Suomi kohtaa Ruotsin tänään perjantaina klo 14. Finaalipaikka ei jää kiinni ainakaan leijonanharjoista. Kuvat Reuters
Suomi kohtaa Ruotsin tänään perjantaina klo 14. Finaalipaikka ei jää kiinni ainakaan leijonanharjoista. Kuvat Reuters

Suomi päihittää Ruotsin kypärän alta liihottavilla piiskoillaan 6–0. Äänestä, kenelllä Suomen lätkämaajoukkueen pelaajalla on komein leijonanharja. Tittelistä kamppailevat Mikael Granlund, Olli Jokinen, Teemu Selänne, Sami Vatanen, Antti Pihlström ja Juha-Matti Aaltonen.

1. Antti Pihlström

Antti Pihlströmillä on jo vuosia ollut yksi Suomen maajoukkueen tyylikkäimmistä takatukista.

2. Mikael Granlund

NHL:n kova treeni ja ruokavalio ovat paitsi jykevöittäneet Mikael Granlundin leukaperiä, kiihdyttäneet myös nuoren tähtihyökkääjän hiustenkasvua.

3. Olli Jokinen

Olli Jokista ei meinaa tunnistaa uudessa lookissaan. Keskushyökkääjä suosi kaljua vuosikymmenien ajan, mutta päätti kasvattaa kutrit tyttärensä takia.

– Kolme vuotta sitten keskimmäinen tytär tuli koulusta kotiin ja sanoi, että koulussa kysyttiin, miksi sinun isälläsi ei kasva hiukset, vaikka se on vasta vähän oli kolmekymmentä, Jokinen kertoi Helsingin Sanomien mukaan Venäjä-voiton jälkeen.

4. Teemu Selänne

43-vuotias Teemu Selänne on Suomen joukkueen vanhin pelaaja, muttei jää nuoremmille kakkoseksi edes tukallaan.

– Jos asuu Kaliforniassa ja meren äärellä, pitää olla vähän surffaristailia, Selänne kertoi Helsingin Sanomissa.

5. Juhamatti Aaltonen

Juhamatti Aaltonen oli pitkään Suomen ehdoton takatukkakuningas. Vuoden 2011 MM-voiton jälkeen Aaltonen leikkasi piiskansa, mutta nyt letti näyttää taas kasvavan. Oikealla oleva kuva vuodelta 2011.

6. Sami Vatanen

Hyvin näyttää Sami Vatasenkin letti kasvavan.

Äänestä oikeassa ylälaidassa, kenen takatukka on seksikkäin!

Suomi pelaa tänään Ruotsia vastaan paikasta finaaliin. Ottelu TV2:ssa klo 14.

Lue myös:

Leijonat selibaatissa Venäjä-peliin – onko siitä hyötyä?

Lue kaikki Sotshin olympialaisiin liittyvät jutut täältä.

Tilaajille
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen

Ohjaaja Mika Myllyaho kärsi nuorena paniikkihäiriöstä, mutta oppi elämään sen kanssa, kun oma ala löytyi. – Muistan miten helpottavaa oli saada diagnoosi ja tulla viimein ymmärretyksi.

Ohjaaja ja Kansallisteatterin johtaja Mika Mylly­aho, 51, ei meinaa mahtua teatterinsa pienimmän näyttämön, Omapohjan, katsomopenkkiin. Pitkät koivet näyttävät jatkuvan kolmosriviltä aina seuraavan rivin yli ensimmäisille tuoleille asti,...

Daniel Craig ja Rachel Weisz kertovat odottavansa ensimmäistä yhteistä lastaan.

Viimein on selvinnyt, mitä Daniel Craig, 50, alkaa tehdä James Bond -uransa jälkeen. Näyttelijä on kertonut, että seuraava 007-leffa jää todennäköisesti hänen viimeisekseen salaisena agenttina.

Sen jälkeen pyssyhommat jäävät vähemmälle, ja mies katoaa vauvakuplaan!

No vitsi vitsi, eiköhän Craigia yhä nähdä myös valkokankaalla. Hänen näyttelijävaimonsa Rachel Weisz, 48, on kuitenkin kertonut The New York Timesille, että pari odottaa ensimmäistä yhteistä lastaan. Weiszin paljastus antaa ymmärtää, että molemmat ovat uutisesta varsin haltioissaan.

– Vatsani alkaa näkyä pian. Daniel ja minä olemme niin onnellisia. Meille tulee pieni ihminen. Emme malta odottaa, että tapaamme hänet. Kaikki on niin mystistä, Weisz hehkutti onneaan haastattelussa.

Rachel Weiszilla on 11-vuotias poika Henry edellisestä liitostaan ohjaaja Darren Aronofskyn kanssa. Daniel Craigin Ella-tytär suhteesta näyttelijä Fiona Loudonin kanssa on jo 25-vuotias. Weisz ja Craig ovat olleet naimisissa seitsemän vuotta.