Cara Delevingne nähdään kesällä pääosassa Paper Towns -elokuvassa. Kuva: Reuters
Cara Delevingne nähdään kesällä pääosassa Paper Towns -elokuvassa. Kuva: Reuters

Cara Delevingne kiittää sosiaalista mediaa menestyksestään.

Supersuosittu malli ja näyttelijänuraansa aloitteleva Cara Delevingne, 22, tietää itsekin, ettei hänestä välttämättä olisi tullut supermallia, jos hän olisi luonut uraansa 90-luvulla. Tuolloin Kate Moss, Naomi Campbell, Linda Evangelista ja Claudia Schiffer olivat mallimaailman kuumimpia nimiä.

WSJ Magazinen haastattelussa Cara kertoo syyn nykyiseen menestykseensä.

– En olisi pärjännyt yhtä hyvin, jos sosiaalista mediaa ei olisi ollut. En lainkaan. 90-luvulla en olisi ollut supermalli.

Caralla on yli 12 miljoonaa Instagram-seuraajaa, ja hän jakaa palvelussa usein hulluttelevia kuvia itsestään. Taitava imagonrakennus on tehnyt Carasta nuorisoidolin ja menestyvän mallin.

Cara on kertonut, että mallin työt ovat olleet vain ponnahduslauta leffauralle, josta hän on haaveillut lapsesta saakka. Kesällä ensi-iltana tuleva Paper Towns on ensimmäinen elokuva, jossa Cara nähdään pääosassa.

– Haluan näyttää, että voit olla juuri se, kuka haluat olla. Rakastan työtäni ja sitä mitä teen. Jos mokaan nyt, se on vain oma vikani, Cara kertoo haastattelussa.

Kuva, jonka Cara Delevingne (@caradelevingne) julkaisi

Lue myös:

Miksi huippumalli Cara Delevingne on nyt kaikkialla?

Huippumalli Cara Delevingne liittyi nännienvapautusrintamaan Instagram-kuvallaan

Malli Cara Delevingne sai roolin Peter Pan -elokuvasta

Raskaus oli yllätys lapsettomuudesta kärsineille Satu Taiveaholle ja Antti Kaikkoselle.

Suvanto ry:n toiminnanjohtaja Satu Taiveaho, 41, kertoo Ilta-Sanomissa, että tuli syksyllä yllättäen raskaaksi. Satu oli ihmetellyt erikoisia oireitaan ja mietti ensin, ovatko vaihdevuodet alkamassa. Raskaus oli yllätys, sillä Satu ja hänen kansanedustajapuolisonsa Antti Kaikkonen, 43, ovat kärsineet lapsettomuudesta vuosia. Syksyllä raskaus päättyi kuitenkin keskenmenoon jo aikaisessa vaiheessa. 

”Se oli erittäin hämmentävä ja yllättävä asia.”

– Se oli erittäin hämmentävä ja yllättävä asia. Ja totta kai myös surullinen. Olen kuitenkin yrittänyt kääntää asian mielessäni iloiseksi ja ajatellut, että olen ainakin kerran elämässäni ollut vähän aikaa raskaana, Satu kertoo IS:ssa.

Satu ja Antti ovat puhuneet lapsettomuudesta avoimesti julkisuudessa ja kertoneet, ettei hedelmöityshoidoistakaan ole ollut apua. Syytä lapsettomuuteen ei ole löytynyt. Myös adoptioprosessi kariutui aivan viime metreillä syksyllä 2011 Antin vaalirahakohun takia.

”Ehkä on pientä toiveekkuuttakin.”

– Meidän kohdalla asia (keskenmeno) ei varmasti ollut kauhean iso suru sen takia, että emme ole osanneet tai edes uskaltaneet ajatella asiaa. Sen jälkeen asia on kuitenkin pyörähdellyt mielessä. Ehkä on pientä toiveekkuuttakin, Satu kertoo IS:ssa.

Tällä hetkellä Satu ja Antti ovat kahden pienen lapsen sijaisvanhempia. Syksyllä 2014 heistä tuli pienen pojan sijaisvanhempia ja vuonna 2015 perheeseen saapui kolmevuotias tyttö.

Sadun ja Antin tie vanhemmiksi on ollut pitkä ja raskas. Lue parin yhteishaastattelu parin vuoden takaa:

 

Muusikko ja tutkija Linda Urbanskin isä lähti, kun Linda ja hänen kehitysvammainen sisarensa Sandra olivat pieniä. Siitä saakka Linda on miettinyt, missä menevät rakkauden ja anteeksiannon rajat.

Tutkija ja muusikko Linda Urbanski, 32, viettää tänäkin vuonna joulun kuten aina – äitinsä, tätinsä, isäpuolensa ja pikkusiskonsa Sandran kanssa.

Sandralla on Downin syndrooma. Siskosten välit ovat läheiset.

– Olisin sydämestäni toivonut, että Sandra olisi saanut olla terve. Toisaalta olen kiitollinen siitä, että hän on elämässäni juuri sellaisena kuin on. Hän on opettanut minulle suvaitsevaisuutta, armollisuutta ja hetkistä nauttimista, Linda kertoo.

Sandran Downin syndrooma todettiin heti synnytyslaitoksella. Vuosi Sandran syntymän jälkeen Lindan isä jätti perheensä. Tuli avioero, isä aloitti tahollaan uuden elämän.

– Isäni ei kestänyt erityislapsen syntymää. Isä oli minulle tosi rakas. Yhtäkkiä häntä ei enää näkynyt. Kaipasin isää hirveästi koko lapsuuteni ajan, Linda sanoo.

”On asioita, jotka jollakin tasolla voi ymmärtää, vaikkei niitä hyväksykään.”

Vuosia myöhemmin, kun Lindan isä oli vakavasti sairas, hän pahoitteli esikoistyttärelleen tapahtunutta.

– Perheen hylkääminen on äärimmäisen julma teko, mutta annoin sen isälle anteeksi. Halusin antaa hänelle rauhan. Mikä oli tapahtunut, oli tapahtunut, Linda Urbanski sanoo.

– Maailma ei ole mustavalkoinen. On asioita, jotka jollakin tasolla voi ymmärtää, vaikkei niitä hyväksykään. Anteeksianto on valtavan tärkeää.

Linda Urbanski kertoo, millainen hänen suhteensa pikkusiskoonsa on, millaista oli yhdistää tutkijan ammatti muusikon työhön ja miten Sandra auttaa häntä rentoutumaan Me Naisten uudessa numerossa 50–51. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.