Kuva: Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

Syke-sarjasta tuttu Jarkko Niemi on kova halailemaan ja rakastaa raakasuklaata.

Milloin viimeksi nauroit?

Tänään töissä, kun sanoin raivokkaasti täysin väärät repliikit. Tilanne laukesi naurulla. Nauran usein ja se on minulle helppo tapa reagoida asioihin – ihan toisin siis kuin Syke-sarjassa esittämälläni kirurgi Holopaisella.

Milloin viimeksi itkit?

Tämäkin liittyy töihin. Viimeksi olen itkenyt töissä käskystä, ja kumma kyllä se voi olla helpompaa kuin käskystä nauraminen. Näyttelijänä itkua ei tarvitse puristella, jos kohtaus ja käsikirjoitus toimivat.

En ole mikään leffoissa itkijä -tyyppi, mutta voin liikuttua teatterissa tai kirja lukiessani kyyneliin. Viimeksi näin kävi, kun olin katsomassa Kaspar Hauser -näytelmää. Se oli sukupolvikuvauksena niin osuva ja vapauttava.

Milloin viimeksi halasit jotakuta?

Halaan kavereitani aina, kun tapaamme. Viimeksi eilen, kun kävin moikkaamassa kahvilassa työskentelevää ystävääni. Halasin myös toista kaveriani, kun hän hävisi minulle Bonanza-pelissä.

Milloin viimeksi suutuit?

Tarvitaan paljon, että suutun kunnolla enkä ikinä ole pitkävihainen. Pinnani kyllä kiristyy, jos verensokeri on alhaalla. Sen varalta kannankin aina banaaneja mukanani.

Milloin viimeksi soitit äidille?

Jussi-gaalan tv-lähetyksen viime sunnuntaina. Kysyin äidiltä näkyikö katsojille asti, miten paljon jännitin. Ei kuulemma huomannut mitään. Soittelemme ehkä kerran viikossa. Jos minusta ei kuulu, äiti soittaa perääni.

Milloin viimeksi kärsit krapulasta?

Siitä on puolisen vuotta, koska sen jälkeen en ole juonut lainkaan alkoholia/viinaa. Aloitin viime syksynä tipattoman, josta innostuin, koska tajusin, että ilman viinaa on ihan helppo olla. Se on ihan yhtä helppoa kuin jos päättäisi, ettei pidä enää valkoisia t-paitoja. Muille juomattomuuteni tuntuu olevan isompi asia kuin minulle.

Milloin viimeksi annoit ystävälle neuvon?

Olen kova neuvomaan muita peli-illoissamme. Teen strategisia ehdotuksia, vaikka oikeasti minulla on oma lehmä ojassa: yritän sillä tavalla viedä huomion pois omasta pelistäni.

Milloin viimeksi toivoit olevasi joissain muualla?

Jussi-gaalan kenraalissa minua alkoi jännittää ja olin ihan varma, että kompastun suorassa lähetyksessä. Sellaisina hetkinä toivon, että voisin teleportata itseni kotiin. Onneksi pahin jännitys menee yleensä minuutissa ohi.

Milloin viimeksi teit jotain ensimmäistä kertaa?

Vähän aikaa sitten näyttelijäkollegani Essi Hellén opetti minut tekemään raakasuklaata. Se olikin yllättävän helppoa, jutun juju on vesihauteessa. Raakasuklaa on herkkuani.

Lue lisää:

Kovia kokenut yksinhuoltaja ja yliempaattinen hoivaaja – tällaisia ovat uuden Syke-sairaalasarjan hahmot

Joko päärooli maistuisi, Jarkko Niemi?

Iina Kuustonen: ”Parasta on koskettaa toista ihmistä”

Kaikki tietävät Suomen oman jäämiehen, F1-mestari Kimi Räikkösen. Mutta kuinka hyvin sinä hänet tunnet? Tee testi!

Jutun lähteenä käytetty 16.8. ilmestynyttä Kari Hotakaisen kirjoittamaa Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjaa (Siltala).

Tilaajille
Henkilökohtaiset avustajat Linda Laaksonen (vas.) ja Tiia Dahlqvist lähtevät Jaanan kanssa syyskuussa MM-kisoihin Yhdysvaltoihin. Mukaan lähtee tietenkin myös Legolas-hevonen. Kuva: Jouni Harala
Henkilökohtaiset avustajat Linda Laaksonen (vas.) ja Tiia Dahlqvist lähtevät Jaanan kanssa syyskuussa MM-kisoihin Yhdysvaltoihin. Mukaan lähtee tietenkin myös Legolas-hevonen. Kuva: Jouni Harala

Jaana Kivimäki halvaantui, kun hevoskuljetusauton lastaussilta katkaisi hänen selkärankansa. Ensin Jaana oli katkeroitua, mutta sitten hän päätti selviytyä.

Punaisen omakotitalon oven avaa hymyilevä emäntä. Vaikka kello on vasta yksitoista, Jaana Kivimäki , 44, on ehtinyt jo paljon. Hän on herännyt kuudelta, ruokkinut hevosensa ja ajanut 25 kilometrin päähän ratsastushallille...