Näyttelijä Antti Holma juontaa uuden Kingi-musiikkiparodiahown MTV3:lla. Kingissä nähdään koko edelliskauden Putouksen näyttelijäporukka Aku Hirviniemestä Armi Toivaseen. Kuva: Jonna Öhrnberg
Näyttelijä Antti Holma juontaa uuden Kingi-musiikkiparodiahown MTV3:lla. Kingissä nähdään koko edelliskauden Putouksen näyttelijäporukka Aku Hirviniemestä Armi Toivaseen. Kuva: Jonna Öhrnberg

Uuden Kingi-ohjelman juontaja Antti Holma ei ole vielä varma Kissi Vähä-Hiilarin kohtalosta.

Näyttelijä Antti Holma, 31, nähdään juontajana viime vuoden Putous-näyttelijöiden uudessa Kingi-musiikkiparodiashow’ssa. Ohjelma alkaa MTV3-kanavalla tammikuussa, mutta inserttejä on kuvattu jo etukäteen.

Antille suuresta liveshow’sta toiseen hyppääminen ei ollut ongelma, vaikka hän myöntääkin, ettei vielä ole täysin toipunut Putouksesta, josta hänelle jäi hyvä fiilis.

– Lähdin Kingiin mukaan, koska uskon tähän ohjelmaan ja sen tekijöihin täysillä, ja koska saan olla juontajan roolissa. En olisi voinut heti Putouksen jälkeen kehittää uutta hahmoa, takki on sen verran tyhjä, hän kertoi Kingin lehdistötilaisuudessa tiistaina.

Lauantaina päättyneen Putouksen sketsihahmokisassa toiseksi tulleen supersuositun Kissi Vähä-Hiilarin lopullisesta kohtalosta mies ei ole varma. Pikkujouluihin Kissiä on kyselty paljon, mutta näyttelijä ei kiireiltään ehdi heittämään Kissinä kuin pari keikkaa. Hän toivoo kuitenkin Kissin jatkavan vielä elämäänsä ensi vuonnakin.

Seuraavaksi Antti tekee runokirjan, jonka työnimenä on Kauheimmat runot. Otavan kustantama kirja ilmestyy syksyllä 2015.

– Olen kirjoittanut kauheita runoja pöytälaatikkoon jo pitkään. Runokirjasta tulee nimensä veroinen, hän nauraa.

Kissi Vähä-Hiilari lauloi Putouksessa komeasti muun muassa Celine Dionia. Musikaalinen Antti esiintyy ensi keväänä säveltäjälegenda Kaj Chydeniuksen kanssa helsinkiläisen KOM-ravintolan lauluilloissa. Muitakin musiikkiprojekteja on kuulemma vireillä. Jouluksi Antti matkaa viikoksi San Franciscoon, jossa hänellä on sukulaisia.

Lue lisää Kingistä: Onko se yhdistelmä Idolsista ja Putouksesta?

Lue myös:

Antti Holma: ”Homoutta ei pidä peitellä”

Suomi-julkkikset jakoivat nuoruuskuvansa: Tältä Antti Holma näytti teininä

Tätä mieltä aito fitnessguru on Antti Holman Kissi Vähä-Hiilarista

Suomalaiset miehet kunniaan!

Räppäri Jare Tiihonen ja Star Wars -elokuvien Chewbackaa esittävä näyttelijä Joonas Suotamo ovat saaneet viime päivinä ylistävää huomiota kansainvälisissä medioissa.

Viikonloppuna huippusuosittu Bright Side -verkkosivusto listasi jutussaan maita, joissa miehiä on enemmän kuin naisia. Jutun tilastoja väritettiin kuvilla kunkin maan ”unelmamiehistä”. Suomen kohdassa havainnollistavaksi esimerkiksi oli nostettu kuka muu muka kuin Cheek!

Joonas Suotamo saa hehkutusta sen sijaan Hello Giggles -sivustolta, jonka mukaan ”meidän on aika puhua siitä faktasta, että Chewbaccaa näyttelee hyvin viehättävä mies.” Eli siis ihana Joonas!

Me suomalaiset naiset olemme tietenkin jo pitkään tienneet, että kyllä Suomessa riittää upeita miehiä – jotka ovat kaiken lisäksi paljon muutakin kuin pelkkää silmänruokaa. Kysyimme naisilta, ketkä suomalaiset julkisuudesta tutut miehet pitäisi seuraavaksi noteerata ulkomaisissa medioissa.

Kokosimme vastaukset listaksi perusteluiden kera:

1. Näyttelijä Pekka Strang

”Hän on uskomattoman karismaattinen.”

2. Poliitikko Erkki Tuomioja

”Hänellä on hyvin viehättävä olemus. Jotenkin sympaattinen – ja tietenkin älykäs.”

3. Näyttelijä Eero Ritala

”Hyväntuulinen, rauhallinen ja aina mainio Eero on juuri sellainen tyyppi, jonka kanssa haluaisi herätä samasta sängystä. Ihan vaikka vain kavereina.”

4. Koripalloilija Lauri Markkanen

”Hän on niin pitkä ja arvostaa äidin lihapullia.”

5. Poliitikko Jani Toivola

”Hän näkee maailman niin avarakatseisesti ja jaksaa perustella asioita pitkäjänteisesti. Lisäksi hän puhuu omista haastaistaan avoimesti niin, että se kannustaa muitakin avautumaan. Ja onhan hän aina pirun tyylikäs.”

6. Näyttelijä Martti Suosalo

”Ihana! Haluaisin, että Martti ja Virpi Suutari adoptoisivat minut.”

7. Kirjailija Tuomas Kyrö

”Niin rehellinen ja hauska tyyppi, että huh huh.”

8. Tennistähti Jarkko Nieminen

”Älykkään ja sympaattisen oloinen tyyppi, joka vaikuttaa siltä, että hän jaksaa aina kuunnella ja keskustella.”

9. Liikemies Jari Sarasvuo

”No onhan hän nyt kovin ihana, kun hän haluaa aina keskustella kaikesta.”

10. Näyttelijä Lauri Tilkanen

”Perinteisellä tavalla viehättävä. Sellainen sympaattinen nappisilmä.”

11. Laulaja Pete Parkkonen

”Perusteluksi riittänee: Kohta sataa.”

12. Kirjailija ja psykiatri Claes Andersson

”Hän on niin viisas, että oksat pois.”

13. Näyttelijä Tommi Korpela

”The one and only! Tommilla on lempeä, kiva ja rauhallinen rytmi olla ja puhua. Hän ei nöyristele, mutta ei kuitenkaan ole myöskään koppava.”

14. Koomikko Antti Holma

”Absoluuttisesti maailman hauskin mies.”

15. Jääkiekkoilija Patrik Laine

”Niin suoraselkäinen, peritamperelainen mies, että häntä ei voi kuin rakastaa.”

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.