Uskottomuudesta, päihdehelvetistä ja erosta selviytyminen sekä heittäytyminen uuteen rakkauteen, vanhemmuuteen tai luksusrouvan elämään. Nämä julkkishaastattelut kiinnostivat vuonna 2015.

Riina-Maija Palander

Riina-Maija Palanderille on tapahtunut paljon ja hän puhuu niistä harvinaisen suoraan. Riina ja Kalle Palanderin suhdetta eivät ole hetkauttaneet edes loppuunpalaminen, kaksosten keskenmeno tai uskottomuus. Suurperhe pysyy kasassa Riinan opeilla: lapsilla ei ole asiaa makuuhuoneeseen ja naisen saalistus on miehen hommaa.

– Kalle palvoo maata jalkojeni alla, Riina kertoi syksyllä. Lue haastattelu täältä.

Ensitreffit alttarilla -Sari ja -Antti

Sarista ja Antista tuntui heti, että he olisivat tunteneet toisensa aina. Nyt umpirakastunut Ensitreffit alttarilla -pari odottaa perheenlisäystä.

– On vain ihmeellistä ja ihanaa, että tämä on tapahtunut näin luonnollisesti ja nopeasti. Lue juttu täältä.

Jonna Nygrén

Jonna Nygrén tuli aikoinaan tunnetuksi HIM-rokkari Ville Valon naisystävänä. Päihdevuosista selvinnyt Jonna Nygrén kävi raitistuessaan läpi häpeää, syyllisyyttä ja katkeruuden tunteita. Siitä lähti liikkeelle iso elämänmuutos.

– Fitnessistä tulee vahva olo, mutta se ei ole uusi riippuvuuteni, Jonna kertoi keväällä. Lue juttu täältä.

Ja katso myös video.

Minna Haapkylä

Näyttelijä Minna Haapkylä on ensi kertaa parisuhteessa, jossa hänellä on omaa aikaa. Elämänmuutosten vyöry teki näyttelijästä rennon naisen.

– Nyt tiedän, ettei ero tuhonnut lasteni elämää. Lue juttu täältä.

Seela Sella

Näyttelijä Seela Sellalle, 78, teatteri antoi elämäntehtävän ja aviomiehen mutta vei aikaa lapsilta.

– Olen ollut hyvin itsekäs äiti. Työ on mennyt aina ohi, hän kertoi Mitä olen oppinut -juttusarjassa. Lue juttu täältä.

Antti Luusuaniemi 

Näyttelijä Antti Luusuaniemi hurmasi Syke-sarjan sydänkirurgina. Vaimonsa Lilin kanssa hän viettää kerran päivässä K-18-aikaa. Lue juttu täältä.

Ensitreffit alttarilla -Miia ja -Olli

Olli Laine ja Miia Ezen menivät vuosi sitten kesällä naimisiin Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa. Kyynikot epäilivät, ja itseäkin jännitti. Lähes vuosi myöhemmin rakkaus vielä kukoisti, mutta sittemmin pari päätyi eroon. Lue keväällä tehty haastattelu täältä.

Maria Veitola​

Maria Veitola eli keväällä raskasta elämänvaihetta. Hänellä oli työnsä radioaseman pomona ja Tähdet, tähdet -tuomarina, lapsi­perheen arki ja päälle isän sairaus.

– Kun tajusin kelpaavani vanhemmilleni, yhteistä aikaa onkin enää vähän, Maria kertoi keväällä. Lue juttu täältä.

Didem Özgün

Luksusbloggaaja Didem Özgünin perheessä työnjako on selvä: mies tuo rahat, nainen hoitaa kodin.

– Naiset ovat kateellisia minulle olemuksestani ja itsevarmuudestani. Mieheni tietää, että osaan käyttää hänen rahojaan. Lue juttu täältä.

Pirkka-Pekka Petelius

Pirkka-Pekka Petelius ei koskaan suunnitellut uraa, vaikka hänestä tuli yksi Suomen tunnetuimmista taiteilijoista. Neljän naisen kanssa kasvanut mies on oppinut eniten kriiseistään.

– Ilman avioliittojani en tajuaisi elämääni kuten tänään teen. Lue juttu täältä.

Jutta Gustafsberg

Jutta Gustafsberg ja Sari Peltonen ovat parhaat ystävykset, joilla on sama ex-mies, yhteinen vastuu molempien lapsista ja intohimo treenaamiseen. Uusilta kumppaneilta kuvio on vaatinut ymmärrystä.

–Ydinperhe ei ole minulle mikään arvo, Jutta kertoi kesällä. Lue juttu täältä.

Caitlin Moran

Caitlin Moran oli oudon perheen kiusattu lapsi, josta tuli feministinen supertähti. Siihen tarvittiin lahjakkuutta, lujaa tahtoa ja mahtava parisuhde. Lue juttu täältä. 

Antti Holma ja Saara Turunen

Näyttelijä Antti Holma ja näytelmäkirjailija Saara Turunen tutustuivat lukiossa junan tuomina maalaisina. Ystävyys on pysynyt ja syventynyt.

– Saaran seurassa saan olla erakko, Antti sanoi keväällä. Lue juttu täältä. 

Jaajo Linnonmaa

Suomen suosituin radiojuontaja Jaajo nousi julkkikseksi ohjelmista, joissa nakuiltiin ja sekoiltiin. Nyt entisen raikulipojan illat menevät kotona kaksosvauvat kainalossa.

– Lapset ovat maailman makein juttu. Otan paineita siitä, millaisia ihmisiä kasvatan. Lue juttu täältä.

Laura Honkasalo

Kirjailija Laura Honkasalon maailma romahti neljä vuotta sitten, kun hän tuli yllättäen jätetyksi avioliitossaan.

– Välillä suru vaikutti humalan tavoin ja tuntui, kuin viimeinenkin järjen hiven olisi kadonnut jonnekin, hän kirjoitti erosta toipumisestaan. Lue juttu täältä. 

29-vuotiaan Alina Tomnikovin näyttelijänura on nyt hurjassa nosteessa. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
29-vuotiaan Alina Tomnikovin näyttelijänura on nyt hurjassa nosteessa. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Näyttelijä Alina Tomnikovia kutsuttiin jo lapsena Suomen Juulia Roopertiksi. Ujo lapsi rakasti esiintymistä kotona isänsä vhs-kameralle.

”Milloin nää sinne Puttoukseen?” sukulaiset Oulussa ovat kyselleet näyttelijä Alina Tomnikovilta, 29, jo pitkään. Nyt se vihdoin tapahtuu, ja Alina on pestistä tohkeissaan itsekin.

– Olen katsellut Putousta sen alkukausista lähtien, ensin ihan muina faneina, sitten näyttelijän vinkkelistä. Olen ihastellut, miten monipuolisesti näyttelijät saavat siinä revitellä. Tunnen, että nyt oli minulle oikea aika lähteä mukaan.

Katso videolta, millainen kujeilija Alina oli jo lapsena! Videopotpuri on kooste Alinan Dimka-isän kuvaamista vhs-nauhoista.


Alina tuntuu rytinällä lyöneen läpi urallaan parin viime vuoden aikana. On tv-sarjoja Syke, Pää edellä, Downshiftaajat ja Donna sekä elokuvia Rendel, Tuntematon sotilas, pari Rölliä sekä pian ensi-iltansa saava Veljeni vartija.  Niiden lisäksi Alina on näytellyt muun muassa Ryhmäteatterissa sekä Kansallisteatterissa.

– Olen saanut tehdä draamaa, sketsiviihdettä ja kaikenlaista. Putous-komedia on yksi asia lisää taiteilijuuteni sisällä.

Sukulaistäti kutsui Alinaa Suomen Juulia Roopertiksi jo silloin, kun tyttö oli polvenkorkuinen.

– Lapsena haaveilin, että minusta kasvaisi Pretty Womanin ihana kiharatukka tai Fifth Elementin Leeloo, jota Milla Jovovich näytteli. Nykyään mieluusti näyttelisin sellaisia rooleja, mutta enää en haluaisi olla he, Alina nauraa.

Muiden mokailu puhdistaa

Alina kiittelee Putous-porukan keskinäistä yhteishenkeä. Sen kokeneet tekijät rauhoittelevat ensikertalaisia ja muistuttavat nauttimaan kaiken tohinan keskellä.

– Pirullista onkin, että paineet tulevat itseltäni. Tiedostan hyvin ohjelman suosion, Alina sanoo.

Alinaa viehättää, että suosikkiohjelma on koko perheen viihdettä.

– Se yhdistää ikään katsomatta, hän miettii.

– Ja onhan siinä sekin, että katsomalla sekoiluamme ja mokailuamme ihmiset voivat kotisohvillaan puhdistua omista nolouksista. Siinä kunkin häpeät himmenevät, kun seuraa muiden painavan menemään ilman mitään häpyä.

Putous MTV3 pe 20.1. alkaen.

Ei omena kauas puusta putoa – vai miten se nyt meni?

Monilla Putous-näyttelijöillä on kuuluisat vanhemmat. Ja on useilla entisillä Putous-näyttelijöillä myös taiteilijapuoliso.

Pihla Penttinen – isä Pertti Sveholm

Pertti ja Pihla vuonna 2015. Kuva: Mikko Hannula
Pertti ja Pihla vuonna 2015. Kuva: Mikko Hannula

Pihla Penttinen, 39, on kokenut näyttelijä, mutta Putouksesta hänet nähdään tällä kaudella ensimmäistä kertaa. Pihlan isä on näyttelijä Pertti Sveholm. Pertti on ollut mukana yli sadassa televisiosarjassa ja elokuvassa, ja hänet on palkittu Jussi-patsaalla kahdesti.


 

Kiti Kokkonen – isä Ere Kokkonen ja äiti Titta Jokinen

Kiti ja Titta vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuukka Ylönen
Kiti ja Titta vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuukka Ylönen

Myös Kiti Kokkonen, 43, on mukana Putouksessa ensimmäistä kertaa. Hänen isänsä on vuonna 2008 kuollut ohjaaja Ere Kokkonen, jonka luona Kiti myös vietti lapsuutensa. Kitin äiti on näyttelijä Titta Jokinen.

 

Roope Salminen – isä Eppu Salminen, äidit Minna Turunen, Riitta Havukainen

Roope Salmisen, 28, isä on näyttelijä Eppu Salminen ja biologinen äiti näyttelijä Minna Turunen. Roope vietti lapsuutensa isänsä Eppu Salmisen ja tämän silloisen puolison, näyttelijä Riitta Havukaisen kanssa. Uusperheeseen kuuluivat Riitan aiemmassa suhteessa syntynyt tytär Katariina Havukainen sekä Epun ja Riitan yhteinen lapsi, Santtu.

 

Myös joidenkin vanhojen Putous-näyttelijöiden isä tai äiti on taiteilija. Lisäksi monella ohjelmassa nähdyllä näyttelijällä on taiteilijapuoliso.

Iina ja Minka Kuustonen – isä Mikko Kuustonen

Mikko ja Iina Kuustonen vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto
Mikko ja Iina Kuustonen vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto

Sekä Iina että Minka Kuustonen ovat molemmat vanhoja Putous-näyttelijöitä. Heidän isänsä on muusikko, tv-kasvo Mikko Kuustonen. Iinan ja Minkan serkku on stand up -koomikko Sami Hedberg.

 

Näillä vanhoilla Putous-näyttelijöillä on näyttelijä- tai ohjaajapuolisot:

Pirjo Lonka (1. kausi) on naimisissa näyttelijä-ohjaaja Jani Volasen kanssa. Jani on Putouksen entinen pääkäsikirjoittaja ja ohjaaja. Jani on ollut naimisissa myös Mari Perankosken kanssa. Mari oli mukana Putouksessa 

Elina Knihtilä (1. kausi) on naimisissa näyttelijä Tommi Korpelan kanssa.

Krista Kososen (1., 2., 3. ja 4. kausi) avopuoliso on ohjaaja Antti Jokinen.

Joanna Haartti (2. kausi) seurustelee näyttelijä Minna Haapkylän kanssa.

Ville Tiihosen kumppani on näyttelijä Kreeta Salminen. Kreetan isä on puolestaan Esko Salminen.

Kaisa Hela (o.s. Mattila) (8. kausi) aviopuoliso on muusikko-näyttelijä Heikki Hela.

Minka Kuustosen (8. kausi) avopuoliso on näyttelijä Aku Sipola.

Essi Hellén (6. kausi) aviopuoliso on näyttelijä Mikko Virtanen.