Mikko Kivinen kertoi Radio Aallolla suosikkiyhtyeen riidoista.

Näyttelijä Mikko Kivinen ehti olla mukana Lapinlahden Linnut -yhtyeessä yhdeksän vuotta. Mikko kertoi Radio Aallon Dynastiassa tiettävästi ensimmäistä kertaa, miksi hänet erotettiin porukasta syksyllä 1992.

– Viimeisen kahden vuoden ajan oli aika kireä ilmapiiri. Siinä tuli joitain henkilökohtaisia skismoja. Ekaksi erotettiin (Markku) Toikka. Se oli virhe, koska eihän kavereita voi erottaa, Mikko sanoi.

Mikon mukaan kaveriporukan rento meininki muuttui työksi. Lisäksi hänellä itsellään alkoi olla paljon muita töitä, mistä muut jäsenet eivät tykänneet.

– Siinä tuli ihme katkeruutta, mitä mä en ymmärtänyt. Mun mielestä se, että tein muita duuneja, oli vain rikkaus Linnuille.

Syksyllä 1992 Pirkka-Pekka Petelius pyysi Mikkoa tekemään kanssaan töitä, kun hän oli lopettanut yhteistyön Aake Kallialan kanssa. Tämä oli viimeinen niitti muille Lapinlahden Lintujen jäsenille.

– Pojat olivat sitä mieltä, että hyppäsin kilpailevaan leiriin. Mikä oli tottakin. Mutta siinä alkoi olemaan niin huono ilmapiiri, että tavallaan tietoisestikin tein sellaisen ratkaisun. Ajattelin, että ei tässä varmaan pysty jatkamaan.

Mikko arvelee, että julkisuus ja suursuosio eivät välttämättä olleet hyväksi yhtyeelle.

– Siinä tuli vääränlaista kilpailua.Lapinlahden Linnut alkuperäisessä kokoonpanossaan vuonna 2000. Kuva: Sanoma-arkisto

Lue myös:

Lapinlahden Linnut -muusikko sitoutui vuoden tipattomalle: ratkesi ryyppäämään

Naisystävä Katja ei aio esiintyä suuremmin miehensä rinnalla julkisuudessa.

Laulaja Ressu Redford, 56, esitteli torstai-iltana uuden naisystävänsä Katjan ravintola Pincho Nationin avajaisissa Turussa.

– Hyvin menee ja kesää vietetään yhdessä. Kesän kohokohta on nyt, kun aurinko paistaa, Ressu jutteli.

Silminnähden rakastunut pariskunta on seurustellut jo jonkin aikaa. Katja on käynyt miehensä keikoilla ja myönsi ihastuneensa tämän huumorintajuun.

– Muun muassa siihen, hän virnisti.

Katja totesi myös, ettei aio esiintyä julkisuudessa isommin, vaan aikoo pysytellä yksityishenkilönä. Hän kertoi työskentelevänsä ”aivan eri alalla” kuin Ressu.

– Minä olen syntyperäinen turkulainen, ja Katja on tästä läheltä, Ressu lisäsi.

Ressu Redford oli naimisissa lähes 20 vuotta Nina Björkfeltin kanssa. Pari erosi virallisesti joulukuussa 2016. Heillä on kaksi poikaa: vuonna 1998 syntynyt Frans ja vuonna 2000 syntynyt Elliot.

Kahdeksan naista kertoo CNN:n artikkelissa Morgan Freemanin kosketelleen heitä ja kommentoineen heidän ulkonäköään. Freeman pahoittelee tapahtunutta. 

Hollywood-tähti toisensa jälkeen on syytettynä seksuaalisesta häirinnästä. Tällä kertaa epämiellyttäviä asioita kerrotaan näyttelijä Morgan Freemanista, 80. 

Kahdeksan naista kertoo uutiskanava CNN:n verkkojutussa, että Freeman on käyttäytynyt heitä kohtaan sopimattomasti tai häirinnyt heitä. CNN haastatteli myös kahdeksaa muuta ihmistä, jotka eivät ole joutuneet häiritsevän käytöksen kohteiksi, mutta ovat todistaneet sitä. 

Haastateltavien mukaan Freeman on muun muassa kosketellut heitä vastoin heidän tahtoaan, tuijottanut heitä häiritsevästi ja kommentoinut toistuvasti heidän ulkonäköään ja vaatteitaan.

Syytökset koskevat ainakin elokuvien Tyylikäs lähtö (kuvattu 2015) ja Suuri puhallus (kuvattu 2012) kuvauksia. Haastateltavat kertoivat välttäneensä esimerkiksi ihonmyötäisiä vaatteita välttyäkseen Freemanin epämiellyttävältä huomiolta. Kaikki eivät olleet kertoneet tapahtuneista asioista eteenpäin, koska pelkäsivät työnsä puolesta. 

”Se ei koskaan ollut tarkoitukseni.”

CNN:n artikkelin julkaisun jälkeen Morgan Freeman julkaisi tiedotteen, jossa pahoittelee tapahtunutta: ”Kaikki, jotka ovat työskennelleet kanssani tietävät, etten ole sellainen, että loukkaisin ketään tarkoituksella tai tietoisesti tekisin kenenkään olon epämukavaksi. Pyydän anteeksi kaikilta, jotka ovat tunteneet olonsa epämiellyttäväksi tai kokeneet tulleensa kohdelluksi epäkunnioittavasti – se ei koskaan ollut tarkoitukseni.”

Selvitys Freemanin käytöksestä sai alkunsa, kun Freeman kommentoi Tyylikäs lähtö -elokuvan mediatilaisuudessa CNN:n toimittaja Chloe Melasin raskausvatsaa muun muassa sanomalla:

– Olisinpa tuolla!

Melas halusi selvittää, olivatko hänen Freemanilta saamansa kommentit vain yksittäistapaus. Kun CNN otti yhteyttä lukuisiin ihmisiin juttua varten, osalla oli vain myönteistä sanottavaa Freemanista, ja osa tiesi heti itse nimetä Freemanin, kun toimittaja kysyi häirinnästä kuvauksissa sanomatta, kenestä on kyse.