Minna Haapkylä on huomannut, että leffarooli Armi Ratiana on muuttanut häntä. Kuva: Seppo Solmela
Minna Haapkylä on huomannut, että leffarooli Armi Ratiana on muuttanut häntä. Kuva: Seppo Solmela

Näyttelijä Minna Haapkylä heittäytyy valkokankaalla Armi Ratian rooliin. Ensi-iltaviikkoon on mahtunut kiirettä, tunteita ja kyyneliä.

Milloin viimeksi nauroit?

Tänään aamutelkkarin haastattelussa, kun muistelin Armi elää!-elokuvan kuvauksia ja jotakin Jörniin (Donner) liittyvää muistoa. Nauran muutenkin helposti ja usein.

Milloin viimeksi itkit?

Itkin väsymyksestä myöhään tiistai-iltana, kun pääsin kotiin Tampereen-pressipäivän jälkeen. Olin tosi kipeä, mutta töiden takia en voinut levätä. Olisin halunnut vain maata sängyssä ja juoda kuumaa. Itkuun sekoittui luultavasti myös helpotusta siitä, että olin viimein kotona.

Armin roolin myötä olen herkistynyt: uskallan enemmän luottaa tunteisiini ja heittäytyä niihin.

Milloin viimeksi halasit jotakuta?

Tänä aamuna halasin Antti Holmaa Teatterikorkeakoulun aulassa. Käyn koululla opettamassa elokuvanäyttelemistä, ja Anttikin tekee töitä siellä, joten törmäämme usein.

Milloin viimeksi valehtelit?

Haastattelussa tunti sitten. En viitsi aina sanoa asiaa, joka tulee ensimmäisenä mieleeni, vaan keksin jotain kiinnostavampaa, jotta elämäni ei kuulostasi niin ankealta. Ikään kuin väritän elämääni kivemmaksi.

Milloin viimeksi soitit äidille?

Tänä aamuna. Äiti on ainoa tuntemani ihminen, joka katsoo aamu-tv:tä, ja olisin kysynyt häneltä, miltä näytin haastattelussa. Niin aikaisin aamulla ihminen on aina kamalan turvonnut, mutta äitini olisi kuitenkin sanonut, että näytin ihanalta.

Milloin viimeksi shoppailit?

Ostin viime maanantaina pojille maalivahdinhanskat ja pyöräilykypärän. Mutta siitä on aikaa, kun olen hankkinut jotain itselleni. Ehkä kolme viikkoa sitten ostin Marimekon kalansuomukuvioiset housut. Ne ovat niin ihanat, että voisin pitää niitä päälläni joka päivä!

Milloin viimeksi kärsit krapulasta?

En kärsi krapulasta, koska olen migreenipotilas. En voi juoda niin paljon, että saisin seuraavana päivänä krapulan. Luultavasti minulla ei olisi migreeniä, jos nukkuisin joka yö kahdeksan tuntia, söisin neljän tunnin välein enkä joisi lainkaan kahvia tai alkoholia, mutta kuka niin haluaa elää?

Olen huomannut, että samppanjaa pystyn juomaan ilman krapulaa ja ulkomailla voin juoda aina. Stressillä täytyy siis olla tämänkin asian kanssa tekemistä.

Milloin viimeksi siivosit?

Lasketaanko tiskikoneen täyttäminen siivoamiseksi? Minulla käy siivooja kaksi kerta kuussa. Hän on ihana ja taitava ja jopa järjestelee legot riviin ja laittaa vaatteemme kaappiin. Se helpottaa, muttei täysin vapauta minua siivouksesta.

Lue lisää:

Näyttelijä Minna Haapkylä: ”Rakastuessa sukupuolella ei ole merkitystä”

Ex-pari Minna Haapkylä ja Hannu-Pekka Björkman näyttelevät avioparia: ”Meillä on läheiset välit”

Et ole koskaan rakastunut vastanäyttelijääsi, Minna Haapkylä? Katso video

Ruotsin kruununprinsessa Victorian joulutervehdys on täydellistä katsottavaa.

No niin, unohdetaanpas Harry ja Meghan -huuma hetkeksi. On nimittäin perinteisen, ruotsalaisen joulutervehdyksen aika.

Kuten monena aiempana jouluna, hovi julkaisi myös tänä vuonna iloisen jouluiset videoterveiset kruununprinsessa Victorian perheeltä.

Videolla Victoria, prinssi Daniel sekä aina suloiset lapset Oscar, 1, ja Estelle, 5, koristelevat kuusta, laskevat mäkeä kotinsa, Hagan linnan pihalla ja riemuitsevat talvesta. Pikkuprinssi Oscar istuu haltioituneena Stigan kyydissä. Heillä on jopa idyllinen, luminen talvi. Täydellistä!

Eihän tästä voi tulla kuin hyvälle tuulelle. Todella hyvää joulua myös teille, rakkaat länsinaapurimme!

Ex-missi Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen saivat kolmannen lapsensa lauantaina.

Lauantaina synnyttänyt Essi Pöysti, 30, on julkaissut ensimmäisestä kuvan hänen ja puolisonsa Ville Mäkäläisen, 32, kolmannesta lapsesta.

– Täydellinen pikkuveli täydensi meidän perheen tänään, Essi on kirjoittanut kuvan yhteyteen. Hän on käyttänyt muun muassa hashtägiä suurirakkaus.

Ville Mäkäläinen kertoi lauantaina Facebook-sivuillaan, että synnytys meni hyvin.

 

Raskaus ei ollut Essille helppo, sillä hän kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko varjosti odotusta aikaisempien keskenmenojen takia.

”Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi enkelivauvaa.”

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Hänellä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle vuonna 2015.