Mikko Kivinen kertoi Radio Aallolla suosikkiyhtyeen riidoista.

Näyttelijä Mikko Kivinen ehti olla mukana Lapinlahden Linnut -yhtyeessä yhdeksän vuotta. Mikko kertoi Radio Aallon Dynastiassa tiettävästi ensimmäistä kertaa, miksi hänet erotettiin porukasta syksyllä 1992.

– Viimeisen kahden vuoden ajan oli aika kireä ilmapiiri. Siinä tuli joitain henkilökohtaisia skismoja. Ekaksi erotettiin (Markku) Toikka. Se oli virhe, koska eihän kavereita voi erottaa, Mikko sanoi.

Mikon mukaan kaveriporukan rento meininki muuttui työksi. Lisäksi hänellä itsellään alkoi olla paljon muita töitä, mistä muut jäsenet eivät tykänneet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Siinä tuli ihme katkeruutta, mitä mä en ymmärtänyt. Mun mielestä se, että tein muita duuneja, oli vain rikkaus Linnuille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Syksyllä 1992 Pirkka-Pekka Petelius pyysi Mikkoa tekemään kanssaan töitä, kun hän oli lopettanut yhteistyön Aake Kallialan kanssa. Tämä oli viimeinen niitti muille Lapinlahden Lintujen jäsenille.

– Pojat olivat sitä mieltä, että hyppäsin kilpailevaan leiriin. Mikä oli tottakin. Mutta siinä alkoi olemaan niin huono ilmapiiri, että tavallaan tietoisestikin tein sellaisen ratkaisun. Ajattelin, että ei tässä varmaan pysty jatkamaan.

Mikko arvelee, että julkisuus ja suursuosio eivät välttämättä olleet hyväksi yhtyeelle.

– Siinä tuli vääränlaista kilpailua.


Lapinlahden Linnut alkuperäisessä kokoonpanossaan vuonna 2000. Kuva: Sanoma-arkisto

Lue myös:

Lapinlahden Linnut -muusikko sitoutui vuoden tipattomalle: ratkesi ryyppäämään

Sisältö jatkuu mainoksen alla