Iisa itkee ja nauraa melkein joka päivä. ”Itku on mielestäni hyvä keino purkaa turhautumia”, syksyllä toisen levynsä julkaiseva laulaja sanoo. Kuva: Kaapo Kamu
Iisa itkee ja nauraa melkein joka päivä. ”Itku on mielestäni hyvä keino purkaa turhautumia”, syksyllä toisen levynsä julkaiseva laulaja sanoo. Kuva: Kaapo Kamu

Muusikko Iisa Pykäri kyttää netistä lempikolttujaan ja miettii elämän tarkoitusta päivittäin.

Laulaja-lauluntekijä Iisa Pykärin, 35, kevät on kulunut tiiviisti studiossa. Siellä on työn alla ollut syksyllä ilmestyvä toinen soololevy.

– Aika vereslihalla ollaan, muttei sentään synkistellä, Iisa kuvailee tulevan levyn maailmaa.

Tutun ilottelevan poprönsyilyn sijaan luvassa onkin syvempiä tuntoja.

– Elän elämänvaihetta, jossa tapahtuu paljon: on lapsia, remontteja ja töitä. Mutta haluan porautua ytimeen ja pysähtyä silloinkin, kun on kiire. Siitä kertoo levyn ensimmäinen sinkkukin Polulta harhaan, Iisa kertoo.

Milloin viimeksi nauroit?

Nauran varmasti jollekin joka päivä. Välillä olen varmaan vähän tyhjännaurajakin, mutta ajattelen, että jokaisessa päivässä pitää olla naurua ja hymyä. Tänä aamuna Hesaria lukiessani sanoin miehelleni, ettet varmaan usko, mutta minua kiinnostaa kvanttimekaniikka ja -fysiikka. Se kirvoitti aikamoiset naurut.

Milloin viimeksi itkit?

Harva se päivä tirautan muutaman kyyneleen. Viimeksi olen varmaan itkenyt levyn tekoon liittyvää stressiä. Se on johtunut turhautumista, kun kelaan liikaa asioita. Mutta itku on mielestäni hyvä keino purkaa turhautumia.

Milloin viimeksi suutuit?

Leikki-ikäiset lapseni osaavat manipuloida taitavasti äitiään, ja viimeksi toissa päivänä tuli eteen jokin sellainen tilanne, että minun olisi pitänyt osoittaa heille kaapin paikka. En ole lepsu, mutta ehkä vähän liian empaattinen äiti. Joskus se on ristiriitaista: eivät leikki-ikäiset kaipaa aina ymmärrystä tai asioiden selittämistä, vaan aikuisen pitäisi pitää tiukka linja.

Milloin viimeksi halasit jotakuta?

Halasin lapsiani, kun vein heidät äsken päiväkotiin. Mutta se ei johtunut siitä, että minun olisi vaikeaa jättää heidät hoitoon. Meillä halaillaan ja näytetään paljon tunteita kotona, eikä minun ole koskaan ollut vaikea olla lapsistani erossa – yhteys heihin kantaa koko ajan. Minulle on ollut elinehto pitää kiinni myös muista asioista kuin äitiydestä.

Milloin viimeksi valehtelit?

En muista, vaikka varmasti olen livauttanut jonkin valkoisen valheen, kun en ole halunnut pahoittaa toisen mieltä. Olen kiltti ihminen ja käytän joskus valkoisia valheita, jos minun pitää vaikkapa kieltäytyä jostakin menosta enkä osaa sanoa todellista syytä siihen.

Milloin viimeksi tapasit fanin?

Toissa viikolla kevätkiertueellamme Tampereella ja Turussa. Tykkään esiintyä pienillä klubeilla, joilla tulee helposti kohtaamisia ihmisten kanssa. Otimme yhteis-selfieitä, ja oli ihana kuulla kommentteja ja palautetta uusista biiseistä.

Milloin viimeksi soitit äidille?

Tänään viimeksi lähetin hänelle tekstaria, mutta vappuaattona puhuimme puhelimessa. Koetan pitää viikoittain yhteyttä häneen, muuten minulle tulee ’huono jälkeläinen’ -olo.

Milloin viimeksi shoppailit?

Shoppailen harvoin, sillä en halua haalia tavaraa, mutta viime viikon torstaina kävin lainaamassa kuvausvaatteita R&H:n liikkeestä. Mieluummin kärvistelen ja säästän ja ostan harvoin jotakin, mistä todella pidän, kuin ostan jotakin turhaa, mistä saan aina morkkiksen. Kyttään netistä lempimerkkieni kuten Carin Westerin ja Rodebjerin vaatteita. Pidän myös paljon suomalaisista nuorista suunnittelijoista.

Milloin viimeksi kärsit krapulasta?

Tykkään juhlia ja käytän silloin myös kohtuudella alkoholia, mutta levyn tekemisen ja sairastelun takia siihen ei ole viime aikoina ollut tilaisuutta. Sitä paitsi olen krapula-altis ja saan tuta nahoissani, jos olen juhlinut. Siksi puntaroin nykyään tarkkaan, onko minulla varaa menettää kaksi päivää krapulaan.

Milloin viimeksi olit väärässä ja menit itseesi?

Viime viikolla olin varma, että mieheni on ottanut hiuslakkani ja kirjoitin hänelle kylppärin peiliin vihaisen viestin. Jälkeenpäin löysin lakkapullon omasta laukustani.

Milloin viimeksi mietit elämän tarkoitusta?

Päivittäin, sillä se puhuttelee minua hyvinkin paljon. Tähtään siihen, että tekisin meditointiharjoituksia päivittäin. Uskon, että elämän tarkoituksen ytimessä ollaan silloin, kun pysähdytään omaan sisimpään eikä päässä liiku mitään.

Lue lisää:

Hipsterien puolustaja Iisa Pykäri paljasti levyhyllynsä synkimmän salaisuuden

Tästä syystä näyttelijä Minna Haapkylä ei ole ikinä krapulassa

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?

 

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.