös käsikirjoitti ja tuotti sen. Ruby on kertonut Guardianille, että videon tarkoitus oli olla lähinnä terapiaa hänelle itselleen ja että hän odotti sille ehkä sataa tuhatta katsojaa. Nyt sitä on kuitenkin katsottu melkein 8 miljoonaa kertaa. Rubyn jättimenestys on osin juuri tämän videon ansiota, koska se sai monet agentit kiinnostumaan hänestä.

5. Ruby oli rakkaalleen ensin toinen nainen

Ruby on kihloissa vaatesuunnittelija Phoebe Dahlin kanssa, joka on kirjailija Road Dahlin lapsenlapsi. Pariskunta tapasi, kun eläinrakas Ruby tuli ystäviensä mukana Phoeben grillijuhliin katsomaan tämän lemmikkipossua.

– Olin silloin toisessa suhteessa, mikä oli hieman ongelmallista, koska sillä sekunnilla kun näin Rubyn, rakastuin häneen välittömästi. Kuulostaa kornilta, mutta se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Ilmeisesti hän tunsi samoin, Phoebe kertoi gay-lehti Outissa.

Parivaljakko alkoi heti viestitellä toisilleen Instagramissa yksityisviesteillä, ja pian Ruby kutsui Phoeben spinningiin ja yökylään. Phoebe kertoi Outille, että yökyläily sujui platonisissa merkeissä aamuun asti, jolloin Ruby suuteli Phoebeta. Nyt pariskunta on jo kihloissa. Noin vuosi sitten Phoebe esitteli tätä komeaa kihlasormustaan Instagramissa:

6. Musiikkia SoundCloudissa

Aivan kuin lyhytelokuvien tehtailussa, näyttelemisessä, mallinhommissa, omassa vaatemallistossa ja juontamisessa ei olisi tarpeeksi, Ruby on myös DJ. Hänen musiikkiaan voi kuunnella ilmaiseksi SoundCloudista. Kaunottaren profiilissa on pitkiä, tunnin mittaisia elektrosettejä, joiden tahtiin Rubyn voi hyvin kuvitella reivaavan Melbournen klubeilla.

7. Vaikuttavat sukujuuret

Rubyn yksinhuoltajaäiti taiteilija Katia Langenheim sai tyttärensä 20-vuotiaana. Kun Ruby oli pieni, kaksikko matkaili paljon ja asui esimerkiksi Tasmaniassa ja Victorian maaseudulla mutta asettui sittemmin Melbourneen.

Rubyn kummisetä oli kuuluisa australialainen nyrkkeilijä Lionel Rose, joka on jopa valittu vuoden australialaiseksi. Rubyn isoisoisä Alec Campbell oli puolestaan tunnettu sotilas, jonka saavutuksia ensimmäisen maailmansodan ajalta muistellaan yhä.

8. Tatuoi Maybellinen sloganin solisluulleen

Ruby ponnahti pinnalle alun perin mallina. Hän on tehnyt isoja kampanjoita ja kuvauksia nimekkäille muotilehdille, kuten Voguelle, Marie Clairelle ja Nylonille. Tällä hetkellä hän on Maybellinen kasvo kotimaassaan Australiassa. Ruby ottaa tehtävänsä ilmeisen tosissaan, sillä hän on tatuoinut solisluulleen brändin kuuluisan tunnuslauseen "Maybe she's born with it". Hänellä on tosin 30 tatuointia ympäri kehoaan, joten ehkä yksi mainoslause ei tunnu siinä joukossa missään.

9. Ruby on ollut myös blondi

Tumma lyhyt tukka on nyt Rubyn tavaramerkki, mutta hän ollut myös vaaleaverikkö. Ruby kertoi Guradianille, että mallivuosina hän kasvatti hiuksiaan pidemmäksi uransa vuoksi.

– Ajattelin, etten koskaan menesty, jollen ala näyttää naisellisemmalta.

Nämä luulot on tietenkin sittemmin todistettu täysin vääriksi.

 

Kuva, jonka Ruby Rose (@rubyrose) julkaisi

10. Puolustaa eläinten oikeuksia

Ruby kampanjoi eläinten oikeuksien puolesta PETA:n kasvona, ja söpöilee usein Instagram-tilillään erityisesti koirien kanssa.

 

This dog has no chill. None. Zero. Chill-less.

Kuva, jonka Ruby Rose (@rubyrose) julkaisi

Tälle koiralle on nyt moni kateellinen.