Suomi kohtaa Ruotsin tänään perjantaina klo 14. Finaalipaikka ei jää kiinni ainakaan leijonanharjoista. Kuvat Reuters
Suomi kohtaa Ruotsin tänään perjantaina klo 14. Finaalipaikka ei jää kiinni ainakaan leijonanharjoista. Kuvat Reuters

Suomi päihittää Ruotsin kypärän alta liihottavilla piiskoillaan 6–0. Äänestä, kenelllä Suomen lätkämaajoukkueen pelaajalla on komein leijonanharja. Tittelistä kamppailevat Mikael Granlund, Olli Jokinen, Teemu Selänne, Sami Vatanen, Antti Pihlström ja Juha-Matti Aaltonen.

1. Antti Pihlström

Antti Pihlströmillä on jo vuosia ollut yksi Suomen maajoukkueen tyylikkäimmistä takatukista.

2. Mikael Granlund

NHL:n kova treeni ja ruokavalio ovat paitsi jykevöittäneet Mikael Granlundin leukaperiä, kiihdyttäneet myös nuoren tähtihyökkääjän hiustenkasvua.

3. Olli Jokinen

Olli Jokista ei meinaa tunnistaa uudessa lookissaan. Keskushyökkääjä suosi kaljua vuosikymmenien ajan, mutta päätti kasvattaa kutrit tyttärensä takia.

– Kolme vuotta sitten keskimmäinen tytär tuli koulusta kotiin ja sanoi, että koulussa kysyttiin, miksi sinun isälläsi ei kasva hiukset, vaikka se on vasta vähän oli kolmekymmentä, Jokinen kertoi Helsingin Sanomien mukaan Venäjä-voiton jälkeen.

4. Teemu Selänne

43-vuotias Teemu Selänne on Suomen joukkueen vanhin pelaaja, muttei jää nuoremmille kakkoseksi edes tukallaan.

– Jos asuu Kaliforniassa ja meren äärellä, pitää olla vähän surffaristailia, Selänne kertoi Helsingin Sanomissa.

5. Juhamatti Aaltonen

Juhamatti Aaltonen oli pitkään Suomen ehdoton takatukkakuningas. Vuoden 2011 MM-voiton jälkeen Aaltonen leikkasi piiskansa, mutta nyt letti näyttää taas kasvavan. Oikealla oleva kuva vuodelta 2011.

6. Sami Vatanen

Hyvin näyttää Sami Vatasenkin letti kasvavan.

Äänestä oikeassa ylälaidassa, kenen takatukka on seksikkäin!

Suomi pelaa tänään Ruotsia vastaan paikasta finaaliin. Ottelu TV2:ssa klo 14.

Lue myös:

Leijonat selibaatissa Venäjä-peliin – onko siitä hyötyä?

Lue kaikki Sotshin olympialaisiin liittyvät jutut täältä.

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!