Jenni Dahlman asui pitkään Sveitsissä, mutta muutti hiljattain takaisin Suomeen. Kuva: Sanoma-arkisto/Jussi Hettunen
Jenni Dahlman asui pitkään Sveitsissä, mutta muutti hiljattain takaisin Suomeen. Kuva: Sanoma-arkisto/Jussi Hettunen

Kimi Räikkösen eksä Jenni Dahlman nähdään Mallikoulu-ohjelman juontajana.

Kilparatsastaja ja malli Jenni Dahlman, 33, kertoi hiljattain muuttaneensa takaisin Suomeen. Yksi syy takaisiin muuttoon lienee se, että Jenni nähdään Mallikoulu-ohjelman juontajana.

– Tämä oli sellainen työtarjous, josta todella innostuin itse. Koin, että tämä on minun näköiseni juttu, Jenni kertoo tiedotteessa.

Jennillä on itselläänkin mallitaustaa: hän on ollut Paparazzin listoilla ja on Miss Turku 1998. Lisäksi hän on osallistunut Miss Suomi- ja Suomen Neito -osakilpailuihin. Mallikoulussa Jenni paitsi juontaa ohjelman myös tsemppaa ja tukee mallikokelaita.

– Saan toimia heille isosiskona ja olla tukipilarina. Olen nähnyt aika paljon ja reissannut ympäri maailmaa. Uskon, että siitä on hyötyä myös tässä.

Ohjelmassa etsitään suomalaista huippumallia. Mukaan kisaan valitaan hakemusten perusteella kymmenen nuorta naista. Aiemmin ohjelmasta on noussut pinnalle Suvi Koponen, joka on tällä hetkellä yksi parhaiten maailmalla menestyneistä suomalaismalleista. Mallikoulun tuomariston puheenjohtajana nähdään Anne Kukkohovi. Muut tuomarit julkistetaan myöhemmin.

Ohjelman ikäraja on 16 vuotta, ja mukaan voi hakea täältä.

Jenni erosi F1-kuski Kimi Räikkösestä vuoden 2013 alussa, mutta virallisesti ero astui voimaan vasta tänä vuonna. Jennin on kerrottu seurustelevan nykyään Jokereissa pelaavan jääkiekkoilija Ossi Väänäsen kanssa. Jenni ei ole myöntänyt eikä kieltänyt suhdetta.

Lue myös:

Kimi Räikkösen ja Jenni Dahlmanin avioero astui viimein voimaan

IS: Jenni Dahlmanin uusi rakas on kiekkotähti

Jennin  ja Kimin harvinainen yhteishaastattelu vuodelta 2005

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla