Ai ettei Janne Katajalla ole oikeasti vaimoa? Kyllä muuten on. Näin he tapasivat.

Netin keskustelupalstoilla Janne Katajan tunteviksi esittäytyneet ihmiset ovat väittäneet, ettei Katajalla mitään vaimoa oikeasti olekaan. On sitä kysytty Jannelta suoraan kasvotustenkin. Epäilyjä eivät ole laimentaneet Jannen vitsailut siitä, että vaimo on iso ja karvainen ja tottelee nimeä Reijo.

Mutta todella, kun Janne ja Ulla kohtasivat ensi kertaa, Ulla oli iso ja karvainen: roolipuvussaan hän esitti Ville Vikingiä punaisten laivojen risteilyllä. Ulla tienasi opiskelurahoja Viking Linen leikkitätinä, ja Janne oli samalla aluksella juontohommissa. Elettiin juhannusta 2007, ja Janne nautti Idols Extra -ohjelman synnyttämästä suosiosta.

– Tytöt, jotka kouluvuosina eivät olleet katsoneetkaan tällaisen lyhyen ja onnettoman luokan pellen suuntaan, olivat alkaneet liehitellä minua. Huomio tuntui imartelevalta ja olin alkanut pitää itseäni aika vetävänä heppuna, Janne kertoo.

Karvapukuiselta leikkitädiltä ei kuitenkaan herunut liehittelyä. Laivan pienessä av-kopissa mikrofonisäätöjen keskellä Ulla työnsi Jannen tylysti tieltään.

– Kissapuvun takaa ehdin nähdä vain hänen silmänsä, mutta ne olivat lumoavan kauniit. En tiennyt, kuka tuo tyly Ville oli, mutta päätin ottaa siitä selvää. Av-kaveri kertoi, että onnekseni puvun alla oli nainen ja vieläpä oikein mukiinmenevä kissa, Janne käynnistelee.

Ullan viileä vilkaisu keskeyttää muistelot. Janne kehottaa vaimoa kertomaan tapaamisesta oman versionsa, koska hänen ei selvästi miellytä puolisoa. Ulla korjaa, ettei laivan ääniteknikoilla ollut hänestä ”sellaisia ajatuksia”, hän oli pikemminkin luonut työkavereihin veljelliset suhteet. Hän myös muistaa elävästi, miten avulias Janne oli mikrofonilähettimen asentamisessa: kissa-asussa se kun piti kiinnittää Ullan rintaliiveihin.

– Tavallaan Jannen innokkuus oli kivaa, mutta samalla se ärsytti minua. Sekin ärsytti, miten avoimesti Janne alkoi jahdata minua.

Janne tarkentaa olleensa ”ehkä aika päällekäyvä mutta vain henkisesti”. Häneltä Ullan sarkastinen huumori ja suoraselkäisyys veivät jalat alta. Viileä nainen kiinnosti ja kiehtoi, ja kun vielä av-kavereiden arviot ulkonäöstä osoittautuivat tosiksi, Janne oli myyty.

– Se, että Ulla ei nuoleskellut minua vaan pikemminkin dissasi juttujani, teki vaikutuksen. Kun sitten näin hänet ilman esiintymistamineita, olin varma, että tuossa oli tuleva vaimoni. En ollut koskaan uskonut pyyteettömään rakkauteen saati sanontaan rakkaudesta ensisilmäyksellä, mutta Ullan kohdalla ne valkenivat todeksi.

Ullan ja Jannen suhde eteni rytinällä. Janne oli viihtynyt sinkkuna eikä ollut ajatellut itseään parisuhdeihmisenä. Ullalla oli aiempaa kokemusta avoliitosta, mutta yhteinen arki suositun tv-juontajan kanssa ei ollut kuulunut suunnitelmiin. Vuoden kuluttua ensikohtaamisesta Katajilla oli kuitenkin jo yhteinen talo ja esikoistytär.

– Minä oikeastaan pelästyin, miten voimakas tunne rakastuminen oli ja miten vauhdilla suhteemme lähti liikkeelle. Koko juttu tuntui syöksyltä tuntemattomaan, Ulla kuvailee.

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.

 

Raskaus oli yllätys lapsettomuudesta kärsineille Satu Taiveaholle ja Antti Kaikkoselle.

Suvanto ry:n toiminnanjohtaja Satu Taiveaho, 41, kertoo Ilta-Sanomissa, että tuli syksyllä yllättäen raskaaksi. Satu oli ihmetellyt erikoisia oireitaan ja mietti ensin, ovatko vaihdevuodet alkamassa. Raskaus oli yllätys, sillä Satu ja hänen kansanedustajapuolisonsa Antti Kaikkonen, 43, ovat kärsineet lapsettomuudesta vuosia. Syksyllä raskaus päättyi kuitenkin keskenmenoon jo aikaisessa vaiheessa. 

”Se oli erittäin hämmentävä ja yllättävä asia.”

– Se oli erittäin hämmentävä ja yllättävä asia. Ja totta kai myös surullinen. Olen kuitenkin yrittänyt kääntää asian mielessäni iloiseksi ja ajatellut, että olen ainakin kerran elämässäni ollut vähän aikaa raskaana, Satu kertoo IS:ssa.

Satu ja Antti ovat puhuneet lapsettomuudesta avoimesti julkisuudessa ja kertoneet, ettei hedelmöityshoidoistakaan ole ollut apua. Syytä lapsettomuuteen ei ole löytynyt. Myös adoptioprosessi kariutui aivan viime metreillä syksyllä 2011 Antin vaalirahakohun takia.

”Ehkä on pientä toiveekkuuttakin.”

– Meidän kohdalla asia (keskenmeno) ei varmasti ollut kauhean iso suru sen takia, että emme ole osanneet tai edes uskaltaneet ajatella asiaa. Sen jälkeen asia on kuitenkin pyörähdellyt mielessä. Ehkä on pientä toiveekkuuttakin, Satu kertoo IS:ssa.

Tällä hetkellä Satu ja Antti ovat kahden pienen lapsen sijaisvanhempia. Syksyllä 2014 heistä tuli pienen pojan sijaisvanhempia ja vuonna 2015 perheeseen saapui kolmevuotias tyttö.

Sadun ja Antin tie vanhemmiksi on ollut pitkä ja raskas. Lue parin yhteishaastattelu parin vuoden takaa: